4/17/2009

17 април 2009 г.

Параванката удържа думата си и върна изборния закон заради 8-те процента бариера за коалиции. Боец ни е президентът. Кален в битки. Да си заместник на Виденов в партията и да оцелееш, па и да му заемеш мястото, да станеш президент, за това се иска корава семка. Сега се сещам, че преди години се запознах с един пич, служил заедно с Параванката в Ломски форт до София, обявено посмъртно за елитно. (Дали не издадох държавна тайна?) След първия марш на скок през силно пресечена местност старшината го попитал: "Как е, Герги, излезе ли ти душата?" А Параванов даже не се бил и запъхтял и му рекъл: "Там, откъдето съм, ние това усилие го правим, за да идем до тоалетната."
Някои са склонни да злословят, че Параванов го било яд, че осемтях процента удрят главно коалицията на Ковачки "Напред". Ковачки бил добре дошъл в президентството по всяко време. Даже на 24 май, нищо че не е интелектуалец. Но за съжаление не съм в състояние да оборя клеветниците.
Обаче аз друго не разбрах. Нали осемтях процента трябваше да спрат файтонните партии, или греша? Обаче чета вчера, че Станишев подписал договора за "Коалиция за България" с шест партии. С Движение за социален хуманизъм, които са повече от файтон, примерно - два. С БКП на Паунов, един друг и още двама, също голяма партия. Земеделците от "Ал. Стамболийски" - една от двайсетте най-големи земеделски формации у нас... С партия "Рома", също голяма формация. По-точно беше. Загуби си голяма част от електората, след като под влияние на БСП обеща на циганите работа... Все партии, без които демокрацията у нас ще загине!
Според зам.-председателя на ДПС Лютви Местан не било нормално да съществуват 300 партии на фона на осеммилионна България. (302, ако трябва да сме точни). Повишаването на бариерата било филтър, който ще предпази обществото от политически субекти без лица.
А в "Коалиция за България" лица, лица... Спас Панчев, Тома Томов, Александър Радославов, Минчо Минчев... Без да искам, се сещам как един гинеколог и един патоанатом се разхождали след работа в парка в един хубав пролетен ден и се възхищавали на природата. Патологът: "Гледай, гледай каква красота! Зелени дръвчета, свеж въздух, живи хора по улицата!" Гинекологът: "И лица, лица..." Та исках да кажа... Забравих какво исках да кажа...
Както и да е. Според "Новинар" решението на съда да обяви Мартин Еванджелиста за нелигитимен лидер на СДС, "създаде объркване между сините кой е истинският шеф".
Тия ще ме скъсат! Абе, то е много просто, бе! Гледайте ГЕРБ. И Цецо е лидер, и Бойко е лидер и въпреки това няма никакво объркване. Мартин - неформален лидер, Юруков - формален, и готово. Не е нормално десните да са такива леваци.
Но има други неща, които са направо объркващи. Стандарт пише, че Славчо Христов дал 4450 лв. (на 9 вноски) на СДС, но на Иван Костов, който направи от него, простия кръчмар, банкер, не дал лев. Всъщност той и самият Костов не бил дал на ДСБ. "Титан" АС, на които Бойко даде боклука, дали на БСП 2500 лв., но на ГЕРБ не дали. Бившият собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, на когото Костов даде комбината за 1 долар, плати му дълговете, а той после го продаде за 300 млн., дал 10 бона на ГЕРБ, но на Костов не дал. Винарската изба "Домейн Менада" дала пет бона на БСП, а "Домейн Бояр", на чийто предишен изпълнителен директор БСП повери важния пост посланик в Москва, не дала.
Изобщо пълно объркване сред спонсорите, вече никой не знае на кого и защо дава.
Представителите на "Пепси" у нас, евреи, дали на БСП едва 480 лв. Което всъщност е нормално. (Ало, обажда се Соломон. Такива специалисти търсите ли?) Нормално е също така и това, че БСП събрала най-много дарения. Кога си на власт, е достатъчно само да си съобщиш сметката и евентуално желаната сума. В опозиция обаче за хиляда лева ходиш на пет адреса и навсякъде викат, че не познавали такова лице, като просителя...
Ало, пенсиите. В "Новинар" Калин Руменов пак е задминал себе си. Написал ви е статия: "KUR за всички, предимно за баба". Аз, разбира се, не я прочетох. От уважение към вас. Щото там има такива работи, че... "KUR-ът за баба и дядо ще е безплатен, но с добавена стойност. Което го прави значително по-голям". Ако ви успокоява и за кмета има: "KUR за София и кмета". Всъщност за всички има: "В последните си дни правителството се държи ексхибиционистично, показвайки своя KUR на всички". Тъй че не сте ексклузивно предпочетени, няма що да се надувате.
В Пазарджик кметът обещал да даде 3000 безплатни козунака на пенсионерските клубове да ги раздадат. И пенсиите, колко са хитри само, веднага се записали за членове в по пет клуба. Та си мисля, че с тоя муфтаджийски манталитет могат и на опашката на Калинчо да се наредят. Нали и там е безплатно.
Айде, весели празници. За БСП не знам, но Христос воистина ще възкресе.

3 comments:

Anonymous said...

Докторе, повторил си колонката от вчера, но аз днес така или иначе си купих вестника заради програмата ;-)
Жив и здрав да си ни, че ни радваш всеки делник!

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Извинявам се. Веднагически ще се поправя.

БС2003 said...

Смешничко.Само дето Христос никога няма да възкръсне, а и да възкръсне, веднага ще умре отново като види християните му каква стока си.В най-добрия случай тънат в пошлост, а за лошите случаи да не говорим.