3/26/2009

26 март 2009 г.

От "Монитор" научавам, че младите социалисти започнали агитация с червени презервативи. Не знам дали си дават сметка каква метафора е заровена тук. Например в сайта на "Българска социалдемокрация" чета следното съобщение: "Правителството обяви, че с оглед на политическата си позиция ще промени емблемата си с нова: презерватив. Презервативът ограничава производството, унищожава следващото поколение и ви дава усещане за сигурност, докато всъщност ви прекарват."
Пък вчера една ватенка в рейса викаше, че зимата била като правителството. Щяла да си изкара мандата докрай. Пенсиите, стискайте още два дена. От събота иде топъл ветър.
Като казах за пълния мандат, та се сещам, че може би вече е време да се денонсира едно виждане, утвърдило се след кабинетите на Луканов и Виденов, което твърдеше, че от социалист не може да се забременее. Щото те обикновено свършвали зле.
А народът е в апатия. Едно от най-точните определения за апатията, което съм срещал, е, че апатията е отношението към сношението след сношението.
Предполагам, че апатията се дължи и на лошото хранене. Проф. Божидар Попов, председател на Дружеството по хранене, вика, че 90% от българите се хранели нездравословно. "Нашите съграждани редовно не слагат в стомасите си храна четири пъти дневно, както повелява здравословният режим на хранене."
Братя от последната възраст! Пишете, уведомете премиера и Позитано какво повелява здравословното хранене! Те погрешно са се втурнали да ви осигуряват ядене по три пъти на ден, а то трябва по четири!
И като стана дума за здраве, да не забравя да ви кажа, че в проекта за изменение на Закона за здравето на г-жа Антония Първанова се предвижда за в бъдеще да влизате при лекаря без оръжие. Което не е добре, защото съм убеден, че една въоръжена пенсия се радва на повече внимание от страна на джипито, отколкото ако разчита само на добра дума.
"Стандарт" пише, че идеята да се въведе бариера от 8% за коалициите целяла да удари Бойко и той "да остане гол като пушка откъм възможни десни партньори за коалиране в следващото НС. Главните потърпевши са коалиция "Сини+" и Движение "Напред".
Твърде малко ми се вярва тази поправка да се приеме. Щото в БСП има хора, дето могат да смятат. Ако СДС+ и "Напред" останат отвън, техните гласове ще се преразпределят на партиите, минали бариерата. И най-много от тези гласове ще вземе първата сила, демек Бойко. И вместо да прави коалиции с Костов, ще си има вероятно собствено мнозинство. Изборната аритметика е сложно нещо и трябва три пъти да се смята, преди да се решава...
Да не говорим, че една такава мярка на червените може да амбицира сериозно спящите сини клетки в обществото и от това да се роди онази синергия, която Андрей Райчев предрече, макар и без основание на този етап. И ще го отнесат само тарикатчетата от "Напред". Което не е лошо между другото...
В "Сега" Дмитрий Иванов пише, че в своята книга "Политическото животно" Джеръми Паксмън разказва за самоконтрола. Да възпреш желанието си да спечелиш. Зададе ли се криза, по-добре е да загубиш изборите, та нека другата партия сърба попарата."
Така погледнато, може би нашите политици не са политически животни, а някакви други животни. Или пък може би кризите у нас да не са като по света. В смисъл да носят някакви предимства и облаги на управляващите. Не знам. Оня ден председателят на ЗНС Стефан Личев каза: "Тежко ще е наследството за следващото правителство, но да се надяваме, че и ние ще участваме в него".
Тежко ще е, но пак се надяваме!
Дмитрий Иванов пише още нещо много интересно. Че Джеферсън писал, че мъжките човекоподобни маймуни се възбуждат сексуално, като видят негърка, което доказвало, че маймуните и негрите се родеят."
Пък "Лайв сайънс" съобщи завчера, че анализ на зъбите на делегацията на Колумб показал, че в нея е имало поне един представител на Африканския континент. Списанието не съобщава дали това откритие е посветено на Обама, но мисля, че е точно така. Разбира се, това откритие нищо не доказва. Щото аз пък съм чел някъде, че в тая делегация е имало и четирима цигани, специалисти по цветни метали.
Както и да е.

No comments: