5/07/2009

7 май 2009 г.

Юруков издал заповед да се запечата сградата на СДС на "Раковски" 134. Пред "Труд" обяснил с "вълнение и героичен фалш": "В този хаос да не се стигне дотам важни реквизити на партията да изчезнат."
Щото то на партията, ако забелязвате, само реквизитите й останаха. Лъвче, знаме... Тия двата реквизита. Метронома мисля, че отдавна го откраднаха.
Сини мисли плуват по реката
И си хрупат зеленчук
Там една изправи си главата
И потъна като струг...
Знаете сигурно какво означава "юрук". Турчин или потурчен българин, който води скитнически живот. (РЧД, С., 1970 г., с. 855) Малко нещо овчар, малко нещо разбойник... Казвал съм ви и друг път, вярвам, че името до голяма степен прокобва човека, предопределя целия му живот. Например името Сергий означава "слуга на народа". Е, не съм ли прав?! Разбира се, има и изключения. Семантично името Иван означава Бог е милостив. А, познавам поне един Иван, който не е милостив. Гледах също така едно изследване в OnePoll.com, което твърди, че жените на име Таня пускат от раз, навивали се на секс още от първата среща, без кандърми. И тук бих могъл да възразя, ако бях сигурен, че е искано. И за един Георги мога да възразя, но да не му разваляме празника.
Иначе скандалите в СДС са дежа вю. Помните ли когато Надка беше шеф на СДС? Тогава Петър Стоянович, о.з. седесар, а сега шеф на Гергьовден, написа в "Новинар": "Кучешка сватба. Дясна." Демек, нали...
Мога и аз да се включа в сватбарската метафорика. Седи един без ухо във влака и се хили. Питат го: "Къде ти отрязаха ухото, бе!" Вика: "Мани, мани... - и пак се хили. - Бяхме на сватба и се сбихме и на мен ми отрязаха ухото." "Добре де, що се хилиш?" "Щото аз останах без ухо, но членът на младоженеца ми е в джоба."
Не мислите ли, че има нещо сходно. Само дето в джоба е подписът на младоженеца. И сега той никаква работа не може да свърши. Ако съдът се произнесе до 12 май - добре. Ако не - пак добре, но за други среди.
И тук искам да призова дамите на сините членове. В Кения хиляди жени обявили сексуална стачка за една седмица, с която целят да сложат край на вътрешнополитическите конфликти между президента Кибаки и неговия премиер Одинга. С този подход още в Древна Гърция жените са отказвали мъжете от безсмислените войни - "Лизистрата" на Аристофан.
Един се върнал вкъщи и поискал да прави секс с жена си, но тя му отказала. "Ама какво ви става днес, бе, всички сте се наговорили!" Та искам да кажа, че трябва всички да се сговорят - приятелки, любовници, съпруги... Той, Мартин, е евангелист и едва ли, но мисля, че на Юруков може да се повлияе. Писаха нещо такова вестниците. Точно когато си обърна алаброса, ако помните. Ако сините лидери не са се пристрастили към самозадоволяването, мисля, че този подход може да сработи. Знаете ли как се проверява? Гледа се линията на живота на дясната ръка. Ако се е изтрила вече, работата е загубена...
Като има някъде бедствие, винаги се появяват и мародери. Янето пуснал съобщение, че "от 7 май РЗС създава улеснена процедура за прием само на редови членове от СДС". Иначе процедурата изисква препоръка от ДАНС, даже лично от Сертов. Щеше да направи услуга на дясното, ако вземеше лидерите и оставеше редовите седесари. Ама никой не ще лидерите. Янето рекъл: "Духът и романтиката на СДС, демократичните идеи от началото на прехода са вече в РЗС."
Може, ако ченгетата са носителите на романтиката, може. Иначе не може. Шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов вика: "Стигна се дотам, че една партия си позволи да се обяви за "партията на ДАНС". Заместникът на Яне Янев публично се похвали, че Петко Сертов му казал, че най-добре работи с РЗС, а останалите партии му пречели. И колкото и да е учудващо, ДАНС въобще не излезе с опровержение.
Учудващо друг път.
Ето тези хора се заканват "да сбъднат реалната демокрация в страната ни". "Момчето, което носи пиците и букетите", както го нарекоха в един форум.
Но стига с политическия елит. Да погледнем и в средите на простите хора. Ау, ама колко прости има... Шефът на сайта, който класира децата за детските градини, измислил нова система. Децата ще се класират според времето, за което родителите им се регистрират в информационната система, измерено с точност до наносекунда. Въвежда се машинописен ценз. С което секретарките получават съществено предимство пред тези, които цял живот са им диктували. Абсолютно съм за, но понеже все пак става дума за сферата на образованието, та мисля, че освен скоростта на писане трябва да се вземат предвид и правописните грешки. И за всеки сбъркан член да се отнема по една наносекунда.
Идиоти!
Когато от недрата на един народ извира такава идиотия, хич не се учудвайте, че стига и до върха.

No comments: