12/21/2009

Стрийптийз за слепи

Тая работа със затворника от Гуантанамо не била хич проста. „Стандарт” пише, че пращаме „делегация” от агенти на ДАНС, придружавана от екип на външно министерство в US базата. Там те ще проведат интервюта със затворниците и ще подберат най-подходящия за нашия климат. Димитър Лазаров от ГЕРБ вика: „Предполагам, ще се проведе събеседване със заподозрените, трябва да се прегледа документацията им и всичко, свързано със състоянието им". Изобщо ще го изберем по начин, по който не избираме дори и началника на затворите - документи, събеседване, здравен картон… Лазаров вика: „Няма нищо необичайно в това, ДАНС да се отнесе с отговорност към такъв въпрос, все пак тук става въпрос за националната сигурност на страната ни."
Вероятно съм много прост, та не разбирам как един затворник ще е заплаха за националната сигурност на страната ни. Освен да сме хвърлили око на Осамата. Но той не е хванат още. Последното, което чух е, че американците давали 50 млн. долара за него, но той не давал пукната пара за американците.
А ако се чудите откъде знам как се избира шеф на затворите, не се чудете. Не знам. Съдя по косвени белези. Например оня ден ген. Петър Василев, шеф на ГД "Изпълнение на наказанията" към правосъдното министерство, каза: „Сегашният затвор е на 2 км от парламента и ние не смятаме, че това е нормално. Ако направим новия на 20 км от центъра, защо трябва да мислим, че на някого овцете може да пострадат. Когато Централният софийски затвор е правен, не е бил в града. Хората са ходели на излет до мястото, където е обесен Васил Левски "край град София". Едва ли някой ще тръгне на излет в новия затвор, но аз с удоволствие бих го посетил и му се наслаждавал, ако има шанса да бъде построен в скоро време."
Би му се наслаждавал! Разбирате ли?! Такъв самороден талант и с конкурс не може да се избере. Голям мислител. Отдавна съм му обърнал внимание. Записал съм си отделни негови мисли и при сгода ги ползвам. Например: „Няма законово определение за добър човек. Не искаме да защитаваме идеални хора, такива, които да са въоръжени, въодушевени и да служат за пример на обществото. Не очаквайте от нас такова нещо. Доброто поведение е тогава, когато лишеният от свобода може да не уважава правната норма, но е достатъчно да я съблюдава."
Въоръжени и въодушевени! Ша умра!
В „Труд” чета, че по радио PRO FM измислили игра "Съблечи блондинка". И събличат една красавица направо в ефира. Момата задава въпрос и, ако слушателят отговори по телефона вярно, тя сваля една дрешка. Всеки можел да участва, а момата се събличала по епидермис.
Пак ша умра! Радиострийптиз! Дето рекъл слепият, когато намерил парче шкурка, по-голяма простотия не бях чел. Слушателят с едната ръка държи слушалката, с другата мисли за красавицата… Ами ако загуби образ? Ужас! То е като да заведеш слепи на пийпшоу. Какво ще разберат? Само с две пъпки брайл не става. Или бъркам?!
“Наглите” заковани с кръв от носа на Краус”, гадае „Труд”. „24 часа” е на друго мнение: „По отрязаните пръсти хванали бандата”. Не четох дописката, но предполагам, че по пръстите е имало пръстови отпечатъци… Иначе няма как по пръстите да ги открият…
„Монитор” открили, че братът на Сергей Станишев Георгий бил пряко свързан с фирма, избрана през 2006 г. да извърши реконструкция за 8 млн. лв. на държавната болница в Русе. Уредили го Здравното министерство и бившият червен кмет Божидар Йотов. Колегите в „Монитор”, както са се заели да откриват далаверите на бившата власт, всеки момент очаквам някъде да налетят на собственика си Дилян Пеевски и, естествено, да настъпят мотиката. Варчев, внимавай, щото на свободния пазар нема търсене на журналисти!
Пък Сидеров изненадващо открил, че Хамстера от бандата на "Наглите" работел за РС по изборите. Сега дали тая банда е оная банда, не съм единодушен. Слушах президента. И той не ми се видя единодушен. И други се колебаят.
Наско Семов от РЗС обявил, че те тръгват към предсрочни парламентарни избори. В тоя смисъл тяхното откритие, че по-добре да не са група, но да са НС, отколкото да са група извън НС, предстои.
Бойко пък изненадващо открил: „Европейският съюз е изключително остро настроен към идеята в България да се проведе референдум за новините на турски език по БНТ.” Което наистина е много вълнуващо откритие. За който не е очаквал. За мен лично не, защото отдавна ми е известно, че „ако хванеш една котка за опашката, ще научиш неща, които не би могъл да научиш по никой друг начин”. Но аз избягвам. Тука ни в клин, ни в ръкав се сещам какво каза Памбос като го питаха какъв танц би подхождал на премиера: „Танго. Той е страстен, водач.”
Има логика. Две назад, една напред…
И за да издигнем малко наратива, в смисъл да го направим по-изискан, ще пусна един паралел между Бойко и „Портретът на Дориан Грей”. С всяка идея, подобна на следенето в нета, новините на турски и т.н. в политическия портрет на Бойко се появява по една старческа бръчка… Защото нищо не състарява така един политик, както споделените на глас глупави идеи. Мъдростта, както и друг път съм споменавал, е да измислиш нещо глупаво и да не го казваш. Кажеш ли го…
Берлускони пък открил, че рейтингът му е скочил от 48.6% на 55.9% след като му избиха два зъба. 7.3% за два зъба, никак не е малко, не ли? Такава е спецификата на народната любов. „Царицата беше посрещната във Вавилон с възторга, който винаги пламва в народа при вида на красива принцеса, която е била нещастна.” И точно затова го съобщавам. Да има предвид премиерът, че при неговите дадености, ако положението с рейтинга стане неспасяемо, а то все някога ще стане, има вариант да се излезе от положението. Аз мисля, че до тогава ще се появят и много доброволци, които да му услужат. Кольо Медианата сподели, че на Бойко от септември досега му спаднал с 10%. (Няма и два зъба и половина!) „Разбира се, успокоява Кольо, за срив на общественото доверие е много рано да се говори. Все още премиерът е най-популярният политик в страната. Но идва зимата, идват и първите шест месеца на 2010 г., които според всички ще са тежките.”
Да, зимата! Ама зима да видиш! (Пенсиите, зима и не връща! Пазете се, ей!) Ако се задържи по-дълго и шест зъба няма да помогнат. Тая нощ мачка и поганец са спали заедно. И както констатира още през далечната 2002 г. Даниел Вълчев, “Нито едно правителство не е имало висок рейтинг през отоплителния сезон”. Но ако е верно, че ще е тежко до юни, правителството на Бойко ще има проблем и през част от охладителния…

4 comments:

Anonymous said...

Този път се смях от сърце! Поздрави! Надминали сте себе си в свързванията напряко, от които яко ни бие ток, та чак се тресем :)Някои твърдят, че е от спазми от смях...

граждянка от Руси said...

Ееее, докторе, изманипулира ни! Що бивш? Божо Йотов си е още кмет. И забележи любимата му мисъл, която пък закономерно се връзва с брата Георгий - "“Малка е ползата от това да бъдем доволни от самите себе си, ако не направим доволни другите” (Грациан).

Anonymous said...

човече велик си

Kaloyan Borisov said...

Чакаи те бе ......, Божо Йотов май беше независим,но продължава да си работи по с другарски, със седемте си замесника, всеки един в прекрасен(новобзаведен) офис и млада секретарка.