4/22/2009

22 април 2009 г.

"Христос воскресе, в Хасково не тресе!" Обаче Лещански го втресе. "24 часа": "Хасково будува, на сутринта искат да бият астролога". Верно е, искат да го бият, но не само това. Отделни граждани определено искали и да го содомизират. Което е много жестоко, щото човекът е на години вече...
Ало, Аскьово, не е виновен Лещански, бе! Помните ли, че през 2005 г. НАСА направи опит да изведе американската демокрация в Космоса и обстрелва кометата Темпъл? Щото, ако сте забелязали, при г-н Буш демокрацията се въвеждаше с малко бомби първо. Но да не се отплесвам. Та когато каубоите пернаха Темпъл, поразместиха звездите. Тогава една руска астроложка даде на съд НАСА за $300 млн. щети, щото тотално й объркали прогнозите. А като се разместят веднъж планетите, после им трябват хиляди години да се наместят пак.
Обаче Лещански се уплашил, дето хасковци искат да го бият и главно да го содомизират и вика: "Никога повече, дори и да го знам със сигурност, няма да говоря за бедствия, вълнения, масови събития. Никога повече няма да го направя."
И така губим една от системите за ранно предупреждение за бедствия.
От НСИ съобщиха, че всеки шести българин живее в столицата. Столичани нараснали до 1.2 млн., 16% от населението. Искам да успокоя софиянци. Потокът от селяни няма да спре. В Атина например живее всеки трети грък. Ако не се пречупи тенденцията, всеки втори българин ще дойде в София.
Затова не съм съгласен, дето НДСВ оспорват мажоритарните кандидати. Гласовете на хората от по-малките населени места "тежали" повече от тези в големите градове. Именно! Ето една реална мярка срещу препускащата урбанизация. Като знаеш, че твоят глас тежи два пъти повече от тоя на софиянеца, бая ще се замислиш дали да напуснеш Враца например. Знаем как българинът цени гласа си, че даже и на избори не си го дава. Ако се задълбочи мажоритарната тенденция, провинцията ще управлява София и тогава вече могат да се вземат мерки да има и работа в провинцията, а дори и по-прилични заплати. И ако сега, когато гласът на всеки тежи еднакво, българинът вика: "Чао, България, отивам в София", в бъдеще ще вика: "Да го духат шопите!" Между другото, преди десети бахчеванджиите от пазарджишките села, които си продаваха зарзавата в София, точно така викаха. Имаше един бай Стойко Рака, седеше на сергия на "Кирков" и викаше: "Лапайте, гладни софиянци!" Та милицията се самосезира и му се направи бележка, но той продължи да ги презира тайно, щото можеха да си позволят по връзка репички, а той си хранеше кокошките с прясна маруля и свинето с краставици...
Може, а и трябва вече, този основен кливидж - столица - провинция - да се преодолее. Но, разбира се, не бива да се чака само на реформата в избирателния закон. Смятам, че по селата трябва да се направят дискотеки, молове, мултиплекси, бутици на "Салваторе Ферагамо", "Долче и Габана". Също така трябва да им се образуват малко дупки и малко боклук, да се предизвикат изкуствени задръствания с поставяне на светофари на най-неподходящите места, за да се наподоби столичната атмосфера. Да не забравя: и малко пенсии-реститути, които да им мрънкат за щяло и нещяло. И, от друга страна, трябва да продължат усилията по превръщането на София в непривлекателен за живеене град. Което всъщност ще се постигне от само себе си при още един мандат на сегашния кмет.
Почина Виктор Пасков. Да ме прощават живите писатели, но го смятам за най-големия ни съвременен писател. Просто животът е една "мръсна приказка" и талантливите умират невръстни. Сега Господ ще бъде поставен на сериозно изпитание. Нема не искам. Поне едно малко...
Не знам дали Пасков е преведен на руски. Но книгата на Станишев "Защото сме социалисти" вече е. Дали сме им азбуката, да им дадем и модерна книжнина. Миналия месец получиха книгата на Първанов, сега и на Станишев. Изобщо цялата съвременна българска литература трябва да се преведе на руски...
Пък Гарелов вика в "Новинар": "През тази седмица червеното юпи Сергей Станишев не само деградира до циркаджийство с боклукчийски коли, но безвъзвратно падна и илюзията, че като млад и модерен мъж може да играе някаква прогресивна роля в закостенялата си партия".
Не знам, но според мен Сергей никога не е бил юпи. Щото юпито (yuppie - young urban professional peoples whith high incomes) е млад професионал, който живее в града и има висок доход. А кога Серго е бил с хай инкъмс? Че той разнасяше статии с рейса по редакциите... Юпи е Кадиев. Дарил от бизнеса си 19 хил. лв. на партията. Както и да е.
Пък Параванов вика: "Още дълго време ще управляваме в коалиции. Много по-добре е коалициите да бъдат предизборни, защото това са коалиции на принципите и идеите, а след изборите те обикновено са свързани с компромиси в името на управлението".
Разбрал си е грешката. Чест му прави.

9 comments:

Anonymous said...

peoples...

...земи кажи на Дебелата да те прати първо на курс по английски, преди да те праща на стоянка в Монитор...

Anonymous said...

Анонимния, има една приказка: Ти му сочиш луната, то ти гледа пръста!
Маринов

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Нямам претенции за английския. Аз съм го учил от един циганин, та е възможно да допускам грешки.

Anonymous said...

евала докторе,эа хората с раэвит муэикален слух е докаэана по-висока наклоност към чуждите еэици!
валери

Anonymous said...

малко ташак, с извинение, си позволих отсабале с уважаемия д-р Тони - както съм писал преди, за мен той е истински идол, откакто накара един логореест дебил, наречен проф. Папазки, да замълчи завинаги, пука ми за другите му умения! д-ре, всеки ден евала ти редим, така да знаеш!
(първия анонимко от сутринта)

Anonymous said...

tova pazardjishko perekende, deto se napyva da sluguva kato kamerierka na debelata zarzavatchijka turena na shtanda na vestnici nyama nishto obshto s profesora po matematika, mehanika i kvantova fizika kojto si e nadvil na masrafa.

kombat #5

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Папазки ти ли си Комбат? Къде се загуби бе, човек? Още ли въртиш геврека на таксито? Кажи пак за паницата леща. Ех Папазки, Папазки... И ти си един самосев в науката, па и в публицистиката. Господ здраве да ти дава, липсваше ми, да знаеш.

Anonymous said...

doctorche, za treti pyt me pitash dali sym profesor Popovski. sledvashtiya pat zemi mi svetni s edna lampa v ochite pa pak pitaj, komunishche pazarjishko...

kombat #5

Пешо said...

"А ти кой си?!" - ето я фразата, предвестник на генерално сбиване...
ето това искам да попитам комбат#5 (то от мамбота ли идва), а също и що не си сложи кирилица, че ми писна.