12/08/2009

Фуражката никога не греши

Янето продължава да се тръшка точно като детенце на плажа, на което лошият чичко е настъпил пясъчния замък: „Искам си групата, веднага си ми върнете групата…” И дава ултиматуми на лошия чичко.
Яне, Яне, с ултиматум няма да стане. Челобитие е нужно, ако ме разбираш. Покай се, дай обет за подкрепа в бъдните години и мандати и може да ти се прости. В кметската кампания през 2005 г. Минко Герджиков има недалновидността да се изправи срещу генерала. И Бойко като спечели, даде "шанс за ново начало" на всички, само на Минко отказа: „Защото той застана срещу мен и говореше през цялото време срещу мен... Казах му, не можеш да говориш един месец срещу мен, а след това да викаш аз ще ти бъда много полезен…” Но Минко наблегнал на челобитието и полезността си и остана, даже стана и и.д. кмет Бойко като пое държавата...
Обаче Янето, вместо да удари чело на килимчето, продължава да умува откъде му е дошло. Не било нормално „в демократична държава в петък сутрин министърът на вътрешните работи Цветанов да говори, че една ПГ може да намалее и същото да се случи до края на този ден”.
И защо да е невъзможно? Може да е съвпадение. Второ, може Цецко да има ясновидска дарба. Така де, всеки човек има някаква дарба, не може Цецко да няма хептен пък никаква. Трето, възможно е държавата да не е демократична. Четвърто, възможно е Цецко да го е казал ей така, пък Тагарински да е чул и да се е уплашил, че ще изпусне първото място. Защото само за първия има награда. След това колкото и да напускат, никой не дава пукната пара. Така де, това да не е „Златният Орфей”. Ако се напъна ще измисля и още възможности, но ме мързи.
Изобщо не е сигурно, че точно Бойко разбута кочинката на Янето. Логично е, но не е сигурно.
Ново двайсет от КАТ, по-точно трийсет. Полк. Кесяков предлага скоростта в населените места да се ограничи до 30 км.
Много съм мислил, да ви кажа. Не за 30 км., за тях после. За катаджиите много съм мислил и изобщо за хората с фуражки. И стигнах до извода, че трябва да се забрани носенето на фуражка поне до навършването на 25 г. До тогава организмът активно расте. И фуражката възпрепятства растежа на черепа, докато мозъкът продължава да расте (???) и му става тясно. И той затова после не седи през цялото време там, щото му стиска. Логично е, не ли?
А за скоростта мисля, че и 30 е много. В Албания съм виждал табела с ограничение 5 км. - една изключително демократична скорост, защото поставя при равни условия всички участници в движението – автомобилисти, колоездачи, каруци, пешеходците.
Фуражката, не знам дали сте забелязали, има тая особеност, че никога не греши. И сега са абсолютно убедени, че като занулят биричката, катастрофите ще спрат. А дано, ама надали. Макар че мен лично ме устройва. Настъпва моментът да пусна моята рационализация „Извънбордови навигатор”. Елементарна е, както, впрочем, всички гениални неща… Веднъж през 2002 г. бях пийнал, но на сабалето колата ми трябваше. Та вързах газта при карбуратора с канап (2 метра и 30 см), с една еднометрова пръчка заклещих на полуамбриаж и тръгнахме един до друг с колата. На първа – агале – агале и в такта на артилерийския химн “Изправи се гора от стомана…” Три патрулки ме изгледаха, но не посмяха да ме спрат. Защото аз не карах, аз си водех колата вкъщи. Събрах им очите. И понеже си се подпирах, изобщо даже и не залитах. Естествено сега всичко това съм го усъвършенствал, свързал съм го с икономайзера и бордовия компютър, приспособил съм стойка за чадър в случай, че навън вали. От първоначалния замисъл запазих само канапа. Така тъпите западняци няма да могат да ми откраднат рационализацията, щото те хал-хабер си нямат от канапа и чудесата, които ние можем да направим с него. Помните ли когато във Франция хванаха една наша банда да източва карти? Само по канапа ги познаха, че са българи. Иначе щяха да ги хванат на куково лято. Както и да е, отплеснах се.
Като свалят скоростта на 30 км., колите ще загряват много повече. И тогава ще дойде времето и на другата ми рационализация – „Хем & егс” – хем си караш, хем яйцата се варят, но нямам място за подробности. Описал съм я в първата си книга. Само ще отбележа, че от София до Гоце Делчев съм приготвял капама.
„Стандарт”: „Всеки четвърти си говори сам”. Да, вероятно е така. Станали сме нещо като психокерамика, при най-малкия допир се чупим.
Но аз друго се сетих. Бива ли вестник, собственост на най-големия мобилен оператор, да хвърля на вятъра цифри, които биха могли да се използват успешно в рекламата. Искам да кажа, нека пак съобщят, че всеки четвърти си говори сам, но да добавят, че 60% (примерно) всъщност са с хендс фрий. Кой може да докаже, че не е така? Моите приятели пенсиите… Колко пъти ги съветвам да си скубят космите в ушите, ама те… Никога не можеш да разбереш дали в храсталака няма устройство. Вие виждате ли катаджиите в храстите? Аз не. И най-важното е, че този таргет тепърва щял да се разширява. Според психиатъра Владимир Сотиров епидемията от депресии в следващите 10 г. щяла да ескалира. И тогава всеки втори с хендс фрий… И на Батков няма да му се налага да рискува с Казански трансфери, за да издържа „Левски”.
Моят съвет е за всеки случай да не правите резки движения в непосредствена близост до такива субекти преди да се уверите дали е хендс фрий, или е майнд фрий...
Радиожурналистът Петър Пунчев подел инициатива да се прекъсти летище „Враждебна”. Обидно му било. Така, де, може ли да си спокоен, като ти кажат, че кацаш на „Враждебна”. Интересно как го превеждат на англосаксонците. Но пък от друга страна поне е откровено. Представяте ли си да лъжем чужденците, че кацат на „Приятелска”, София. И като дойдат тук, да разберат, че няма нищо приятелско. Да припомням ли как се открадна чантата на Ан Маггърк, балтона на Белмен… Айде, галошите на Иречек ще ги премълчим, било е отдавна.
Смятам да не се пипа „Враждебна”, много си е точно името. Има толкова други недоразумения в имена на улици и места, които трябва да се поправят. Многократно напомням, че не е нормално улицата, на която е моргата да се нарича „Здраве”. Предложих им на общинските търтеи да я прекръстят например на „Рубикон”. Добре, че поне я направиха еднопосочна, щото до лани беше двупосочна… Мързи ги да се почешат. Дай им да разширяват синята зона, че е най-лесно. Пазарджик, обхвана ли ви вече цялостно? Ще ви обхване, ако не е. А като погледнеш приходите на „Паркинги и гаражи”, учуден оставаш. И с впечатлението, че има нещо, което кметът Борисов не е догледал… Щото си мисля, че в гевгир да пускаш, повече ще се задържи.
Във връзка с честванията на 20-годишнината на СДС Ивайло Трифонов, шеф на кабинета на Желката, споделя: „При среща след 10 ноември с д-р Желев в сладкарница “Пролет” срещу паметника на Червената армия Костов си предлага услугите и материалите по икономически въпроси и поставя въпроса да се плати. Д-р Желев му е казал: господине, нашият разговор беше дотук.”
Казвал съм ви го, но нека да го чуете още от един източник.
Щото аз и за глобалното затопляне многократно ви писах, но на вас не ви се вярва дип. Та затова по-долу можете да прочетете част от писмото на Д-р Катя Георгиева, старши научен сътрудник и ръководител на група “Слънчева динамика и глобални климатични изменения” в Института по слънчево-земни въздействия към БАН, ръководител на проект “Влияние на слънчевата активност върху времето и климата” до Бойко Борисов, в което го призовава да не подписва нищо в Дания.

2 comments:

Anonymous said...

Коуега, амбреаж.

Anonymous said...

Тен кю, коуега