12/29/2009

Почна се!


Във връзка с въпросите около ремонта на стаите на ГЕРБ в НС, проверка на д-р Филипов установи, че този ремонт изобщо не се извършва с техни средства и сили. Със заповед на ръководството на НС в периода 24-27.12.2009 служители на дирекция "Управление на собствеността" на НС, демек общите работници, каналджии, бояджии и т.н., са задължени да работят по ремонта на тези стаи.
Това го изтъквам само за сведение с ясното съзнание, че е много дребнаво.
Има някои далеч по-съществени неща, за които ми се ще да попитам, ама надали некой ще ми отговори. Но все пак ще питам.
Научих се от сигурен източник, по точно два независими източника (доколкото БСП и РЗС могат да се разглеждат независимо едно от друго де!), че е издаден допуск на служителите на фирма „Моском-Ко” до двете сгради на НС, за да могат да изпълняват договора си за подмяна на дограма. Допускът е до 15.12.2010 г., което ме кара да мисля, че бая дограма ще се подменя. Не съм против. Нека на НС да му се дигне поне енергийната ефективност, законодателната като не може. Но има проблем! Голям проблем!
Най-общо той се състои в това, че фирма „Моском-Ко” ООД притежава 54% от дяловете във фирма „Моском Монтана” ООД. Другите съдружници в „Моском Монтана” са Николай Васков Недков (12%), Цветелина Фидосова Недкова (11%) и Томислав Живкович (23%). Томислав Живкович е съпругът на г-жа Искра Фидосова, бивш футболист от “Раднишки Пирот”.
Както виждате едно хубава семейна фирма. В което няма нищо лошо, ако не сменяше точно тя дограмата в НС.
Казах ви, че няма да успее Бойко да ги озапти. То за Фидосова е разбираемо до известна степен. Щото тия кредити, теглени по изборите, трябва да се избият от някъде.

Иначе други новини като че няма по държавата. Затова се зачетох в здравната страница на „Труд”. Все пак съм доктор, макар и хомеопат. Та там гражданинът Димитър Желев от Полски Тръмбеш се оплаква, че олисявал и търси съвет от специалист.
И от редакцията се свързали с чл. кор. проф. Цанков от болница „Токуда”. Професорът почва отдалече: „Сред бозайниците оплешивяването се среща не само при човека, но и при някои маймуни (например при орангутана, шимпанзето, макака).”
Предполагам, че това е успокоило до известна степен г-н Желев.
После професорът обяснява, че при кавказката раса (нашата) около 80% от мъжете получават олисяване след 70 г.
Това би трябвало допълнително да успокои г-н Желев. Така де, то си е повсеместно направо.
Колкото до начините на лечение, професорът препоръчва две неща. Първо да се иде на лекар. И, второ, понеже нема що да се заблуждаваме, че се лекува, най-добре да се свиква с кубето. „Защото, вика той, легендарният римски император Гай Юлий Цезар е бил с гола глава, но това ни най-малко му е създавало комплекси. Напротив - бил наричан мъж за всички жени и жена за всички мъже.”
Е, сега смятам, че г-н Желев може да си отдъхне и да се почувства щастлив като мъж за всички жени и особено като жена за всички мъже. Защото, както би казал Уди Алън, това чисто теоретически удвоява шансовете му за приятно изкарване на съботната вечер. Честито г-н Желев! Винаги се обръщайте към специалист.
В друга дописка д-р Енрике Масей, сексолог гериатър съветва пенсиите да не се отказват от секса след 60 г. Бил много полезен. Но предупреждава да се избягват сексуалните злоупотреби – не бивало да се настоява за множество еякулации в един и същ акт. (Не знаех, че с настояване става!) Основен фактор за поддържане на добра леглова кондиция било правилното ядене. „За късмет на хората над шейсетте ястията, които действат като афродизиаци, са и твърде полезни – мед, мляко, банан, скариди, агуакате, както и много скъпите трюфели.”
От мен ще добавя, че можете да ръсите храната с по малко злато на прах. Казват, че било страшно полезно срещу дисфункцията.
Докато пиша слушам по телевизора за некакво бабе в Перу, на което родата подарила делтапланер за Коледа. Представяте ли си как са се изнервили вече!
Но да се върнем на здравните съвети на „Труд”. Новозеландски учени установили, че бракът е полезен за здравето. Семейният живот намалявал тревожността и риска от депресия. И обратно, разводът повишавал риска от психически проблеми.
Както знаете, д-р Филипов е женен, с щастлив брак. Е, на жена ми не е толкова щастлив, но какво да се прави. Всъщност, сега като се замисля, за тия двайсет и няколко години ни­то веднъж не сме имали толкова сериозен спор, че да мислим за развод. За убийство - да, но не и за развод.
Шегувам се. Тоя лаф го откраднах от един пич специално за вас. Щото е готин. И е много верен. Признайте си!
Д-р Филипов доста е писал по темата, та сега е достатъчно само да си прегледаме бележките.
Исторически погледнато, при нашите далечни предци бракът не е съществувал. Учени изследваха индонезийските макаци и установиха, че сред тях се практикува секс срещу заплащане. Женските се навивали по-лесно, ако преди това мъжкият ги пощи, което си е своеобразно заплащане за сексуалната услуга. При това се оказало и още нещо много интересно. Ако наоколо имало по-малко женски макаци, мъжкият пощел по 16 мин., а ако било бъкано от женски, претупвал пощенето за 6. Тоест нещата се свеждали до търсенето и предлагането.
Предполагам че по-нататък във времето някои макаци са си въобразили, че има разлика между една маймуна и друга маймуна и така се е появила любовта. После пък други макаци открили „безплатен” начин да правят любов, без да я пощят, и така се появил бракът… После се появили различни видове брак: по любов, по сметка, по глупост… И трябвало да минат хилядолетия, за да прозре Монтен”, че „Бракът е пазар, където нищо не е безплатно освен входа.” Едно е да я пощиш между 8 и 16 минути в зависимост от пазара, а съвсем друго е да й оставяш цялата заплата…
Изобщо цялата философска мисъл от Сократ през Лев Толстой та до Ницше не цени особено брачното съжителство. Киркегор например казва: «Бракът е плебейско забавление”. А Лев Николаевич е даже още по-краен: "Гледай на жените (съпругите – бел. Т.Ф.) като на необходимо обществено зло и колкото можеш, бягай от тях."
Ама не винаги може...
Но най ми са интересни тия, дето повтарят и потретят. Напълно ми е непонятно защо мъже, които са платили скъпо и прескъпо за свободата си, после я подаряват толкова лесно. Дето викаха на село, като ти се препие, не си купуваш кръчмата, я! Пък некакъв американец, забравил съм му името, викаше, че като му се прижени за некоя жена, просто й купува къща. Щото нали жената е като тайфуна – идва с духане и си тръгва с къщата. А пък евреите задължително записват сватбената церемония на видео. И после си я гледат, но отзад напред. И много плачат от умиление накрая, когато младоженецът си тръгва като свободен човек...
И като се замислиш, какво толкова иска един мъж от една жена, че трябва да му вгорчава живота...
Не си спомням дали съм ви казвал вица за рибката-свирка. Не пречи да ви го кажа пак. Един хванал една рибка, която много му заприличала на златната. И естествено й поискал три желания. Тя обаче казала, че не е златната рибка и може да му направи само една свирка. Направила му свирка, каквато не бил и сънувал. Турил я той в един буркан, занесъл я в къщи и обявил на жена си: «Научи я да прави мусака и се омитай».
Та от тая гледна точка питам толкова много ли искат мъжете?!
Бракът има и друга особеност. Прилича малко на изборите. Гласуваш за Бойко, получаваш Костов. Щото и тъщата всичко знае и всичко може... Затова всеки женен мъж тайно завижда на Адам, че е получил жена без бонус тъща. Но да не отваряме пак тази животрептуща във всяко женено мъжко сърце рана...
Освен това бракът много прилича на обет за мълчание. Жената изговаря средно по 20 000 думи на ден, докато мъжът само 7000. Помня, че през 2003 г. американците измислиха роботка. Чисти, готви, мие, глади... Па като свърши къщната работа си ляга и сама си сваля гащите. И всичко си имала. Знаела и мисионерската, и задната прашка... Само свирки не можела да прави. Щото създателите се притеснявали, че ако й сложат уста, тя много скоро ще се научи да говори, което ще обезсмисли всичките й други достойнства...
Разбира се, че бракът си има и добри страни. Къщата е подредена, чиниите са измити. Понякога дори ти е сготвено. Даже и чорапите може да ти са изпрани. Макар че, дето беше рекъл некой, от една възраст нататък си по на далавера да си купиш нови чорапи, отколкото да ти перат старите...
Ако се сетя и за други предимства на брака, ще ви ги съобщя допълнително.

11 comments:

Anonymous said...

Д-ре ако има някой който истински те мрази това е тъщата ми. Всичките ти бисери по темата съм и ги казал без коментар. Хубаво че не знае къде да те открие, познавам я, никак няма да ти е весело
Весела Нова Година
ТТ

Нина Симеонова said...

Много хубаво ми дойде поредната порция смях. Да сте жив и здрав Докторе! Весела Нова Година!

frog and roll said...

Тъщата... глупости. :) Точно за нея докторът се майтапи и който не го разбира, толкова по-зле за него в семейните отношения. :Р

Anonymous said...

Ей, ти с непроизносимото им Фрогън не знам кой си, мислиш си, че само ти и докторът имате усет за хумор.

Anonymous said...

Докторе, гледам, много ценни съвети даваш на пенсиите относно сексуалните им приключения, та реших и аз да дам своя принос. Позата се казва "клошар". Бабата прави "мост", а дедото ляга под моста и заспива :) Верно, че трябва малко повечко гъвкавост у бабата, ама те бабите и без друго са по-жилави и държеливи от старците, та е съвсем приложимо. Аз даже си мисля, че доста пенсии я практикуват и без специални напътствия.

GEN said...

Докторе, подвеждаш пенсиите.Лани се бяха юрнали модерни бански,прашки, да си купуват ,нали Масларка щеше на море да ги води,сега ако тръгнат златен прах да търсят жална ни майка.То и с бронз на прах става,нали са недоскиф може и за злато да го помислят.Ще се ослушвам утре в дванадесет ,ако по-малко се гърми , нали бомбичките се правят с минимум и бронз ,та ако са гърмежите тихи ,пенсиите са го изкупили днес и на първи ще еакулират.

Anonymous said...

Объркал си рейса, докторе.
Гербаджиите не са казвали, че ремонтът на НС е с техни средства, а че ще купят маса и столчета за гости. Иначе ремонтът си бил планов и се правел с държавни пари заделени още от Пирински. Даже Славчов сам се похвали, че си ползват щатните работници да боядисват. Тъй че топлата вода отдавна е открита.
Виж е фирмата на Фидосевица е друга работа. Ама да ти дам един съвет. Ако ще се изживяваш вече като журналист(щото това е по-различна работа от реденето на лафове) да не им даваш много вяра на БСП и РЗС, щом става дума за компромати на ГЕРБ. Най-малкото, защото затова първото са те ментосали, като ученичка:))

Иначе за бъзиците, евала тях поне си ги можеш:))

Anonymous said...

Дрън-дрън! Блажени са вярващите!

Мери said...

Първо, до ГЕН относно "нали бомбичките се правят с минимум и бронз"....
Материалът се казва миниум (оловен)- за производство на експлозиви.
Второ, Семейната "ферма" на Фидоска тепърва ще се вихри - предстои и ремонт на всички седалки и канапета по няколко пъти,докато трае мандатът на нейните хора, щото където седнат Фидоска и Тагарински,здраво място не остава. (От групата на комунягите има подобни, но не чак такива - Корнезов напр.) Па ние, абдалите, ще им плащаме угояването и ще ходим със скъсани гащи.

Anonymous said...

Мери, евала за "фермата"! Но нещо си се объркала. Корнезов не е дебел, само гушата, та затова се бъркаш. А редом с Фидоска можеше да класираш Делянчо, не пренебрегвай тази класна порода.

GEN said...

До Мери .
Когато бяхме малки и правихме бомбички винаги в магазина казвахме " Дайте ни минимум" и магазинера винаги ни даваше .Никога не ни даде миниум,явно този артикул го е нямал в наличност.Мери то тогава ,ехее отдавна , му викахме и капот ,даже имаше и един лаф "Ти си рожба на скъсан капот",ама сега му викат презерватив.Един професор по телевизията ,езиковед, разправя че езикът се развивал.Език за кво ли не става.