12/10/2009

Паулу Коелю не е бил агент на ДС

Имаме новина, граждани: Паулу Куелю не е бил сътрудник на българските служби. Следете ми мисълта. Нали извадиха агентите с писалка - агент „Бор” (Тошко Тошев), агент „Сашо” (Валери Найденов)… Обаче нещо много интересно остана извън полезрението - проверката на в. „Експрес”, където и д-р Филипов си вадеше горчивия къшей доскоро. Проверени са 11 лица и няма ченге. Браво! Но най-хубавото предстои! Защото сред проверените са и колумнистите на „Експрес”: кметът на Каварна Цонко Цонков и кметът на София Бойко Борисов. За да са 11, трябва да е проверяван и Паулу Куелю, който пописа известно време при нас. Та втората новина е, че Бойко и Цонко също не са били.
Ало, пенсиите, Дянков пак намекна, разбира се, доста неопределено, че може да има коледни надбавки. А премиерът обясни кога: „Популисткото е на Станишев - да излиза и да говори: “Дайте на хората!” Ще дадем, но малко по-нататък, за много дълго време и много.”
Тоест, тате каза, че ще ми купи колело…
Ей, братя от последната възраст, страшна новина имам за вас. Испански сексолози разбили мита, че правенето на секс с чорапи разваля удоволствието. Напротив, топлите крака подобрявали кръвообращението. Бързам да ви го съобщя, щото знам, че вие отбягвате секса главно от страх да не ви изстинат краката. И все пак, като се казва, че с чорапи може, то не значи, че и с шушони може.
Всъщност, що да не може. Когато може, всякак може. Почнеш ли да мислиш как може, то явно вече не може…
Червените щели да слизат сред народа, за да си върнат загубените симпатии. А стига вече! Измислете нещо ново! От времето на народниците Чернишевски и Херцен, левите, като се чудят какво да правят (“Что делать”) и слизат сред народа. Те не само левите, де. И царистите слизаха. Помня, че те като заслизаха, аз помолих, ако е неизбежно слизането, сред мен да слезе Теодора Дренска, или Гергана Грънчарова. А сега кой да ми слезе? Наборчето Мая Манолова? Въпросът не е, че ми е наборче. Дето се вика, нема да я варим… А, че си има сериозен приятел. Макар, че пък някои говорят, че била скъсала с кмета Паунов… Отплеснах се.
Освен турнето, което несъмнено ще събере много овации за червените, Станишев наредил на ръководството на партията да не отказват покани за срещи с избиратели.
Те, според мен, и сега не отказват. Проблемът е, че май никой не ги кани вече.
Янетата викат, че Марио Тагарински бил част от енергийната мафия у нас. Това се разбрало през последните дни и Янетата веднага ни го съобщават. Но пак добре, щото ако Тарагински не беше напуснал, енергийната мафия можеше да си седи в РЗС и ние да не знаем. А и самият Яне да не знае. Всъщност, този израз „самия Яне” май е оксиморон, не ли?
Ако в сърцето на някой от вас се промъкне необяснима скръб по РЗС, да си спомни думите на Румен Овчаров на пленума на софийското БСП: „Кой реши, че създаването и поддържането на РЗС ще ни помогне?” Това ще му подейства, като на емигрант снимката на тъща му. Лекува и най-тежката носталгия.
Пък днес в интервю за „24 часа” бившият висш съветник в ДАНС Алексей Петров, се самоосвети като "симпатизант" на партия "Ред, законност и справедливост". Понеже той преди известно време съобщи, че влиза в политиката, та си мисля, че Янето ще трябва да се раздели и с председателския пост…
А, ако носталгията ви е по БСП, в „24 часа” прочетох, че на последния 47-я конгрес на БСП в една зала са заседавали активи на стойност 2 млрд. лева”. При 868 делегати, ако са разпределени по равно, значи че на калпак се падат по 2.3 млн. средно. Макар че вече и те не делят по равно… И в БСП има „калпаци”, т.нар. „рустикалната квота”, без пет лева. И вероятно повечето от тия 868 делегати са точно такива. Само ще напомня, че на Овчаров неговите си му викат „Петстотин милиона на цяло”…
Шефът на Патентното Константин Манев обяснил, че 13 марки български ракии са регистрирани в ЕС. Производителите доказали, че специфичните характеристики на напитките се дължат изключително на географските райони на производство и затова им ги регистрирали.
Ако ме питате как така от един, айде, нека да са 2-3 вида спирт, се правят 13 вида различни ракии, да знаете, че не мога да ви кажа. Сигурно слагат и по малко гроздов дестилат. Ама не е сигурно.
И накрая една добро новина. Румито станала зам.-председател на ЕНП. Малко работата е била на ръба, избрали я с 218 гласа на 10-то, последно място. Но това не омаловажава успеха й.

10 comments:

Anonymous said...

Докторе, помниш избирателно. Като цапардосаха неколко пъти Надка и тя тръгна сред народа, да слушат и разберат защо аджеба вече не ги долюбват хората. Тъй че всичко "ново" е добре забравено старо.

читател said...

Скъпи Д-р, в "Експрес" имаше поне 3-4 куки, не се прави на луд, не може да не ги знаеш!

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Да, наистина имаше такъв момент и при СДС - "СДС слуша България". Даже съм го коментирал в първата си книга: "В Англия някакъв спечелил кметските избори, като се преоблякъл като маймуна и обещавал безплатни банани. Тъпанари. У нас да се правиш на маймуна преди изборите и да обещаваш разни работи изобщо не е новина. И се сещат за обещаното чак като ги катурнат и хукват пак по агитация: “СДС слуша България!” Още веднъж отзад?
За слушалките в "Експрес" не знам. Имах едно-две подозрения, но или бъркам, или още са активни. Значи, за да бъдем точни, можем да кажем: Във вестник "Експрес" няма бивши агенти.Нали така!?

читател said...

Така е, те винаги са активни, за разлика от нас, читавите. Затуй сме на тоя хал.

GEN said...

Докторе, пробвах с чорапа.Направих и експеримент заради пенсиите.Ако се сложи чорап ,за предпочитане вълнен, вместо гумен предпазител там, не убива на ръката.
Ей и онзи Стефанов, където го биха бил ченге.Цялата преса тогава го оплаква.Ченге, сега ще се оправдава сигурно, че не е вярно или най- малко е служил на Отечеството. Мамка му, където и да се обърнеш ченгета.Хубаво е, че не чета вестници и не гледам телевизия.

Backo said...

Това за шушоните ми хареса, подсети ме за нещо видяно преди време:
http://veselba.kafence.com/bg/image/37036

Anonymous said...

Ба, шушони, чорапи, нам си кво. Само бос, бос, ама и не трябва да си си рязал ноктите на краката барем шест месеца.
Професионалист

GEN said...

Прав си ,че ако не ги е рязал 6 месеца ноктите ще е по-устойчив .Като ги забие в одеялото ,те пенсиите спат на одеяла, защото могат цяла зима да не ги перат и от това пестят за почивка на море, та ,като ги забие и става устойчив като багер .Но ако са повече от 6 месеца ноктите ще се завиват и по този начин вече ще приплъзва.Нека поне един път в годината да ги режат до половината.
Хич не е лека работата на пенсиите. Толкова придобивки вече им измислиха ,то не беше виагра ,то не беше мурсалски чай ,изследват ги за какво ли не ,сега 13 пенсия ще им дадат и пак недоволни.Само Масларка ги направи щастливи, че ще ги води на почивки безплатно,но не би смениха я и си останаха само по чорапи.Дано с чорапи и по чорапи да са щастливи повече.

Anonymous said...

Абе, Вие, дето коментирате, идиоти ли сте или просто така си тракате по клавиатурите за да се упражнявате? а? а? А?

GEN said...

Абе, ти дет ни четеш как се определяш?Любопитко.Пенсия се май А?а?А?