11/20/2009

Това аз ли съм?


Боже, какво варварство! Това видео ме потресе! Помислих си, че тоя шаран, дето го пържат жив в собствен сос, съм аз. Всъщност, първо си помислих, че сте вие, но после се сетих, че аз и вие сме едно и също. И едни хитреци ни замотават главата с мокър парцал, за да не усетим, че ни пържат. И ни пускат през една тръбичка по малко въздух, за да издаяним. И после умират от смях, колко сме прости...
Но най-тъжното е, че говорител на организацията за защита на животните PETA се застъпил за шараните. А за нас никой няма да се застъпи. Или бъркам?

Братя, ако и вас ви напънат саморазпознавателни чувства като гледате това видео, опишете ги. Ако не ви мързи, де. Пък ако има добри попадения, докторът ще седне, ще ги обобщи и събере в обща статуя. Това ще бъде първият в историята на българската журналистика колективен читателски коментар.

19 comments:

Нина Симеонова said...

Къде е Бриджит Бардо, Докторе? Или само за нашите мечки надига глас? Това е такова варварство, че нямам думи. Само не разбрах кои изроди го ядат? Вероятно от някоя азиатска дължава?

Anonymous said...

g-jo, ne se izkazvajte nepodgotvena. ako ste opitvali pone vednaj jiv sharan (a ochevidno, ne ste) poveche niama da vi se iska umrial.

kombat #5

Нина Симеонова said...

Г-н Анонимен уверавам ви, че вече не искам да ям никаква риба. Нито жива, нито умряла.Даже и от консерва не искам.В това число и копърка. Отяде ми се.Жалко, че това го видях преди Никулден. Сега ще ям пържоли на празника си.А на вас оставям скачащите в тигана риби. Да ви е сладко!

Anonymous said...

predpochitam obrashtenieto "neregistriran".
mnogo ste chuvstvitelna. interesno kakvo shte prestanete da iadete ako vidite kak se prigotviat raci???
ili pyk (nedaj boje!) prochetete jestokata prikazka kak diadoto otkysval ot zemnite i koreni riapata barabar s cialoto si semejstvo???
...ama i doktorcheto - i to chuvstvitelno, zabeliazvam...

kombat #5

Tania said...

Началство, отдавна не ни замотават главата с никакъв парцал, като ни пържат, защото видяха, че сме слаба ракия... Оживихме се закратко преди доста години и сега, като погледнах шарана, си давам сметка колко сме приличали на него и как са ни се подигравали зад пердетата на Министерския съвет, когато анатемосвахме и им викахме червени боклуци. Нещата от живота - и за шарана, и за лапнишараните като повечето от нас. Е и? Има си и добрата страна - винаги сме нащрек и в отбранителна позиция, което ни държи във форма и сме си готини ВЪПРЕКИ тях.

червен боклук said...

Госпожо Тania, говорите в мин свър врем, което би трябвало да означава, че вече сте се освестили и викате ура! на новата власт. Да са Ви честити новите управници и Вие покрай тях да благоденствате!

Tania said...

Мили Боже,защо така ме разбрахте, г-н Червен боклук? Новите управници ме интересуват колкото ланшния сняг, а по-точно колкото поланшния. Просто исках да кажа, че нас, българите, всеки готвач, независимо какъв цвят шапка има, ще ни пържи като му е кеф. Ние го позволяваме. Аз също съм в кюпа, разбира се...

Нина Симеонова said...

Напълно се съгласих с Tania. Няма значение май как ще те сготвят, дали предварително ударен с чук или като те изядат жив.Но аз изглежда все още съм шаран, защото пак вярвам.Ех, тая надежда нали умира последна.

червен боклук said...

Ами кажете го така, както го написахте последния път, госпожо Tania. Защото може би не знаете, но навремето имаше широкоразпространен лаф "Не всички в СДС са лумпени, но всички лумпени са в СДС". Иначе в кюпа сме и червени, и сини "боклуци". Но да видим какво ще направят нововерците ГЕРБ. Или като че ли усещаме вече...

Anonymous said...

На вниманието на г-н Доктора
Тази риба в никакъв случай не може да замести обичайната колонка. Да не сте минали на 4-дневна работна седмица, че и миналия петък ни пренебрегнахте.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Моля, моля! Сега да се учим да броим до пет ли? Да, и миналия петък не писах, но писах и миналата, и по-миналата неделя. А, ако е рекъл Господ, и тази. Пък и докторът също човек, трябва да почине. А, което е далеч по-неизбежно от почивката, трябва да си изкарва и хляба. Щото блог къща не храни.

Anonymous said...

На вниманието на почитаемия Доктор
Извинете тогава. Но не си помислих, че четири колонки, прескок, една неделна е равно на пет. Мислех, че е бонус или инцидент.
Приятна почивка

Anonymous said...

Докторе, мисля, че вие се притеснявате от това, да сте обикновени пигмеи. :) То не е толкова лошо. Бива. Ма ако ви е срамно, кво да се направи. :)

Anonymous said...

ПО ПОВОД НА ВЪЗМУЩЕНИЕТО ВИ ОТ КЛИПЧЕТО СЕ СЕЩАМ ДА ВИ ПИТАМ-КАТО СИ КОЛИТЕ ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА НАЙ-РИТУАЛНО ,ПО-ЕСТЕТИЧНО ЛИ ВИ Е? А НА ДОКТОРА ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН В КОЙТО НЯМА ПУБЛИКАЦИЯ Е ПУСТ ЗА МЕН.НО БЪРЗАМ ДА ПРИЗНАЯ ЧЕ ПО-ВАЖНОТО ОТ УДОВОЛСТВИЕТО НИ ДА ГО ЧЕТЕМ Е ПРАВОТО МУ НА ДОХОДОНОСНА РАБОТА И ПОЧИВКА. С НАЙ-ДЪЛБОКИ ПОЧИТАНИЯ!!!

Unknown said...

Докторе-2 чаши вино излоках и пак сърце ми не даде да доизгледам клипа!ей затова и не станах рибар-не можах да се примиря със умирането на рибата.затова ходя в магазина и си купувам-то си има рибари професионалисти,както и хора(ченгета),които пържат другите,за да са добре те!докато се давате да ви пържат,ще ви пържат,не ли?(да ме прости доктора за последните 4 буквички,които взех назаем от него ,без да го попитам,ама много ми допадат!!!!)

Anonymous said...

Единствено си поставям въпросът, дали е по морално човек да се прави че не знае и да се тъпче с жертвата или да си каже: - Благодаря ти, че ме нахрани и да се опитва колкото може да не е жесток към беззащитните и невинните твари!

За клипът, нямам две мнения - изроди! И аз не го догледах...

Д-р Свиркофф

skitnik said...

Не мислех да се произнасям по специфичното китайско забавление, което е гарнирано с готварско "майсторство", но изглежда дискутиращите се плъзгат по повърхността на матрЯла, предоставен ни от д-р Филипов.
Все пак, чувството че се хранят с мен докато дишам ме преследва от известно време неистово. Лошото е, че не е от скоро. Мислех си, че е плод на неосъзнати страхове, ама в последно време, покрай изявите на премиера и министрите Му, чувството се засили. Вчера например, в сеизмограв, премиерът ни, взе че обясни на сведущата публика, че му липсвали шест милиарда и затова трябвало да стискаме зъби и плащаме едни данъци в повечко. Т.е. хем да дишаме докато изхранваме държавата, хем да стоим живи. Поне докато смехът на публиката около масата достегне необходимите децибели. Понеже държавата - това е Той(щото плаща всичко, пенсии, заплати и ланския сняг) се почувствах леко застрашен. Баш като шарана, преди да го боднат вилиците. Щото от обясненията на дебилния ни премиер не видях особенно чувство за съпричастност. А като си спомних смеха с който малоумния му вицепремиер съобщи, че е наредил да уволнят 600 души в едно търговско дружество, съвсем се почувствах като елемент от менюто.

Anonymous said...

живот от живота ядем - това е правилно! но е мн тъжно за гледане, сега е прието да ядем умъртвено предварително животно че да не плачем от жалост. не знам кое е по-жестоко! да вземем последния дъх с устата си или да оставим касапина да го изхвърли на боклука... П

Anonymous said...

да пускат холандците по бързо това свинско от епруветки че аз един път гледах един филм за една свинеферма и после 2 месеца не можах да погледна месо... а че сме си лапнишарани, то това отдавна си го знаят синковците, горе долу като клетия шаран сме, няма големи разлики