3/15/2010

Капичмънт

Гражданите продължават да упорстват за импийчмънт на Гоце. Тая дума, да ви кажа, не ми харесва. Мисля, че ако президентът е от Сирищник, думата импийчмънт му седи малко като на свинче звънче. Помислете само: Цецка от Драгана прави импийчмънт на Гоце от Сирищник! Тъпо е! Освен че по селата могат да си помислят, че съвсем друго му прави… Затова предлагам нова дума – капичмънт. Тя, освен, че е с автентичен български корен, не носи орални конотации.
Иначе, според изследване на МБМД, въпреки, че недоверието в Гоце се е увеличило от 48,5% на 50.8%, хората не щат капичмънт. 51.1% са против да се занимаваме с глупости сега, когато жегата на кризата е зад ъгъла.
Като специалист в интердисциплинарната нива между секса и политиката, мога да кажа, че гражданите не разбират елементарни неща. Като например, че и в политиката, както и в секса, е важно кога ще почнеш, но по-важно е кога ще свършиш.
От изследването ясно се вижда, че доверието към хер Флик е паднало от 53,8% през февруари на 62% сега. Прав е Румен Петков, дето вика в „Стандарт”: „Г-н Дянков е най-ценната фигура за БСП. И БСП трябва да прави всичко възможно да му осигурява трибуна, да могат всички да виждат поне по няколко пъти дневно тази карикатура в управлението на страната.”
Те я виждат, ама какво да правят…
Като споменах „Стандарт”… Колегите съобщават: „Мартенс у нас с новата си книга”. Шефът на ЕНП ще покаже в Археологическия музей писанието си "Европа: Боря се и превъзмогвам". Онзи ден пак „Стандарт” съобщиха вълнуващата новина, че автори на предговора към българското издание са Ангела Меркел и… Бойко Борисов! Това не сте го очаквали, признайте си! Мен най-много от това ме беше страх, че ще пропише. Като добър ученик на Тато няма как да не е осъзнал огромното роля на политическата литература за съзряването на масите. А пропише ли Бойко, с мен е свършено. Ще си загубя аудиторията…
Бойко определил книгата като „един вълнуващ урок по история”. „След Жан Моне и Робер Шуман Мартенс е част от второто поколение "бащи на Европа", смята Борисов, пише „Стандарт”.
Не, Борисов не може да смята така! Това за него е направо диференциално смятане, образно казано. Ще дам един пример, макар че беше достатъчно да спомена само шубата на Достоевски, за да ми повярвате. Та Бойко казва пред Бареков: „Баба, бог да я прости, като направеше домат, краставица, чушка, морков, направи вечер една такава купа със салата, ми всички витамини от Менделеевата таблица ги има там."
В този пример поне двама не знаят какво съдържа Менделеевата таблица…
И сега ние да предполагаме, че Бойко познава в детайли историята на ЕС чак до първите бащи, до създаването на Общността на въглищата и стоманата през 1951 г.?! Това не е разумно!
Тук пиарите на Бойко са се пооляли. Работата е станала малко, както при колегата Джером: „Когато на героя на популярния роман му хрумне да вкуси духовна храна, той отива в библиотеката и направо иска Платон или Аристотел, ръководен очевидно от някакъв инстинкт за вътрешно сродство.”
Но стига тия сериозни работи. Да го дадем малко по-лежерно.
„Новинар” съобщава, че германски доктори достигнали до „неочаквания извод”, че мъжете, които гледат по 10 мин. на ден големи женски гърди, са значително по-малко податливи на инфаркт. А ако човек отделя по половин час на ден, можел да свали риска от инфаркт с 50% и да си удължи живота с 4-5 г.
Искам да ви обърна внимание, че едно и също научно откритие във вестниците, за разлика от действителността, може да се прави всяка година, даже и по-често. Например това за гледането на женски гърди е най-често откриваното откритие през последните години. В различно време го откриваха „Труд”, Дойче Веле, „Дума”, самият „Новинар” го открива вече няколко пъти… „Атака” го откри през 2006. А също и през 2009, заедно с „Дневник”…
А иначе си е открито от д-р Карен Уедърби от Хамбург още през 2002 г. Помня, че малко след това “Дума” почна да публикува програмата на XXL и Spice Platinum, за да могат пенсиите да се профилактират.
Ало, пенсиите, мисля, че ще ви заинтересува, че от германската каца, като научили за откритието, категорично отказали да реимбурсват абонаменти за Playboy и Penthause. С други думи, който има – ще се лекува, който няма… Както казват на село, имаш крава…
Но! Братя от последната възраст, не правете това в къщи с подръчни материали! Като се казва големи женски гърди, не се разбира дълги! Не и такива, дето се виждат и при ортопедичен преглед...
Какво да направите ли? Когато през 2008 г. вестниците за пореден път откриха лековитата сила на женските гърди, баба Димка Катрафилова (74 г.) от Казанлък направи албум с голи мацки за дедо Сава (79 г.), който бил предразположен към инфаркт. И дядо Сава си седеше по цял ден и гледаше в една точка. Зърно по-точно... Но и дядо Сава върна жеста на баба Димка също с албум. Не разбрах какъв точно, но предполагам, че е бил със „светата троица” в едър план…
Абе, пенсиите, ами ако ви кажа, че целувките също влияят благоприятно върху кръвоносната система, вентилират белите дробове, борят стрес и повишават имунитета, профилактират кариес и пародонтоза? Представям си как по цял ден ще си правите вендузи…
Глупости бъбрям. Парадонтозата и кариесите са болести по зъбите, не по ченетата…
Аре, чао.

9 comments:

Н.Никифоров said...

Ех докторе, и смеха лекува.Сполай ти!
А колкото до изявите на хер Флик, просто нямам думи...то какво ли остава за действията.Опс, то има ли такива?Завалията не знае какво да прави, камо ли да започне.

Anonymous said...

Шефе, мини на Уърдпрес, ще се родиш! Ако се поинтересуваш, ще разбереш какво имам предвид!

Anonymous said...

Докторе Тони, благо пишеш и понякога се смея от сърце. Даже бях решил да подкрепя блога. Но ме изненада за втори път с триенето на коментари. За информация на другите четящи-простотий и цинизми не пиша.
Ай със сдраве again.
Др. Йотов

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Нещо сте се объркали, др. Йотов. В този блог коментари не се трият, нито се модерират.

Anonymous said...

А трЕбе

shoki said...

Докторе не е пичовско да обиждаш на произход.

Anonymous said...

Privet, doctore!

Moite uvajenia za kapichmanta, no vse pak ne e li buidgetnata kriza, prerasnala v ikonomicheska, po-vajna tema? Ili pak ako shte se zanimavame s tapni, to pone da sa monumentalni tapni s dalgosrochen radius na deistvie... Kato naprimer povedenieto na ministerstvo na otbranata kam mayor D. Blagoeva.

To kato se zamislia, tova deto go pravi finansovoto ministerstvo si e tochno monumentalna tapnia... No sigurno sam samo edin ignoramus deto se e izvarnal i ne vijda Tavornata.

I nakraia, v sluchai, che ne ste vidiali karikaturata na Komarnitzki v "Sega"...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5357&sectionid=5&id=0000901

Za men e sravnima samo s Vashata kolonka!

Pavlik Morozov said...

Още когато се полакоми вместо да подели властта с официални коалиционни партньори да пробва да управлява сам с правителство на малцинството Бойко се осъди на тази роля на ветропоказател и демонстрира, че за него и спонсорите му консумирането на облагите на властта е по-важно от провеждането на належащите за България реформи.

Не може да се действа решително и да се правят сериозни промени без да се настъпи някой (мафия, професионални гилдии, браншови сдружения, социални групи и прочие) по мазола, а за да оцелееш ответната реакция трябва да имаш сериозно парламентарно мнозинство. Нямайки такова Бойко е принуден непрекъснато да държи противниците и доброзорните си поддръжници в подчинение със заплахата за предсрочни избори, което от своя страна налага винаги да се подмазва на това или онова лоби, прослойка или професия, за да е сигурен, че ако утре има избори няма да пропадне заради изгубена с някоя непопулярна мярка подкрепа.

И така вместо смел реформатор Бойко се очертава като най-безгръбначния премиер на прехода, който през цялото време просто ще се старае да се задържи на власт и да кърпи бюджета, докато около него атрофията на нация и държава продължават с ускорен от кризата темп.

Unknown said...

Много съжалявам, но още преди около десетина дена предложих думата "капичване" вместо impeachment и тя вече неколкократно се използва (дори в заглавие) и цитира в блога на Иво Инджев. Така че за първоавторството може да се спори. Иначе "Из делниците на един луд" е мое любимо четиво, следя го най-редовно и от три дни се смея за останалите "лоши чувства". С най-горещи поздрави, indalum