5/15/2009

15 май 2009 г.

Минчо Минчев от "Нова зора" вика, че Бойко имал 28 млн. лв. И що си залага тогава къщата, за да финансира изборите? Да не харчи готови пари сигурно. Мани, ами и на оня шушляк Цецо апартаментчето заложи. Ама то като погледнеш, колко ли са 28 млн., едно нищо. Смятам, че това не е онова богатство, което прави човека честен. Нищо не казвам, но ми се струва беден на фона на некои други, които продължават да крадат...
Юруците направили втори опит да регистрират СДС. За народа загуба велика! Едно дясно по-малко. И без това стана тясно вдясно за толкова субекти. Тъжно е, но излезе прав д-р Николай Михайлов, когато постави диагнозата на дясното: "анорексична манекенка в състояние на дискретна печал". Ама поне да беше дискретна...
Бог да прости СДС, от грозна смърт се спомина, орфическа. Като Орфей, разкъсан от вакханките. Всеки откъсна по нещо от синьото тяло и го замъкна нанякъде.
И в БСП новости в последния момент. Станишев е преосмислил възможността за втори мандат и извадил вицепремиера Плугчиева от евролистата. За Татяна Дончева не останало избираемо място и тя се фръцна обидена. Не ще изобщо да е в листа - ни в тая, ни в парламентарната. Не напуска БСП, но щяла да прави политика извън парламента. Рекла загадъчно: "Нощта е бременна!"
Ще ви разтълкувам какво иска да каже. Това е една турска легенда за налбантина Юмер, разказана от Димитър Подвързачов в едноименната му поема. В един град пристигнал паша и наредил на Юмер: "До заранта, за моите коне, да ми приготвиш онбешбин (15 000) пирона! Не го ли сториш - тегля ти патрона!"
Изтръпнал налбантинът пред непосилната задача: "Отишъл си Юмер дома в тревога: Петнайсет хиляди! Кога, за бога?!"
Разказал на жена си: "Не се грижи! - ханъмата го учи. - Кой знай какво до утре ще се случи: гедже гебедър (нощта е бременна)! Я върви да спим!"
На сутринта го събудили силни удари по вратата: "Юмере, ставай! - глас отвън говори. - Таз нощ пашата се пресели горе: дай четири пирона за сандък!"
Та това значи "Нощта е бременна!": "Живей със вяра! Не му мисли! Какъвто ти е зара!"
Кой е протагонистът в този разказ и каква е поуката? Сандък и четири пирона за патрона...
Станишко рекъл вчера, че харесва Дончева, но не разбира позицията й: „Или съм до трето място, или не играя!” Аз пък я разбирам. Таня е сметнала, че ще вкарат само трима в ЕП и не ще залудо да се юрка. Толкова е просто.
Опасна е тая, да не ти е в къщата. После природозащитниците се чудят, що некои хора си бият жените. В Хасково например и бедни, и богати еднакво си ги биели за добър ден. Да са благодарни, че само ги бият. Австралиецът Андрю Норман намушкал жена си с нож, защото не искала да му опече хлебчета. Неколко пъти я подканил, обаче повлеканата се размотавала. После обяснил: "Не исках да я убивам. Щях само малко да я намушкам". Малко, колкото да й е за обеца, но то като почнеш веднъж, и те увлича...
Боже, какво ли пък е в страните, дето е разрешено многоженството, като при зулусите например! Можеш да се побъркаш. Новият южноафрикански президент Джейкъб Зума съобщи, че занапред ЮАР ще има три първи дами. Те всъщност можеха да са 5, ама една му е умряла и с една се е развел... Което все пак е нищо в сравнение с краля на Свазиленд, който има 14. Тая, парясницата, всъщност ще влезе в правителството, щото сега е външен министър и доверена съветничка на Зума. Представяте ли си наш Герги да има 5 жени. В смисъл официални, де... И 19 деца, братя, сестри, лели и лелинчовци...
Но да се върнем на актуалната политика. "Новинар" съобщава с прискърбие: "Движение "Напред" с фаталния 13-и номер на вота." Едва ли номерът ще е причината. Невинаги 13 е фатално. Така например не виждам нищо фатално в 13-ата заплата. Когато я виждам де, щото отдавна не съм виждал.
Янето нъмбър уан - иди кажи, че Господ не помага на лудите! Добрата новина е, че семантиката на това число не предполагала масовост. Най-много един, ако не и хич. Бюлетина №4 се паднала на ДПС. Те го изтълкували като нишан, че пак ще имат четирима евродепутати. Което, ако е така, означава, че №5 - "Атака" - ще има пет. Всъщност атакистите трябва да се пазят от "нисшата вибрация на петицата", която внушава "първо действай, пък после мисли". Ама това според мен им е от по-преди, не от петицата. Коалиция за България са шести - демек отличници. Обаче пък номеролозите викат, че "отличниците" са големи идеалисти и лесно могат да попаднат в капана на своите утопии. Е, чак пък такъв идеализъм не съм забележил. НДСВ №8. Както знаете, осмаците рядко оцеляват. "Синята коалиция" ще е под №11 - "най-интригантското число. То предполага раздори, конфликти, дръзки предателства. Амбициите ще се окажат без покритие".
Още предателства?
Боже,
За някой грях ръце всесилни
издигна ти и десните наказа
...
Инцест, тежък политически инцест!
P.S. Тамън да туря точката и научавам, че модерният десен счупил крак, десния крак. И сега дясното ще куца на ляв крак. Някои анализатори твърдят, че е от ритане на Станишев, но според мен има процент вероятност да е и Доган.

Важно съобщение:
Уважаеми читатели, поради настъпил смут в една от душите ми се налага да изляза в отпуск. Щото нали, казано е: Medice, cura te ipsum! (Докторе, лекувай себе си!) Обещавам ви, като се върна, да има поне две нови неща: ново правителство и нова книга. Е, за правителството не съм съвсем сигурен, но за книгата се кълна. Ако много ви домъчнее, Тонифонът е: 0885 233 691. Писмовните могат да се обръщат и на мейла: dr.Filipov@express.bg
За всеки случай хвърляйте по едно око и на блога. Като нищо може да ме назори нещо да ви споделя.

9 comments:

Д.К. said...

Докторе, не е честно да почиваш до ноември - казват, че чак тогава щяло (евентуално, може би,вероятно, допустимо, хипотетично)да има правителство. Дали не си се прехвърлил на предизборния фронт - я социологически, я пиарски...

Anonymous said...

Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

Страдалец said...

Наистина док, никак не е честно да зачезнеш точно по изборите и то два поредни. Цирка е неповторим. Трябваш ни, много си ни необходим. Смили се!

Лапнишаран said...

...Medice, cura te ipsum!..
Дофторе, нещо не разбрах: cura наистина ли те боли, или ни бъзикаш?

Deni said...

Много ме забавлява, особено с нумерологията :) (то всъщност повече на Питагорейство мяза, но както и да е).
До скоро и благодаря за супер постовете!

Anonymous said...

докторе,както се пее в тая песен-чобане,врати се,овце твое,не могут без тебе!

http://www.youtube.com/watch?v=iCRsLXX3flg

Anonymous said...

Док, не ти ли дойде зорът? Такива циркообразни неща се случват, не те ли напира отвътре да ги изкоментираш? Направи го заради нас, в блога, поне седмичен обзор.

Дама Купа said...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДОКТОРЕ!

Anonymous said...

Sujalqwam, 4e 4ak sega wi otkriwam!