12/28/2009

Гангстерска невеста

Честита Коледа, братя и сестри! Как мина, а? Хапване, пийване… Тия трите работи. И аз обичам да изкарвам празниците еснафски – хапване, пийване телевизия. То телевизия дип нямаше, де. И седнали да се чудят що „Българската Коледа” събрала на половината пари на лани. Ами не можеш да събереш на едно място всички, дето ги е настъпила мечка по ухото, да ги накараш да пеят и да чакаш хората да пращат SMS-си. Хората пращат като им стане кеф. Както и да е.
„Стандарт” пише, че депутатите от РЗС се готвели да сменят Янето с Наско Семов, щото не им се седяло в опозиция. Разбирам ги, ама май не са познали. Паричката от питката на Бъдни вечер се паднала на Яне и вероятно тая година ще му върви. Бог си се грижи за лудите…
Пък дома, да ви кажа, паричката се падна на тъщата. Хем аз чупех погачата. И както се досещате, отчупих й малко, колко за комка. И пак! Ама щото тя меси питката и турила една стотинка. И как да я видиш тая стотинка? Догодина лично аз ще туря по-голяма пара. Даже лев ще туря, не ми се свиди! Ако беше лев, при това залъче, дето й го отчупих, половината щеше да стърчи навън и аз щях да се коригирам. Той хубаво ми разправяше един приятел, заврян зет, че чупи питката с металотърсач. А дали ще е много невъзпитано, ако й пратя нейното парче направо по пощата?
Казвал ли съм ви, че единственият паметник на тъща в света е построен в украинското градче Бердянск, в Запорожието. Казва се „Паметник на добрата тъща”, въпреки че звучи малко като оксиморон. (Оксиморон, за който не знае, е да кажеш например кирпич недопечен.) Композицията изобразява възрастна жена, която посреща зетя с поднос!
Да, бе, ще ме посреща… Много съм мислил кое е по-хубаво: тя да ме посреща, или аз да я изпращам. И май го разбирам оня, дето целувал дълго локомотива…
Предвид на проточилите се празници, ще трябва малко да претоплим новините. Ама нищо де, едно нещо става новина когато го научиш. А го научаваш като изтрезнееш… И не те боли много главичката.
Между другото, край на махмурлука! Учени от "Импириъл колидж" измислили заместител на алкохола, от който няма главобол. Освен това ефектът от него може веднага да бъде прекъснат с помощта на хапче. Това вече е революция! Помнете ми думата. Но да не се отплесваме.
Научавам се, че съвсем скоро ще стартира университетът в Перник. Вече събрали академичното тяло - 4 академици, 3 чл.-кореспонденти на БАН, 28 професори, 62 доценти, 31 гост-професори от Европа и от САЩ.
Бре, да му се не види! Когато лани Параванката обеща на съгражданите си университет, наша милост погледна на нещата съвсем несериозно. Така де, университет в Перник! Граовски университет "Кракра Пернишки"! Остава да беше и в Сирищник - University of Sirishtnik…
Вълчев беше много против да му се дава акредитация на този университет. Ама той Вълчев изглежда по принцип си е консервативен. Щото отказа акредитация и на ВУЗ-а в Бухово. Даже, ако си спомняте, проф. Герджиков тогава иронизираше, че само от Долно Уйно не били поискали ВУЗ. За което разбира се беше прав, защото от Долно Уйно наистина не искаха ВУЗ, искаха автобус…
Как ще се отрази университетът на Перник ми е трудно да преценя. Но имам много ясна идея как ще се отрази Перник на университета. Как беше миньорският химн - „Пред винкело всички са равни, пред голфо всички са бавни…”
В Китай открили високоскоростната железопътна отсечка, по която влаците развивали скорост над 350 км в час, най-високата експлоатационна скорост за релсов път в момента в света.
Пък у нас, както ви съобщих наскоро, експресът София-Бургас ще развива 160 км през… 2019 г.
Отделно чета, че икономическият ръст на китайците бил 9.6% и почти достигнали Япония.
И всичко това се случва при ръководната роля на Китайската комунистическа партия и наличието на 85 млн. комунисти. Нашите останаха един файтон и пак успяват да ни правят на маймуни! Макар че понякога допускам, че всеки народ си заслужава комунистите…
Германският "Ди Велт” написал статия: „Румяна Желева – "гангстерска невеста за ЕК"? Вестникът съобщава, че мъжът й имал вземане-даване с руската мафия по Черноморското крайбрежие… И уж споменават, че за това нямало доказателства, че се говорело… ама са я оклепали едно хубаво. За самата Желева пишат, че била некомпетентна и злобна. Хубаво, некомпетентността може да са я забелязали немските журналисти. Но как само от един разговор разбраха, че е злобна? Тя толкова се старае и така се усмихва, както не би трябвало да се усмихва при нейните дадености… И изобщо като я гледам по телевизора, създава впечатление на може би некомпетентна, но лъчезарна. Затова допускам, че е имало писма от родината… Комунистите, кой друг! И сега като нищо ще я „изпържат” на препитването на 12 януари. И ще стане… Не стига, че ни дадоха най-шибаният ресор, ами накрая няма и да ни го дадат. И Станишев пак ще се подхилква като Мона Лиза…
Ало, пенсиите! Искам да ви съобщя един факт, без изобщо да се опитвам да ви индоктринирам по някакъв начин. Губернаторът на индийския щат Андхра Прадеш Нараян Тивари подал оставка. Което не би имало нищо общо с вас, ако въпросният губернатор не беше от вашата квота - на 86 г. И ако поводът за оставката не беше секс с три мацки накуп! Повтарям – три! На 86 г.!
Лично за мен тази новина потвърждава за пореден път великата мисъл на Селин, че във вагината има открития за всяка възраст. А също и не по-малко великата мисъл на Бат’ Доньо, че един мъж не е напълно импотентен, докато не му отреже бандзиг пръстите и не си глътне езика.
Исках да ви го кажа не за друго, ами защото прочетох, че тия дни пенсионерските организации подновявали седмичните си протести пред „Ал. Невски”. Та да знаете, че имате избор.
Ало, Пазарджик! И за вас съм закътал нещо. Снимката по-долу показва, че по нашия край са се раждали и истински мъже, а не само такива като Евгени Минчев и Кошлуков….




3 comments:

Някой said...

Докторе,
то и Кошлуков мяза на човек, който пие алкохола не на чашки, а на литри, недей така подценява грацките :)

Anonymous said...

Много ги надценяваш комунистите, докторче! Амнезия те гони. Добре че съм аз, та да блесне колежката Руми в цялото си величие.
Антония, НДСВ

Anamary said...

Честито Рождество!
Здраве, любов,вдъхновение и все така да блика хуморът Ви!