11/22/2010

Из делниците на един луд 15-19 ноември

Понеделник, 15 ноември
Путин обявил всенародно допитване за името на кутрето, което Бойко му подари. Едни предлагат да се кръсти Газпром. Логично е. Щото, както пише една доморасла поетеса, то се явява малко нещо посредник в цената на газа: „Генерал Борисов преди дни/Путин с кученце дари./"Няма да е гладно" каза/и надява се да падне газа.” (Има рима, ама не е истина!) Други предлагат да се кръсти Полиграф Полиграфович Бубев, като в „Кучешко сърце” на Булгаков. В което също има известна логика. Не знам дали четохте статията „К "Южному потоку" присобачили Болгарию” на оня глупак от „Коммерсант” Андрей Колесников. Обърнахте ли внимание на финала? „Владимир Путин взял овчарку на руки. Болгарский премьер наконец повернулся к нему лицом. И только тут я обратил внимание, как они похожи. Щенок болгарской овчарки и болгарский премьер, я имею в виду.”
Длъжен съм да го нарека глупак, щото обижда нашия премиер. А аз винаги ще браня всичко българско и родно, па било то и Бойко Борисов. Но вече само между нас си можем да признаем, че наистина има известна прилика…
Присобачили… Яростният антикомунист Сидеров изнамери отнякъде добри думи за режима на Живков. Изобщо тоя, както би казал Бойко, сега е в ролята на тупана на малката пръчка. Както бие киекът (тоест Бойко) и той по него там-та-та, там-та-та…
От „Стандарт” научавам, че пред мощите на Предтеча Бойко на два пъти горещо се помолил за народа: „Бойко Борисов целуна мощите. Помоли се дълго пред тях и се прекръсти. След това се отправи към големия свещник в катедралата. Там той отново отправи молитвите си за благото на народа и след това постави свещичката.”
От къде „Стандарт” знае, че се е молил за благото на народа, не мога да кажа. Можна присобачили…
Някой знае ли как е присобачили на английски?
Вчера се навършиха 67 г. от първата бомбардировка над София. Което ме подсеща, че наскоро Н. Пр. Уорлик откри в двора на амбасадата паметник на американските пилоти, бомбардирали столицата. И много българи присъствали на тържеството. Само проф. Николай Василев се възмути от тази нетактичност. Казвам нетактичност, за да не побъркам на добрите ни отношения с американците, но истинската дума е наглост, воловарска наглост! Интересно, ако Пол Тибетс беше пуснал атомната бомба над София, вместо над Хирошима, пак ли щяхме да турим паметник?! Не ми отговаряйте, не питам!
Проф. Василев пише: „Монументът, прославящ убийците на около две хиляди невинни българи, унищожавали и дечицата ни с пълното съзнание за действията си (играчките бомби – бел. Т.Ф.), е предизвикателство към достойнството на нацията. Сега, ако сме държава като хората, външният министър би трябвало да извика Н. Пр. г-на Уорлик и да го изпроводи натам, откъдето е дошъл.”
Ники Зеленчука това да го направи? Че той цял живот е бил присобачен към американците, с техни пари се храни бе, господин професор! Пък и, както казваш, „ако бяхме…” Ама не сме.
Викат, че воловарчето си било загубило акъла по една артистка от „Стъклен дом”… Тя ако научи госпожата, ще стане като с Монгомъри… Лошото е, че на Уорлик жена му държи Сърбия и от това семейство зависи мирът на Балканите.
Не че ме е страх от война със Сърбия. Били сме ги и пак ще ги бием. Една победа ще бъде добре дошла и за главнокомандващия Параванов. Щото нещо не тръгна както трябва работата с АБВГ. Пък, ако сърбите ни бият и ни вземат например Трън, Кюстендил, Брезник и Перник… няма да ми е мъка.
Един политолог, няма да му казвам името, че ще му скрият визата, ми вика, че такъв безхаберник, като Уорлик, досега не ни били пращали. Според мен те са ни го пратили, за да ни тестват. Ако го преглътнем, ще ни пратят още по-голям.
Изобщо, подпетили са ни като стар търлък.

Вторник, 16 ноември
СУ пак протестира. Ей, тия немат насищане. Вчера Тетка им даде 2 млн., икономисани със зор от народните представители, а те пак недоволни.
Изобщо не пресилвам, като казвам, че тия 2 млн. са икономисани с голям зор. Щото са главно от командировки. А много депутати се надяваха да опознаят света… Например Валентин Николов се е записал в 12 парламентарни групи за приятелство с други страни – с една повече от Фидосова. Сетих се първо за него, щото оня ден вика, че Бойко открил нов апарат за лъчетерапия в ИНСУЛТ.
Габрово, как можахте да пратите тоя тифец, бе?! Имам чувство, че сте пращали тъй, да се отървете…
Та Вальо е приятел на Мексико, САЩ, Китай, Тайланд, ЮАР... В интерес на истината, това далеч не е рекорд, щото има едно майна от Пловдив, Антоний Йорданов, което се е записало в 29 групи, Светослав Тончев в 20, Даниел Георгиев – 19, Емил Гущеров – 19… Тия групи са нещо като „Алма тур”. Всеки посочва кои страни иска да посети и като има парламентарна делегация за съответната страна, с предимство са членовете на групата за приятелство. И сега Тетка прави икономии от командировки и ги дава на неблагодарниците от СУ…
Не е честно.
А учените от БАН инсталираха в НС монитор, от който депутатите ще се осведомяват какво е времето във всяка точка на Европа. И накъдето и да ги поведе дългът, ще знаят балтон ли да вземат, или бански. Но за БАН нема пари, на БАН кукиш!
Колегата Иван Бакалов много възмутен, дето Бойко рекъл: “Ако им дадем още 25 млн. на БАН, ще са най-умните в света. Ако не им дадем, значи ги убиваме.”
„Такива думи за БАН, пише Иван, не могат да се оправдаят с каквито и да е културологични особености на премиера, това е страшна простащина. Нито едно правителство от 1989 г. насам не е било на толкова ниско културно равнище…”
Бакалов, въпросът изобщо не е до културологични особености. Батето Славков вика в „Труд”: „Мен ме правят доктор на гръцката академия “Платон”... Бойко Борисов дойде на процедурата и на вечерята ме пита:
Абе, аз как мога да стана професор?”
Имал е мечта за професор! Но тя не се е сбъднала, вероятно поради дядо му. Ако беше станал професор, друго щеше да е отношението и към БАН, и към СУ…
Оня ден президентът на Гамбия Яйя Джамме се обяви за крал. И сега пълната му титла звучи така: Негово превъзходителство шейх професор ал-хаджи д-р Яйя Джамме.
Министър председател генерал лейтенант проф. д-р 7-ми дан Бойко Борисов... Забравих, Бойко също е „хаджи”, даже два пъти… Доста натруфено ще стане, не ли?
Още малко на научни теми. Директорът на Антропологичния институт д-р Йорданов разправя, че шиповете ни мъчели от край време. Антрополозите намерили скелета Чъргубилят Мостич, външен министър на Симеон I и Петър I, и по гръбначният му стълб имало огромни шипове. Тъй че явно трябва да го приемем като национална съдба. То да беха само шиповете…
Но аз за друго цитирам доктора. Той твърди, че някои изследвания показвали, че напоследък главите на българите ставали по-голями. Предполагам, че мозъкът ни нараства и за да не ни стиска… Тази тенденция ми се види много обнадеждаваща.

Сряда, 17 ноември
Депутатът от "Синята коалиция" Михаил Михайлов рекъл, че даренията кеш трябва да се сведат до една средната работна заплата. Щото управляващите записали в изборния кодекс до 5000 лв.
Тия дни ще се навършат 8 410 г. откакто шумерите са измислили колелото. Знаех точно кой ден, щото веднъж го изчислявах, ама съм забравил. Както и да е. Обаче мога с точност да кажа, че тия от „Синята коалиция” вчера го откриха. Не го откриха по-рано, щото битието определя откритието. Тази блестяща и съвсем европейска идея ги споходи едва когато се позадържаха в опозиция. Щото пари в опозиция се много трудно събират. Кога си на власт е достатъчно само да си съобщиш данъчния номер, булстата и евентуално желаната сума. И дори чужди граждани като Лучански и Чорни се отзовават, без изрично да ги чишкаш. А когато си в опозиция, за хиляда лева ходиш на пет адреса най-малко. И навсякъде викат, че не познават такова лице, като просителя. Та сега сините си представят потоците към управляващите и им става скомина и затова се опитват да им препятстват на взятките…
Но да приемем, че управляващите са толкова прости и се съгласят. Какво ще се промени? Кой ще спре например винзавода в Пещера, ако реши да спонсорира ГЕРБ? Избрах перщерняците, щото са го правили и преди това. В една тайна „Справка” на службите, която е широко известна, но малко коментирана, пишеше: „Винпром Пещера е сред спонсорите и на ГЕРБ – 200 000 лева, връчени лично на Бойко Борисов от Антон Щерев…” Но със същия успех можех да посоча и всеки друг от алкохолните босове. В тази справка пише също, че на Румен Петков, който тогава е вътрешен министър, се дали много повече пари, но той не ги занесъл на „Позитано”, а ги оставил за него си…
Пък в „Сега” обвиняват Бойко, че „не счита президентството за обществена институция, а за място, където просто се работи по-малко.”
Колеги, турете ръка на сърцето и кажете пил ли е Гоце например морен вода? Има ли по-милюзка работа от неговата?
И това, дето Бойко търси на работата лекото, да не е нещо извънбългарско?! Всеки, който е наемал българи на работа знае, че те първо питат: „Много ли е работата?” Ако кажеш, че е много, хич и не питат за парите. Ако кажеш, че работата е малко, тогава почват да се съмняват: „Ама сигурно и парите са малко?”
Казвам, че Бойко е автентичен българин. Даже без да се напъвате ще се сетите той каква работа си беше избрал, преди да разбере, че съдбата има други планове за него… Пожарникарите са единствените, дето ги погребват прави. Щото цял живот са лежали и им е омръзнало.
А работата на премиера наистина е тежка. Опъва ластиците по седем дена в седмицата. Но ще ви кажа, кое я прави още по-тежка. „Всеки път, когато си мислиш, че предпочиташ да правиш нещо друго, а не това, което трябва да правиш, ти извършваш тежка работа.” Като беше кмет, му се щеше да е премиер, като стана премиер му се ще да е президент… И все му е тежко…
Предполагам, че когато стане президент, пак ще му е тежко. Щото ще забележи, че работата на вицепрезидента е още по-лека.
Осъдили брат Галев да плати 4 500 лв. глоба, щото нарекъл двама общинари от „Атака” в Кюстендил “идиоти”. Не ги познавам хората, не мога да кажа. Но щом членуват в „Атака”, не са идиоти, ако че някои са склонни точно на това основание да ги наричат идиоти. Защото думата „идиот” идва от древногръцки и първоначално е означавало „частно лице”, човек който избягва политиката. А те не я избягват. Така че адвокатът на брат Галев е трябвало просто да докаже, че той, като възпитаник на „Магнаурската школа” (Симеоново) владее древногръцки и латински… Та малко ли ченгета говорят латински?!
Да, така е в държава, в която има няколко милиона идиоти. В хубавия смисъл. Социолозите даже казват, че броят на идиотите нараствал. Некои се разочаровали от ГЕРБ, но не отивали при БСП, щото пък от БСП се били разочаровали преди това. И се вливали в редиците на идиотите. Щото да избереш „Атака” или РЗС също било идиотско. Но в лошия смисъл. Изобщо идиотска ситуация.

Четвъртък, 18 ноември

Атеисти протестираха пред НСИ, щото в анкетната карта за преброяването липсвала графа "Нямам вероизповедание". А у нас имало над 1,6 млн. неверници.
Възможно е. Като поседиш два-трийсе години на този ебан полуостров и почваш да губиш вяра в Бога. Представете си само, че Филчев, човекът, който седем години е бил начело на прокуратурата, е разследван за две убийства! Трябва много вяра, за да не решиш, че Господ ни е загубил адреса… Изобщо, пак си пред доста идиотски избор…
Лично не съм против да им разрешат да се пишат атеисти. Обаче! Много моля! На 24 декември, на 6-ти май и т.н. всички атеисти да се явят на работа! Щом не им е празник, значи им е делник!
Няма далавера да си атеист. Споменавал съм ви за „Залога на Паскал” – ако не вярваш и няма Бог, нищо не печелиш, обаче ако не вярваш и има Бог… Гризеш дървото!
Само едно нещо не приемам. Защо тая бюрокрация между нас и Бога. Оня ден един дедо поп обясняваше, че ангелите се разделяли на девет чина или степени - първите три степени са серафими, херувими и престоли, вторите са господства, сили и власти и третите са начала, архангели и ангели. Това само на небето. Отделно на земята – попове, владици, патриарси… Представете си, ако отправите една устна молба (а то писмени не се приемат!) и тя мине през толкова инстанции… Кой знае какви изкривени работи стигат до Него… И това може да обясни защо получаваме мълчалив отказ.
„Монитор” ликува: „ 2/3 подкрепят правителството. 60 на сто са против АБВ на Първанов…”
Ей, излишно е да се натягате повече! Бойко ви демаскира! Оня ден рече: „Дори, ако щеш, фактът, че преди изборите едни вестници какво пишат и как пишат, близки до ДПС, и как пишат сега. Защо не приемете, че това също е част от играта на Ахмед Доган - за да се създаде това усещане в хората".
Аз си мислех, че Бойко ги стиска на едно деликатно място и те за това пишат така, както Дянков говори, прищипано някак… Мислил съм си и обратното, че понеже Бойко не закача ни Доган, ни Етем, ни дори Пеевски, те пишат, сякаш изказват благодарност… И какви ли не глупости съм си мислил… А те… Подлеци!

Петък, 19 ноември

Огнян Донев, новия председател на Конфедерацията на работодателите, вика пред „Труд: ”Милионер можеш да станеш и с честен труд”.
Това е едно доста разпространено мнение сред забогателите. И предшественикът на Донев, Иво Прокопиев, така казваше преди да забегне. Обаче лузърите, убитаците, поради завист и други долни чувства, не са склонни да го приемат безрезервно. Те по-скоро са склонни да мислят, че не са станали богати, само щото са честни.
Лично ние, по причина че не успяхме да станем богат нито по честния, нито по нечестния начин, можем да разсъждаваме по темата само на философско ниво. („Не бива да предполагате, че щом съм човек на перото, никога не съм се опитвал честно да си печеля хляба.“ Опитвал съм, всякак съм опитвал…) Та философски погледнато, в основата на всяка едно богатство стои в крайна сметка честен труд, нечий честен труд. Ако е вярно, както съобщава една „Черна станция”, че г-н Донев притежава 235 млн., то през средната заплата може да се изчисли горе-долу на колко хора честният труд са го направили милионер. Следите ли ми мисълта? Добре. След това, ако някой открадне даден честен труд, той престава ли да е честен? Не, нали? Собствеността е външно на предметите свойство, не засяга тяхната същност. Ракията и в моето мазе да седи, и в това на комшията, все си е същата ракия. Само моите субективни усещания се променят.
Затова въпросът, на който трябва да отговори един милионер, не е дали е забогатял с честен труд, а с чий честен труд.
Казусът е същият, като поставеният от Бойко: "Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш". Ако дупето е чуждо, какво пречи, че е таралеж?
Аз лично не познавам г-н Донев. Чувал съм, че в “Софарма” АД участват също Стефан Софиянски, Любо Пъпката и други, чиито труд, философски погледнато, също е честен…
Министър Трайчо погледнал на кризата от друг аспект. Рекъл: „Най-лошото от демографската криза е вече зад гърба ни. Приемете го дори като интуиция. Ето Плевнелиев има три деца, брат му пет.”
Не е въпрос на интуиция. Челядник не се става с интуиция… „На дяда ти Станча дузина ги даде господ, ама и дядо ти Станчо не дрема”.
Аз, честно да ви кажа, на многодетни политици не се радвам. Щото си мисля, че българин с едно дете по един начин ще задели, българин с три – по друг. Царят например има 5 деца и 11 унуки.
Пък „Стандарт” съобщава, че червеният депутат Атанас Мерджанов станал татко за четвърти път. Честито, Наско! Разбира се, бих могъл да изкажа и известни притеснения, че червените се размножават доста бързо, но Наско ми е бил студент и чувствам известна отговорност, затова ще го направя при друг повод…
„Труд” на цяла страница разказват за кучетата на Бойко, колко се грижел за тях и как, като му останела една минута, тичал да ги нагледа и да си поиграе. Така е, Бойко много държи на кучетата си. Дано не прозвучи грубо, но на тях държи даже повече отколкото на хората. С изключение на Цецо. Но пък и Цецо му е почти толкова верен. Мисля, че съм ви споделял, но не пречи да напомня, как Бойко отпразнува, когато се изпълни детската му мечта и го направиха генерал. Друг на негово място щеше да събере приятелите си и да ги заведе на кръчма. Но не и Бойко. „Като ме направиха генерал, вечерта отидохме с Цветелина в Банкя... Бях взел много хубаво месо. Нахраних хубаво кучетата. Изкарах ги в полето да се изтичат в снега. Така ги нахраних - да разберат как генерал храни!”
„Труд” разказва също на кои видни държавници Бойко е подарил кутрета. Освен на Путин и на испанския крал Хуан Карлос. А през 2006 г. подарил и на Джордж Буш. Не, на Буш не можал да подари, щото Буш нямал право да получава подарък по-скъп от $305, та се бръкнал $430 и си платил кутрето. А на нашия президент и мезонет да му подарят, никой няма да се учуди. Не казвам, че са му подарили. Един казваше такова нещо и още си търси работа.

To be continued…

13 comments:

Смелият анонимко said...

Хубаво, много хубаво докторе, и докато го четох си мислех: Брей, че е хубаво го е казал! Чак няма какво да напиша накрая.

Ама като стигнах докрая, напоследното изречение се замислих: Абе той доктора намерили си работа? Щото се присетих за един приятел който ми казваше: Той доктора е страшен, от Костов насам, като се смени властта и доктора става безработен.

Anonymous said...

Абе той доктора намерили си работа? Щото се присетих за един приятел който ми казваше: Той доктора е страшен, от Костов насам, като се смени властта и доктора става безработен.

Unknown said...

Много добре си ги наредил... С удоволствие те чета:-) Но имам некои забележки и предложения:
1. За паметника на Уорик сефте чувам, вероятно щото съм идиот, но проверих и се оказа вярно (извини ме). Затова имам една идея: Да предложим на "Господари на ефира" да му връчат златния. Заслужил си го е. Аз ще им изпратя номинацията. Който е съгласен, нека я подкрепи!
2. Твърдиш: "Няма далавера да си атеист..." Що реши, че я търсим?

Anonymous said...

"Един казваше такова нещо и още си търси работа."

Не "казваше", а само попита в ефир дали е верно.

DENI said...

Тони,чак паролата съм си забравила,рядко се появяваш:)И аз да кажа: търся спешно 200 лв.за да купя евро,та да ида да видя детето.Временно емигрира,а няма кой да и даде:( Все богати покрай мене,а нямат 100 евро,от кумова срама зорлем благодетели да се впишат,ама..това е положението.Продължавам да им се появявам на вратите,белким намеря добродетелни,пък ме е срам,срам...Но и аз се надявам като тебе да са крали и от моя труд,няма да си признаят,нали.Това им дава сили да ме гледат като въшка,която се готви в косите им да се загнезди и да снесе гниди:) Бедността била заразна и те ме отбягват.Ама нищо,ще гледам философски-колелото се върти от пармак на пармак.И техният ред ще дойде,успокоявам се:)

Anonymous said...

Гениален както винаги :)

Anonymous said...

Вчера ходих на концерт по случай 20годишнина от българо-кореиските отношения, на които прочетоха писмо от културният ни министър та в него ставаше дума за "огромната култура на двата народа". Това не го разбрах ако може доктара да ми го обясни огромна на какво е искал да каже. Благодаря предварително.

Anonymous said...

доктара да се чете доктора, съжалявам за грешката

Anonymous said...

брилянтен!

Anonymous said...

бива
а тва "Присобачили…" е мнооого добре,
щот досега 20 години ни Помиярничеха,
та гледам и вии не сте доволни чак.
Присобачили так хорошо, гладни няма да останем :)))))))
вече няма сме помияри, американски помияри

Anonymous said...

-"..сега е в ролята на тупана на малката пръчка"
В северозападното кюше на родината казват в такъв случай:"..ус тупан брензало". Красив ни е езика.
- По едно национално -----радио коментираха конкурса за име на кученцето. Имало и предложение да се казва "Тиква".Обидно за милия щенок.
Калин

Anonymous said...

Красив ни е езикЪТ и ....труден правописът.
Извинения.Калин

служба по трудова медицина said...

Името което са предложили мисля че е подходящо...