7/27/2009

Из делниците на един луд


Седя си аз в китайския до Универсиада, хапвам свинско с бамбук и гъби и нали съм лакомия, налапах вряло та погледнах нагоре… Куме, откъде са тия греди… И какво да видя. В голяма рамка (ама като казвам голяма си представете „Нощна стража”) виси снимка на президента и Зорка… Много се изкефих. Аз лапам, а Гоце ме гледа. Щото в живота става все обратното…

Понеделник, 20 юли
„Новинар” пишат, че Дим Дуков бил включен в листите на ГЕРБ, но отпаднал. „Православният хомосексуалист” вика, че имало нередности в документите му и затова. И обяснява що се включил в партията на Бойко: „Колкото и да го обвиняват, че е първичен, той е човек, който назовава нещата с истинските им имена. Има мъжеството и смелостта да каже директно проблемите. Това е готино, но някои хора го наричат първично.”
Дуков, според колегите, сега се занимавал с частен бизнес.
Може, що пък не. Да си продаваш задника също е бизнес. Даже много печеливш. Имаш стока, продаваш я и после тя пак си е твоя. Колко народ го продава по няколко пъти…
Келеш! Вика за патриарха, че бил „полумъртвец”. Не бил с акъла си светиня му… А Волен при откриването на НС му целуна ръка. Ще видите, че като се заклева правителството, и Бойко ще му целуне.
Аз обаче друго се опитвам да разбера: популист ли е Бойко Борисов. За да не ви обременявам със сложни научни дефиниции, ще кажа, че популизмът е приказка, разказвана с користна цел. Приказката е налице. Остава да разберем каква е целта. Ама ще кажете, че тогава може да е късно. Да, но за съжаление истината е достъпна само ретроспективно, след после.
Ето сега като се обърна червената каручка, в БСП се опитват да разберат кой е виновен. Лично аз да ви кажа съм притеснен, щото стигат до идейната платформа на Атака. И според социалистите излиза, че за всичко са виновни евреите и турците. Изобщо, дето пишат в „Новинар”, БСП се издъни „заради лоша кампания (евреите) и лоша компания (турците). То верно, че PR-рът на евреите излезе малко медицински… Може и да съм ви казвал, медицинският PR е изкъде отзад (Per Rectum).
Като стана дума за Сидеров. “Новинар”: Сидеров последователен в подкрепата за ГЕРБ.” И докато чета колко точно е последователен, по телевизора водещата разговаря с него и му напомня какво е казал само преди няколко месеца (19 февруари): „Жалкото е за такива като Бойко Борисов, които ходят да целуват задниците на Мартенс и на други такива подобни… ” А като му напомня журналистката, че Вилфред Мартенс е дал пълната си подкрепа за Бойко, Сидеров подскача: „Ако иска да си дава подкрепата, ако иска, хомосексуална връзка да си завърже. Въобще не ме интересува това. Мен ме интересува България кой ще я управлява. Ако я управляват такива слугинажи като Борисов, такива ибрикчии, които ходят там, и каквото им кажат, козируват, просто няма да е добре за България.”
Какво ли е искал да каже с хомосексуалната връзка? Да не намеква нещо, че Мартенс е като Дуков? Не вярвам. Аз доколкото съм чел, повечето европейски педали са съсредоточени в ПЕС, което е естествено. Не ли?
Ало, пенсиите, да ви обърна внимание. Знаете ли кой е станал депутат от „Атака”? Колегата Венци Лаков. Именно той написа навремето в „Демокрация”: „Алчни старци изпълзяха на припек”. Веднъж, като се беше напил, Венци ми каза... В смисъл, че веднъж ми каза, а не че веднъж се е напил... Та ми каза, че лично Сидеров, тогава главен на „Демокрация”, го накарал. Имайте го предвид.
Между другото, братя, „Стандарт” съобщава: „Стриди с лимон за отскок в леглото.” Стриди, не стрии! Стрии е това, дето го имате по задника. Стридите действат като афродизиак, докато стриите действат точно наобратно. Е, ако не можете да си наловите стриди, можете да опитате тиквички с ориз. След един месец на това меню хич няма да ви интересуват отскоците в леглото.
Колкото до стриите, трябва да наблегнете на храни, богати на цинк и витамините А, Е, С – те участват във формирането на колагена. Много полезно е да си мажете дупето с масло от шеа или гел от алое вера. Който е заинтересован, да се обади, имам и други рецепти за кремове срещу стрии.
Във връзка с 40-годишнината от кацането на американците на Луната, пак се развихри старата полемика дали наистина Армстронг и Олдрич са стъпили на светилото и какво са казали. Скептиците викат, че всичко е менте, снимано в Холивуд. Моята хипотеза е, че наистина са кацали. Но там са ги чакали едни зелени човечета, които им рекли: „Скивайте, копелета, ако още веднъж ви видим да се мотаете наоколо, ще ви откъснем топките!” Е, вероятно не точно с тези думи, но по смисъл нещо такова. Иначе нема обяснение що и американците, и руснаците не смеят да идат пак.
А колкото до първите думи на Армстронг за малката и голямата крачка, това са пълни глупости. В първата си книга съм обяснил какво и защо е казал. Всичко било заради една свирка, която хазяйката му, г-жа Горски, отлагала за момента, когато човек стъпи на Луната, та той като стъпил я подканил, че е дошло време…
„Новинар” пише, че българинът се отказал да си пие биричката по кръчмите и се отдал на домашно пиянство, за да спести некой лев. Българинът, ако ме пита мен, изобщо да се откаже от бирата. Щото дето беше рекъл некой, да пиеш бира е все едно да си пикаеш на парите.
Ей, замисляли ли сте се на колко много думи бира е коренът? Например из-бира, из-бира-тел.
Не ме раз-бира-йте погрешно. Не съм против да се пие и по малко бира, но само като начало, да ти тръгне. От проф. Пантев съм запомнил, че истинският пияч почва с бира, пък истинският…, такова де… със свирка. Тоест, трябва да се върви от слабо към силно. Обаче напоследък са се извъдили едни метросексуални, дето се наливат с безалкохолна бира. Ама нека, той председателят на Бирената партия Георги Гълов предупреди преди време, че безалкохолната бира е първата крачка към надуваемата кукла...

Вторник, 21 юли
Румен Овчаров анализирал изборите пред ГК на БСП. Задал маса реторични въпроси: „Кой реши, че създаването и поддържането на РЗС ще ни помогне и че ЛИДЕР ще ни бъде от полза (не че не се сещахме, но все пак си е друго да си признаят – бел. Т.Ф.), кой и кога направи БСП присъдружна партия на ДПС, как направихме корупцията етикет на това управление и кой принуди Сергей Станишев да прехвърля върху борците срещу корупцията вината за чужди кражби, кой е позволил съществената политика да бъде изместена от евтини PR мероприятия...” и други такива „защо”.
На някои от въпросите, като например за корупцията, може да се отговори и в самокритичен дискурс. Щото на кого викат „Петстотин милиона на цяло”, „Дългият инкасатор”, „Собственикът на държавата”… Ето сега чета, че Брюксел ни хвали за присъдата на Вальо Топлото. А Овчаров се подбъзикваше – „близалки”.
Чел съм, че вече има такива материали, стъкла например, които се самопочистват с времето. Но за самопочистващи се лица не съм чул.
Др. Овчаров вика, че партията има нужда от нови лица. Да де, ама как да се появят нови лица, ако не се скрият старите. Докато Овчаровци, Петковци, Дъбовци стискат властта в партията като умрял ябълка, нема как да дойдат нови лица. Ама да се оправят, бе, тяхна си работа.
Към виновните (евреи и турци) Станишев добавя и Гоце: „Трябва да признаем, че приемането на мажоритарния елемент се оказа наша политическа грешка, моя в това число. Основният мотив да приемем тази идея беше по-скоро желанието да не създаваме впечатление, че има раздори между нас и президентската институция.”
Верно е, обаче пък ако Гоце не беше върнал 8-процентната бариера за коалиции, па да отидеха процентите на сините при Бойко, хептен щяхте да се озъбите. Тъй че взел Гоце, дал Гоце, балансът излиза…
Пред бъдещето на БСП Станишев вижда един голям проблем - „високата възраст на поддръжниците на БСП, което създава усещане за обреченост, умора и непривлекателност на партията”. Казано с други думи, Станишев реве, че останалите партии делят електората по между си, а той го дели с Господа.

Сряда, 22 юли
Рейтингът на президента на Македония Георге Иванов паднал до 1%, щото не бил изпълнил нито едно от обещанията си. В Италия пък заради перманентните секскандали около Берлускони, и неговият рейтинг паднал до 49%. Ама на него много не му пука. Италианците се кефят, че и на тия години чука. И той затова вика: “Пълно е с хубави момичета…”
(Между другото, верно е пълно, но некакси неравномерно са разпределени, а пенсиите? Едни си отебаха, други се нагледаха… Това излезе малко просташко.)
На Саркози рейтингът също се срина. Последно му извадиха, че дал 1.5 млн. евро на тамошните Кънчовци за социологически изследвания. В САЩ одобрението за Обамата паднало до 55%. И на фона на тая световна тенденция на девалвация на президентските рейтинги, само на Гоце му е “сан шанжман” (без промяна), като нивото на Дунава при Турну Мъгурели... А причините за спада при Берлускони, Сарко и Георге ги има и при Георги. Немам обяснение.
След Батко и Братко, след Кака, сега се появява и Чичо – Чичо Митко – зам.-министърът на земеделието от НДСВ Димитър Пейчев, който уредил жена си и щерка си със скъпи проекти по САПАРД… Изобщо Чичо Митко е барал наедро. Фирмите му ””спечелили”” (моля коректорките да не ми поправят двата ката кавички!) 26 обществени поръчки и замъкнали към 23 млн. лв., пише „Стандарт”.
Мисля, че в този процес на корумпиране на родата само тъщата ще остане чиста. Не вервам некой да си тури главата в торбата заради тъща си…
В подкрепа на това ще цитирам пак „Стандарт”. Пловдивски златари им споделили: „Напоследък са зачестили и случаите, при които идват хора и предлагат златни зъби. Предполагаме, че са от мъртъвци. Вероятно роднините ги взимат, преди да погребат покойниците си.”
Ба, роднините... Както и да го гледаш, тъщата не ти се пада роднина. И освен това мисля, че им ги вадят приживе. Щото сред българите битува схващането, че добрата тъща трябва да има два зъба – с единия да отваря бирата на зетя, а с другия да се храни.
Стивън Болдуин обявил фалит. Навътрил се 2.4 млн. Анджелина напуснала БрадПит след страхотен скандал. Изнесла се на хотел. Точно наобратно, Деми Мур и Брус Уилис се събрали отново. Пък Камерън Диас, каква мръсница, флиртувала едновременно с Джъд Лоу и Лео Ди Каприо. Линдзи Лоън получила пълна кошница със сексиграчки от интимната си приятелка. Освалдо Риос пък щял да си прави вазектомия...
А у нас к’во? На Филип Трифонов му умряло кучето. Той да е жив. Йосиф Сърчаджиев почнал ремонт преди месец. (Йоско, ремонтът не може да свърши, може само да се прекрати.) Грета Ганчева посреща 66 в гладене... Крадци дебнат Лолова. Пък Демби вика: Може скоро да ме няма... Тоя май не беше артист. Или беше от друг театър…

Четвъртък, 23 юли
Новите концесионери от “Титан” вкарали модерни камиони. Шофьорът контролира на екран в кабината какво правят индобългарите отзад. И когато трябва да тръгне, не му свиркат, а му подават знак с ръка. А когато трябва да се даде заден, камионът учтиво моли мангалите на английски да се пазят. Защо на английски ли? Не знам. Вероятно с интеграционна цел.

Петък, 24 юли„Новинар”: „Българите се отказаха от свинското”. Според мен авторът на статията, по причина на последната редукция на заплатата, наскоро се е отказал от свинското и бърза да ни сподели. Те журналистите все така правят. По радиото веднъж събщиха: „В Добрич безработицата рязко се увеличи, предаде бившият ни кореспондент.”
Няма да коментирам твърдението на ексминистрите, че по време на мандата обеднели откъде пари. Предполагам, че няма да имате нищо против лично да си им тегли по една…
Много интересно. Във Франция заловили българина Стойнов, който влачел с джипа си крадена яхта. Ама станала катастрофа, дошла полиция и той зарязал джипа и изчезнал. Обаче забравил в колата едни гащи. „След биологична експертиза в тях бил открит генетичен отпечатък на Ванко Стоянов”. Какъв е генетичният отпечатък и къде точно е бил ситуиран, оставям на вас да се сетите. Мисля, че няма да ви затрудня. Ние където и да идем, все такъв генетичен отпечатък оставяме.
„Светският олигарх”, както некои лигльовци по вестниците наричат хюмнето Евгени Минчев, е надминал себе си в „Новинар”. Графа имал вид на колбасар. Мара отварачката изглеждала като лаборантка в кравеферма. Роклята на топмодела Петя Велкова била правена за кенгуру. До тук както и да е, техни си работи, випаджийски. Но ме вбеси с Татяна Лолова. Бижутата й били ужасни, червилото в никакъв случай не било комплимент, прическата и била „ала Латинка Петрова”, „недовършена и хумористична”, чантата й „трябва да се даде на някоя далечна братовчедка…”
Ей, тъпанар! Знаеш ли на колко години е Татяна Лолова и какво е дала на културата, та си я турил до Отварачката и разни други чекнета, рано открили социалната ценност на сексуалния живот?! Ти на 75 г. знаеш ли как ще изглеждаш? Ще изглеждаш като дърт мазен педал, който причаква гимназистите по кюшетата. И ще ходиш с памперси, щото са ти отворили сфинктера като попски ръкав…
Извинявам се, казах грозни думи.
Всъщност, като се замисля, не се извинявам. Ако се наложи, пак ще ги повторя.
Бийте ги, братя, докато са още ватмани. Даже още в Пазарджик ги бийте. После е късно. Петкан Илиев и той от Пз. Аман, бе! Съдбата като рече да се ебава с некой и не знае мярка.

To be continued next Monday

5 comments:

Anonymous said...

Ей, Докторе жив да си!С тоя "генетичен отпечатък" направо ме уби!Щото ний българите сме свикнали да го оставяме и отзад и отпред.И до като се чудех аджеба, къде е бил оставен /щото ти не поясни къде/се смях до сълзи и от сърце.
С нетърпение ще очаквам коментариите ти за настоящата седмица, която още от днес се очертава да е много богата на събития и благодатна за перото ти.Сполай ти за сочните и разведряващи писания!

Anonymous said...

Драги ми колега,

бях започнал да се притеснявам заради Вашата липса. Да не би някой грамотен индо-българин да е прочел Ваш опус или някой от кънчовците или, не дай Боже - от столетницата да е дошъл на сгляда.

Сега съм спокоен и Ви чета с удоволствие, пък и както разбирам, имате възможността Гоце да Ви гледа в чинията... Нещо, повече от важно!

Успех!

д-р Свиркофф

smarkoff said...

Шефче, (бивше, ама си ми такова до гроб, заради историите), ще ме прощаваш, ама оправи тоя СФинктер. Иначе, който не работи, той не греши.
С най-добри благопожелания и все още в чудене, като кога ще лющим ракиите...Говорихме по таз тема, ама нещо оттече работата. С.

Unknown said...

Please visit my site, too.

http://monimaus-monalila.de.tl

Greetings from Austria

Moni

Anonymous said...

"Обещавам ви, като се върна, да има поне две нови неща: ново правителство и нова книга. Е, за правителството не съм съвсем сигурен, но за книгата се кълна."

...