3/18/2009

18 март 2009 г.

Според изследване на "Новинар" българите все повече се надявали на тотото, за да се оправят. И колегите с учудване забелязали, че щом джакпотът мине 1 млн. лв., участниците лавинообразно нараствали. Нормално, бе, к’во се чудите. Нема българин, дето да му се губят само 100 хил. На повечето им трябват милион - два, за да си оправят положението.
Но мен друго ме учудва. Оказва се, че най-хазартно са настроени моите приятели пенсиите. 23.6% от всички комарджии били на възраст над 60 г., докато тези между 40-49 г. били само 18.6%.
Ало, пенсиите, ако Господ е искал да ви направи богати, нямаше да чака да станете на 60 г., бе! Щеше да го направи, докато сте още в греховна възраст!
Вижте, братя, лично съм го изчислявал, шансът да те удари гръмотевица е 17 пъти по-голям от този вие да ударите джакпота. Не се занимавайте с глупости. Ако сте твърдо решени да забогатеете, има и по-лесен начин. В "Стандарт" го прочетох и бързам да ви го споделя. Вземете една новичка банкнота от 100 лева. Откъде да я вземете ли? Бе не ме занимавайте с глупости! Моята цел е да ви кажа пътя, а не да ви давам начален капитал! Прегъвате я на четири. Щото четири е числото на стабилността. След това я хващате с лявата ръка и произнасяте следното заклинание: "Както нощта привлича деня, а денят нощта, както реките привличат ручеите, както жената привлича мъжа, така и тази банкнота да привлече към себе си себеподобните си. Амин!"
Но за да се сбъдне заклинанието, трябва да се въздържите от гласоподаване. Щото не може и Бога да вземате, па и от Станишев. Има и друг, също толкова печеливш начин. Да си сложите в портфейла тайната билка на анадолските ходжи - Демир Бозан. Можете да си я изпишете от интернет за 43 лв.
Всъщност не знам дали изобщо да се занимавате. Щото пак в "Стандарт" нумероложката Ивелина Томова обяснява, че името на човека предопределя 50% от съдбата му. Другите 50% зависят от датата на раждане. За името не съм компетентен, но за рождената дата верно е така. Всички родени между 1930 и 1945 г. или са умрели вече, или са обречени на гладно съществуване.
Според в. "Атака" Доган замислил пъклен план. Дига се бариерата от 4 на 8% и СДС - ДСБ духат дружно супата. Бойко ще - не ще кандисва на "голяма коалиция" с БСП, към която тихомълком впоследствие се присъединяват и турците. Затова Станишев напоследък така бодро заявявал втори мандат. Той се бил договорил с Бойко кметът да играе на президентските избори през 2011 г. и БСП да не му пречи, а Станишев да си направи бис.
Толкова плоска интрига само тетка Капка е способна да измисли. На Волен са далеч по-сложни. Там има някаква тайна конспирация, евреин, циганин или поне Иван Костов. Пълни глупости. НДСВ ще гласува за бариера не по-висока от 0.8%. А и самият Доган се движи около 8-те процента при различните социолози и едва ли би рискувал. Верно е, че Бойко се е натаковал от страх, че може да му се наложи да управлява цялата държава, и то в ситуация на свирепа криза. При това само с оня льосман Цецко. (Льосман не е обида, това нововъведено от д-р Филипов понятие означава човек, който е расъл на плодородна почва, на льос.) Но чак пък да си отложи мечтите до 2011 г. не ми се вярва.
Абе, верно ли в Каденабия Цецко се заиграл с Екатерина Михайлова? Видели ги да се държат за ръка. Което може да е репетиция за бъдещото общо управление, но може и да не е. Катето е от Пазарджик. Само напомням, без негативни конотации.
А Праматарски се вайка, че неговото ходене до Каденабия излязло гъз път да види. "Песимист съм, че има желание за правене на широка дясна коалиция". Преведено на политическия език на нашето съвремие, това означава, че на Сашо му дърпат общинската нянка, от която, подобно на чутовния юнак, смуче вече десетилетие. А "Стандарт" разочаровани даже и повече от него, вадят още скелети от политическия гардероб: ""Широка дясна коалиция няма да има. Ако щеше, в нея по план трябваше да влязат партиите на Софиянски, Бакърджиев, Мозер, Праматарски..."
Чий план? Некакъв ваш, редакционен си, или от "Позитано"?
Хвани единия, удари другия! Без малката, сплотена и специализирана в грабежи партийка на Праматарски наистина няма дясно. (Тошко Добрев и "Софийски имоти", "Егида"...) За Мозер какво да кажа. Тя беше за пенсиониране още когато направи коалицията "Дядо, баба и куче", или както там беше. Чувал съм, че единствена си спомняла кръщенето на царя. За Бъки писах на Путин. Те май ще събарят мавзолея на Ленин, та му обадих, че имаме подготвен човек, който в момента не е ангажиран. Софиянски е единственият, чиято честност е съдебно доказана в няколко дела, но се бил пропил чувам.
Та казвам, че дясното губи страшно много организационно, еле пък репутационно.
Е, все пак имало и нещо добро в тази коалиция.

No comments: