3/07/2010

Огнян Стефанов пред „Стандарт”:


- Много от нещата, които са описани в книгата ви "Кома", съвпаднаха с акциите на МВР и разкритията за мафията през последните седмици. Дали е случайност?

- Нито мафията ни е случайност, нито написването на книгата. Нещата, които се случват, акциите "Наглите", "Октопод" и пр. са това, което хората очакват от години. Просто сега се намериха хора, които си сложиха главите в торбата и се заеха с това. Знам със сигурност, че на някои от ръководителите на операциите са издадени смъртни присъди. Настина става дума за война. Средствата няма да се подбират, вече се включиха и медии. Това също не е случайност, а закономерен мафиотски прийом.

- Смяташ ли, че Алексей Петров, ако се докажат обвиненията, е начело на "октопода" у нас?

- Петров е второ или трето ниво, ако, разбира се, обвиненията издържат в съда. Връзките отиват доста по-високо. Предполагам къде се подвизава капо ди тути капи - някъде в триъгълника на властта на "Дондуков". Няма да сгрешим, ако го кръстим и "триъгълника на смъртта". Знам, че звучи доста силно, но повечето българи знаят какво казвам. Те го знаят, но не е изречено още на глас. И това ще стане. Поне ми се иска да стане.
- Не се ли боиш от подобни твърдения, все пак са нужни и доказателства за такива смели тези?

- И да се страхувам това не променя нещата. Вече бях "оттатък", върнах се. Повече се боя за семейството си, но и това не е причина да си мълчим. Ножът е опрял в кокала. Има революционна ситуация, както казва Ленин. Нали знаете коя е най-голямата трагедия на ХХ век? Че е потънал "Титаник", а не "Аврора"...

- След книгата накъде?

-Пак в журналистиката. И в нея положението е пред революция. Очаквам драматични промени в медиите, няма начин да не се случат. Достигната е границата на търпимост. Ако сега не се случи нещо, гангрената ще се развива и ще трябва да се реже я крак, я ръка...

5 comments:

shoki said...

Мдам колкото повече отлагаш толкова повече боли,като при зъбобол е.Иначе се сещаме кой е вожда на вождовете.Има една много готина приказка"Ако стреляш по краля постаряй се да го убиеш"иначе жална ти майка.

vezz said...

сещам се за един лидер със селско-просташки произход, 2 свещички съм му палнал днес в триъгълника...
:)

Николай Павлов said...

Този първо го пребиха, а после явно го и купиха.
http://www.bnews.bg/article-6692

Anonymous said...

KOleda e dale4e. Praseto trqbwa da se oqde oste

Selinger said...

Тоя си е ченге отсякъде. И преди, и сега... Боят беше между "свои".
Чест им прави, че хвърлят по нещо от трапезата...