4/12/2008

12 април 2008 г.

Бойко Борисов рекъл, че дискусиите по вота на недоверие изнервят хората и никой вече не ги слуша. Вика, че се губила енергия за празни приказки, вместо да се вземат конкретни решения по наболели въпроси.
Ба, губи се. От викане и говорене не се губи почти никаква енергия. Учените са изчислили, че например, за да произведеш енергията, необходима да затоплиш една чаша кафе, трябва да викаш 8 години, 7 месеца и 6 дни. А те ще повикат няколко часа само, което от гледна точка на енергията е пренебрежимо малко.
Ало, пенсиите, много сте нахитряли, бе. Чета в „Новинар”, че се появила мода, като отивате на пазар, да оставяте бележки: „Здравей, Козел, излизам за малко да взема стоката. Кажи на Маймуната и Вълчето, че снайперът е у мене. Вчера очистиха Компира. Подпис: Кървавия…”
И пенсионерската евристика няма край… Ама нема как, животът сам те кара да усвояваш хайдушката стилистика…
Ей, братя от последната възраст, стига се занимавате с глупости, ами подхванете некой бизнес. Научавам се, че тая година охлювите ще се изкупуват по 80 ст. А през 2005 г. например ги изкупуваха само по 30 ст. Имам един приятел, който преди десети береше охлюви и после стана банкер. Щото у нас охлюви да искаш. Боже, колко охлюви има в тая държава… Само че, братя, да сте наясно, че за да берете, първо трябва да се лицензирате. Иначе три бонки глоба. И отделно да си купите шублер, щото ако набраната гадинка няма 28 мм в диаметър, пак ще отнесете глобата.
Почнете сега с охлюви, пък през май може да пробвате и с испанската муха. Много е доходно. Щото таз муха е известна като афродизиак и я изкупуват по 80-90 лв. килото. На Запад ги лапат мухите като топъл хляб. По данни на в. “Дума” от 27 април 2004 г. 69% от хората над 70 години на Запад се занимавали със секс! И се бере много лесно. Постилаш найлони под дървото и го друсаш и те падат. Рано сутрин е най-добре. Не дремете, ей! Мислете с главите си, не с телевизорите…
Пита ме един гражданин в сайта дали е било случайно, че коктейлът на „Експрес” се е провел в Деня на циганите. Не, господине, не мисля, че е случайно. Повече не знам.
Пък една госпожа ме обвинява, че критикувам само БСП, а прескачам Царя. Ба, аз не правя някаква голяма разлика…
Още през 2002 г. обясних как ги виждам нещата между БСП и царя: „Птицата червен ангъч люпи яйцата си в лисича дупка. Това съжителство между жертва и хищник се нарича протокооперация. Ангъчът влиза в лисичата дупка, когато и лисицата отглежда своите малки. Така птицата е защитена от други хищници и се отплаща на своята "хазяйка", като я пощи. И при хората често се среща. НДСВ - БСП си е направо протокооперация. Не е ясно обаче дали някой снася, или само се пощят.”
Е, към днешна дата вече е ясно. Пощят се само…
Моделката Николета Лозанова рекла: „Една жена, ако не си пада по някого, и да я затрупа цялата със злато пак няма да му бутне.”
Е, да се обобщава чак пък за всички жени… Не отричам, че може да има няколко или поне една-две... Така ще излезе, че всички сто манекенки, с които е ходил Христо Сираков, са били лудо влюбени в него. Теди Велинова беше далеч по-откровена, когато я питаха ходи ли с Бербатов: "Глупости всякакви! Все едно аз ако ходя с Димитър Бербатов, ще си държа някой друг да ме издържа".
С други думи голямата любов може да се чака и при големите пари. Пък като не дойде, поне няма да си капо… Млади са момите, живее им се. Дето викаше Оскар Уайлд, „младите хора си мислят, че парите са всичко. А когато остареят, се уверяват в това.” Щото животът си иска неговото – главно средства. И възрастта на портфейла няма голямо значение.
А не беше така по-рано. Ето какво пише Зошченко: „Е, разбира се, случва се и у нас понякога млада жена да се омъжи за възрастен. Но този възрастен обикновено ще е някой голям физиолог или ботаник, или ще е изобретил нещо, или най-сетне е отговорен счетоводител, който притежава добра материална база за двама.”
А сега… Явно Господ рязко си е променил отношението към парите. Като го гледам на какви ги дава, явно не ги цени особено…

1 comment:

Anonymous said...

Докторе, докторе, как няма да те коря заради плювките само към БСП, като не сме запознати с втората книга от жълтия ти период! А пък е изчерпана, де да четем? Пък може и да си станал напоследък пристрастен към нашата партия... така се чува. А НДСВ-то заслужава концентрирано внимание сега, щото скоро ще е само исторически факт (освен ако не влезе в Червената книга на защитените видове).
P.S. Ааа, доктор Тони, честит ти професионален празник днес!
червена бабичка с мобифон