12/14/2009

Край на паркирането по слух

Дами! Край вече на паркирането по слух! За да се инсталирате перфектно ви е нужна само ролетка (5 м.) Проф. Саймън Блекбърн от Лондон създал формула за идеално паркиране.
Много е проста: (r2– l2) + (l + k)2– (r2– l2– w)2– l – k. Слизате, мерите празното място, решавате формулата и паркирате както никога досега не сте паркирали. Или сякаш никога досега не сте паркирали, все тая…
Вероятно, за да я решите ще ви трябват известни познания за Евклидовата геометрия, а може би и на Лобачевски. За Гаус не настоявам. Макар че кривите при паркирането са точно Гаусови. В смисъл, че правилните мъжки и неправилните женски са равномерно разпределени…
Математици! Ще те чака некой да решаваш формули! Ще те отнесе като пенсионер типов хляб! Сега разбирате ли защо войниците на ген Марк Клавдий Марцел, като превзели Сиракуза, убили Архимед. Заварили го да рисува някакви квадратчета на пода в апартамента си и само на това основание го резнали…
Кой обича наука, в която всичко трябва да се доказва с теореми и формули. Ама всичко. На един математик сина му му рекъл: „Татко…” И оня веднага: „Докажи!” Което ме подсеща за Станишев. Да иска кръвна проба като се роди детенцето на Ирена Борисова. То много лесно ще се разбере. Ако кръвта е синя – значи е от Станишев. Ако не е – може да е и от Сертов. Защото имаше и такава хипотеза.
Пак били Берлускони. Ей, тоя стана като Паниковски, все него бият. И тоя път го ударили с артефакт, със статуетка на катедрала. В следствие на което днешният Берлускони е с два зъба по-малко от вчерашния. Варвари, така да си пребият премиера!
А срещу Бойко досега има само един опит за атентат. Ако помните, когато една немощна пенсия в „Красно село” хвърли едно ненужно й яйце, което се разби в подножието на Бойко и само му опръска обувките.
Но Бойко не е злопаметен. Решил е да отреже тринайсетата заплата на чиновниците и да даде на 1 млн. пенсии по 25 лева. Според мен по-правилно е да се дадат на 25 пенсии по 1 млн. лв. Догодина на други 25, по-догодина на други… И така докато свършат. Парите, или пък пенсиите, което свърши по-бързо…
Вестниците съобщават, че българските охлюви съдържали някаква млечна бактерия, която лекувала епидермален рак. И японците луднали по тях. Това е ново за мен. Иначе знам много за охлювите. Знам, че, ако например охлюв те напълзи по онова място, се скоравяваш за цели 7 часа. Изпускал някакъв секрет, който действал 10 пъти по-силно от виаграта. От хомеопатичните средства, които д-р Филипов препоръчва, по-добро е само ухапването от пчела. Който ме е чел внимателно, ги знае тия работи. Но е нужно да те ухапят поне 500. Тоест трябва да го пъхнеш в кошера. Обаче трябва много да се внимава с изваждането, да не набъбнеш вътре и да разнасяш после кошера като куче газово тенеке…
Покрай другото, вестниците съобщават, че охлювите били много печеливш бизнес. От 10 дка ферма се изкарвали 40 000 евро.
Ей, пенсиите, да не хукнете сега по хендеците да гоните охлювите! Не ги будете, те сега спят! Потрайте до пролетта. А че е доходно, доходно е. Имам един приятел, доста е богат. Преди десети береше охлюви, а после стана банкер. Но мисля, че от охлювите си стъпи на краката. Щото у нас е пълно с охлюви. Боже, колко охлюви има в тая държава! Изпълзяват на най-неочаквани места.
В Плевен обявили Цецка Цачева за личност на годината в категорията „Политика”. Е, тя поне не пикае по фонтаните… Браво, Плевен!
Шефът на СКАТ Валери Симеонов решил да прави партия „Десант”, която да се бори и с „Атака”, и с ДПС. Павел Шопов вика: „Не могат да ни уплашат! От кръгли нули нищо не става.”
Което не е точно така. Защото например със 100 нули могат да се надпишат 50 клозета. С 200 – 100 и т.н. Колкото повече нули, толкова повече клозети.
Сега се сещам обаче, че не разбрах охлювите с мускат ли да ги приемаме, или може и с мискет. Ще питам и ще ви съобщя допълнително.
Ей, пенсиите, понеже тъй и тъй ви споменах. Не искам да ви плаша, но сте свършени! Измислили са виагра за жени, флибансерин. И няма не искаш, няма недей, от нея бабата става сексуален злодей…
Чувам по телевизора, че ескимосите били толкова притеснени от глобалното затопляне, че поискали да им се отпуснат пари да си купят фризери. Те ще поискат и плажни чадъри, ако продължават да ни облъчват още малко.
Ескимосите са много интересни. Според обичаите им, ако някой сънува някоя жена, тя била длъжна да му се отдаде. Аз не точно жена сънувах. Сънувах, че търся седмична винетка и пак няма. Предполагам, че такъв сън и при ескимосите не се зачита.
Иначе днес Цветелина повтаря дословно казаното от доктора вчера: „Спечелихме сега, защото търгът бе обективен, прозрачен, проведен по всички правила. И е нормално да спечели най-добрата оферта.”
Даже бих казал, че е задължително.

2 comments:

Anonymous said...

"кривите при паркирането са точно Гаусови. В смисъл, че правилните мъжки и неправилните женски са равномерно разпределени…"

Докторе, ако разпределението е равномерно, не е Гаусово. И обратното е верно. Ама цитата не е. Гаусовото е нормално.

Anonymous said...

Не се ли пише "цитатът"? :)

А целият текст изглежда да бъде с развлекателна цел. И не винаги, за да се спази това условие, е необходима абсолютна достоверност.