11/25/2009

Възмездие има само в приказките

„Дойче Веле” коментира Дянков: „Той се завърна след успешна кариера в СБ, за да работи за страната си, но работата в България, види се, не е лесна работа… Какви са причините за трудното му ашладисване на родна земя?… Защо способните и образовани българи изграждат успешни кариери за нула време извън родината си, а тук не става?”
Да, бе, верно? Що не става? Да не би да е затова, че една кариера в чужбина може да се състои и без доказателства, а тук сме малка страна и се знае всичко за всеки?
Пък според „Стандарт” „Симеон Дянков избрал Борисов пред Обама.” Обамата поканил жена му за финансов съветник, но те предпочели предизвикателството в България. Така ще да е. Те и царските юпита точно затова дойдоха. И като свърши предизвикателството си се върнаха пак в Ситито в Лондон и големите банки. Или бъркам?
Абе, колкото и да е хубава една работа, чакаш ли само на заплата, мани я! А министър е друго. На Бакърджиев през лятото му влязоха крадци дома и отмъкнаха от касата в спалнята 200 хил. евро, 20 хил. лв., часовници “Картие” и “Монблан”, златни накити на неизвестна стойност. Преди години пак му влизаха и взеха 200 хил. лв. Е, как става? При това, имайте предвид, че той беше вицепремиер само 2 години!
От Монтана ми съобщиха, че Фидоска около изборите изтеглила 2 млн. лв., като разправяла, че ще стане министър и ще намери начин да ги върне. Щото какво ще да се заканва Бойко, няма начин да няма начин! Не настоявам, само казвам какво ми казаха… От тази информация мога да си помисля, че толкова струва министерски пост, но ще отида твърде далеч. А аз и без това понякога отивам толкова далече, че някой път направо няма да мога да се върна. И ще има да ме търсите…
Специално за Дянкови другата възможност е да са расисти. Да не мислите, че американците обичат негрите!? Не се заблуждавайте, че им викат на галено афроамериканци! 12% от черните между 20 и 44 години са в затвора! По мнението на видния политолог Джереми Рифкин болшинството американци смятат, че чернокожите са мързеливи в най-добрия случай, а в най-лошия - че са обременени генетично. Но и в Америка политическата класа, като види, че работите не отиват на добре, измисля по някой такъв отдушник за народа. Като наш Бойко. Видя българският политически истаблишмент, че народът вече не ще ни сини, ни червени и работата отива в киреча и пуснаха един Робин Худ. И макар че по принцип твърдя противното, този път съм склонен да кажа, че истината е проста и по милиционерски чиста… Бойко е общият кандидат на политическата класа, призван да запази статуквото. Като го гледам този фалшив Робин Худ как действа, най-сигурното място, където можете да се скриете от управленските му стрели, е пред мишената, в която се цели…
Обърнахте ли внимание, че сините искаха данъка върху хазарта да стане 15%? Не стана! Дигнаха го с 2%, колкото да не е без хич… И още много работи, дето трябва да станат, няма да станат…
Прав е Лечков, може много да ви стане криво, но е прав: „Възмездие няма да има. Убеден съм! Възмездие има само в приказките… Разберете, няма да има осъден министър!”
Жалко! И аз като вас си представях вече Станишев, пременен в райе в Пазарджишкия… Но явно няма да стане. Самият Станишев си призна оня ден: „Може да имам много трески за дялане, ама крадец не съм.”
Вече се обърквам. Не знам кое е по-добре, щото и Виденов май беше честен. И Костов беше кадърен. Та се чудя - честен некадърник, или крадлив и кадърен? С простата си глава аз разсъждавам така: кадърният ще понаправи и за себе си, но ще понаправи и за другите, а некадърният ни за себе си, ни за другите… В първия случай поне един ще се облагодетелства, а във втория – никой! Но от друга страна кадърните крадат повече, по-научно някак си. Докато простите само колкото могат да носят на гръб. Пак казвам, не съм единодушен.
А ако се чудите защо не споменавам възможността за честен и кадърен, да знаете, че не от ум се чудите! И отсега мога да ви кажа, че има още да патите.
Отплеснах се. Исках да кажа, че ако някой си зареже хубавата работа на запад и дойде да ни оправя, още на границата трябва да го посрещат или психиатрите, или прокуратурата. Имам пресантиман, че в конкретния случай има яснота чий ангажимент е посрещането, но не е моя работа да турям диагнози…
Ало, пенсиите, чета, че свинският грип затихвал, но идвал редовният сезонен грип. Тя край няма, а?! Ей, за утеха, ще ви цитирам поета Георги Константинов, който го е погледнал откъм добрата му страна:
Ако умра, разбира се,
в един далечен ден -
и всички подли вируси
ще изпомрат във мен.

Точно така! Мамка им и вируси!
Ама и какво временце, му даде Господ на Бойко, а? Да изкара така и декември, пък после ако ще да се оправя. Ама така е то! На куцото щъркелче Господ му прави гнездото…

7 comments:

Anonymous said...

Мениджмънта на Дянков е калиброван в международната практика - "тактиката на моркова".
Нашето нещастие е в обстоятелството, че го прилага "нестандартно" - поставя го "отзад"!
Дано скоро не почне да прилага и тоягята "отпред"!
(перифразирам мнението си отразено и в друг блог - просто прочетох д-р Филипов след него).

Верка said...

Възхитително е, докторе, колко джентълменски се въздържате да коментирате раздялата на Бареков с БТВ. Но той не е паднал, за да не го ритате - напротив, ако съдим по многобройните интервюта, е заринат с примамливи предложения за високи постове в наши и чужди медии. И както сам се обоснова вчера за "Труд" - "ето, и Опра Уинфри напуска"...

Anonymous said...

Ще ме прощаваш докторе, ама нещо взе да ми звучиш някак си злобничко, дребнавичко, защо ли? Караш ме само леко да се усмихвам, но не и да се смея от сърце, както го правеше преди.
И не бързай никога да казваш никога, щото пък днеска депутатите взели, че се освестили и направили данъка върху хазарта 15%.Току виж доживеем да видим и министър в затвора.Все пак да си оптимист не е лошо.
Бъди жив и здрав!

Anonymous said...

От вчера /26.11.09/ е приет данъка да е 15%.

Montana said...

Фидоска даже е станала Нотариус, като е представила фалшиво удостоверение за трудов стаж.
Очаквайте в. 168 часа?

Софиянци said...

Монтана, вечно ще ви бъдем благодарни, ако си я приберете дома! Тая генерира боклук колко половин София.

Столичани said...

Монтана, вечно ще ви бъдем благодарни, ако си я сберете дома. Тая бълва боклук колко половин София.