10/12/2009

Кипри в Кипър

Снощи нашите кипри се прибраха от Кипър, след убедителното 4:1 в ненаша полза. Хиляди фенове… не отидоха на летището да ги посрещнат. Треньорът Мърльо Стоилов вика, че няма да подава оставка, даже напротив, изразил желание да ръководи националите и в следващата квалификация. На деликатните призиви на феновете да си ходи, отговаря: „Свикнал съм да ме критикуват, защото в България сме разделени на "Левски" и ЦСКА". Ох на батков той! Не е отишъл напразно престоят в „Левски”… Айде кажи сега, че и на теб титаните ти с… в гащите и да приключваме.
Статистиката показва, че досега срещу Кипър имаме 10 победи и нито едно равенство, за загуба да не говорим. Албания ги би преди месец с 6:1! Изобщо, направили сме невъзможното. Андрей Кожухаров вика: „Знаете ли, че букмейкърите бяха дали коефициент 101 за победа с 4:1 на Кипър?” Лично аз не знаех, но сега като се замислям, ако някой е заложил на такава победа, големи пари е направил. Нищо не казвам, само си мисля! Този някой може да е футболист, може да е от футболният съюз, пък може да е и Иво Атанасов, знам ли.
„Стандарт” се напънали да разобличават „боклукчиите” от „Титан”. Ама не се подготвили като хората. Пишат глупости, като тази, че „ТС банк” била фалирала през март 1995 г. През март 95-та едва бяха почнали първите приготовления за фалита на банката бе, леваци. Една банка да не се фалира така лесно – за 2-3 години!
И после интригантстват на дребно на политическа основа, ако случайно Бойко прочете: „Групировката на Митко Гърнето и Иво Праховеца е смятана за близка до БСП фирма. През пролетта стана известно, че "Титан" е спонсорирала лявата партия с 2 500 лв. дарение.”
Не сдтавайте смешни, ей! В смисъл да не ставате още по-смешни. Такова дребно дарение е обида и за двете страни, бе, особено за приемащата! Така се става близък на БСП за 2 500 лв.!
По принцип не изключвам да са дарили нещичко на Станишев. От „благодарност”. Щото както и да го гледаме, именно червените, с врътките, дето правеха да запазят концесията за Вълка, всъщност вкараха титаните в София.
Ама те в „Стандарт” малко се изумиха с този Сейран Арутюнян. Пишат: „Борисов и Саркози си сверяват часовниците.” Глупости на търкалета! Бойко няма часовник, подари го на Цецо още в изборната нощ. Той спря времето и нема нужда от часовник. Поне в близките 30 г. И ако искате да знаете, Бойко може дори да върне времето назад. Надявам се да не иска. Но то понякога става и по невнимание или пък от незнание.
Между другото чета, че Карла имала огромно влияние върху Сарко. Даже под нейно влияние той почнал да чете книги. Не би било зле и Цветелина да повлияе в тази посока. Така де, не може президентът Параванов да си купува Айн Ранд (казвам купува, а не чете!), а премиерът да седи на Libri legendi, демек задължителната литература от училище. („… Поезията на Ботев ми е любима. Книги има много, но поезията на Ботев е нещо, което за мене е актуално всеки ден. Не го казвам като поза. За мен наистина е така. И ще бъде актуална всеки ден - и вчера, и днес, и утре.”)
И аз много обичам поезията на Ботев, но съм чел и две-три други неща. Колкото да мога да сравнявам.
„24 часа” се опитва да ни втълпи, че благодарение на новия вътрешен министър полицията се отърсва от корупцията: „За по-малко от един час бургаски полицаи неутрализираха два случая на опит за подкуп.”
Подкуп? Почерпушка! Колко пъти да повтарям бе, граждани?! Дребните рушвети отиват във фонда за укрепване доброто име на полицията! Предлага 50 лв., щото го хванали пиян! Нямаше ли кой да му каже на тоя серсемин, че на три по сто отговаря три по сто? В смисъл, че на третата ракия се излиза, залепват се триста лева с тиксо на предния капак и чак тогава се продължава с пиенето. И на всяко сто се добавят още сто! По тази схема се избягва и обвинението в опит за подкуп на служебно лице. Винаги можеш да кажеш, че се връщаш от сватба, возил си кума и той по погрешка е залепил парите на капака, а не на челото ти. Но едва ли ще се наложи да обясняваш. Полицаят внимателно, с „швейцарското ножче”, за което ви писах оня ден, отстранява тиксото така, че да не се нарани боята на капака и не остават никаква следа.
Нашият принц Кирил Преславски и жена му Росарио Нидал се разделили. Не съм учуден. Още на 16 април лани, когато "Дейли мейл" излови принцесата да излиза от лондонския хотел "Claridges" със световноизвестния актьор Хю Грант (световноизвестен мискинин!) разбрах, че така ще стане. Защото прецених, че едва ли са решавали судоку в хотела. Даже отидох и малко по-далече – допуснах, че принцът има дефицит на калций.
Между другото, точно на 16 април (1187 г. пр. Хр.) Одисей се върнал в Итака и заварил край жена си един куп баджанаци, които се били увъртели покрай нея, докато той търсел Златното руно... Ама то винаги така става. Един мъж като се хвърли да печели пари и жена му...
И сега ще стане, както казваше поетът: „… тя богата, ти рогат…” Щото „думата „развод", е от латински произход и означава да откъснеш топките на мъж, бръквайки през портфейла му”.
Обаче пък е красива принцесата, не ли? Не ми е жал, че част от парите, които се изкараха от врътката по външния дълг, ще отидат при нея.
Айде, стига толкова, че имам важна работа. Лещански ми пише в хороскопа: „Лъвът открива златна мина.” Та отивам на вилата да копам. Щото доколкото знам, ако не си принц, можеш да откриеш златна мина само с копане.

No comments: