1/29/2009

29 януари 2009 г.

Гледам снощи „Стани богат”. Една госпожа, учителка по математика, стигна 10 хил. лв. и запецна на въпроса какво е дал скандинавският бог Один на хората. Г-жата беше склонна да отговори, че е дал светлината, но Ники я парира: светлината е била преди Бога, нали той трябвало да вижда какво прави…
Така е, така е. Светлината ни е дадена от енергото. Господ рекъл: „Нека бъде светлина” и от енергото включили шалтера. Тогава още нямало ЧЕЗ. Иначе Господ трябваше да предплати за три месеца и тогава да му го пуснат.
Както и да е. Да не ставаме дребнави. Това е една случайна грешка на фона на по-долните неща. Всъщност, може и да не е случайна. Все пак сега чехите председателстват ЕС и Чучулов им прави евалла, та камо ли Ники Кънчев…
Последното хвърляне на боб на Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев показва, че БСП с бодра крачка застига ГЕРБ. Левелерите са с 20%, а Бобо с 24%. Но като се има предвид твърдостта на червения електорат и липсата на организационни структури в ГЕРБ, вика Лайчев, изобщо не се знае кой ще спечели. Той изтъкнал и спецификата на електората на НДСВ - „електорат личен, персонален" и рекъл: „Твърде самонадеяни са тези, които погребват НДСВ”. И като турим и сигурните проценти на ДПС и те ти го вторият мандат на тройната коалиция.
Не хвърлят боб те, не хвърлят. Ние хвърляме боб. И още много ще хвърляме. Ей, ако имате заваксан, сложете го за една нощ във фризера да уморите гъгрицата. Щото тя го яде отвътре и после вариш люспи.
Научното съобщение на Сънчо и Лайчев съвпада с още два факта. Обърнаха ми внимание, че като напишеш думата „провал” в Гуглето, първият сайт, който се появява, е на Министерския съвет. Проверих. Така е. По подобен начин бяха направили с Буш. Като напишеш малоумник и излизаше страницата на президента.
Вторият факт е свързан със заповедта на премиера Станишев да се създаде работна група на най-високо равнище, която да изготви пакет от мерки за насърчаване на голф туризма. Бил приоритетен за България, тъй като имаме идеални природни условия. Особено приоритетен е той за Кънчовците, които вече са заели най-добрите от тези природни условия. Нали помните, че през 2006 г. кабинетът реши да се създаде държавна фирма, която да изгражда комплекс от 2000 дка. край Балчик. Но понеже се разшумя, че това се прави за наши хора, та Станишев временно го замрази.
Не просто БСП ще застигне ГЕРБ, ами и ще го задмине в оставащите месеци до изборите. Но все пак този процес ще върви успоредно с процеса на насърчаване на голф инвестициите.
Защото на 30 май 2008 г. край Балчик тържествено се откри голф комплексът BlackSeaRama Golf & Country Club , в който Кънчовците и Краси Гергов са вложили 103 млн. евро. До 1800 евро стига квадратен метър от 350-те луксозни къщи, които ще се построят край игрището. 25 000 евро е само годишният абонамент за клуба, при капацитет 2000 души. Можете ли да работите с такива големи числа?!
За много по-малки работи са давани много по-големи проценти. Не че нещо ме е за ГЕРБ. Вие ми знаете мнението за тия гъдулки. Искам само да предупредя премиера, че процентите на Кънчовците са като кесията на дявола. Като се наложи да я отвориш и вътре само шума… Да стяга яко пенсиите, щото опозиционният период на червените обикновено трае по 8 г.
Пък японските учени открили, че колкото повече вярва на медиите човек, толкова по-здрав е. Което дава повод на „Труд” да се похвали, че той е най-здравословен. Проф. Ясухару Токуда казал: „Медиите трябва да поемат социалната си роля в общественото здравеопазване.”
Абсолютно вярно. И аз на това съм се посветил. Да лекувам читателите си с хомеопатични средства. Само че, братя, предупреждавам, че ако се лекувате през вестниците, поемате риска да дадете фира поради некоя правописна грешка. Към каквито вестниците в никакъв случай не са безразлични…
Женските гърди, пише в „24 часа”, ще произвеждат ток. Вече две десетилетия учените се трудели да изследват движението им при ходене и бягане, за да го впрегнат в служба на човека. Правилно. Природата не е създала нищо само с естетическа цел. Най-красивите цветя например са такива, за да се хващат мухите. След като гърдите вече не вършат изначалната си функция на мобилна млекоцентрала, ще станат електроцентрала. И веднага се сещам. Аналогът на цицогенераторите при мъжете е… Абе сещате се. Не виждам принципна разлика. Щом токът ще се получава от клатенето, що да не може? И така, докато си ходи, човек си произвежда по 5 W. Щото то сега какво е? Три милиарда и половина комплекта цици и още толкова комплекта такова… се клатят ей така, за тоя дето клати гората…
И няма вече да се казва „правителството си клати …”, а „правителството произвежда ток”…

P.S. Айде, братя и сестри! Айде и ние да правим ток! За целта попълнете анкетата за членство в политическа партия Четвърти километър. Линка е във вчерашната колонка. Не се мотайте, че хубавите места се заеха.

2 comments:

Anonymous said...

Викаш, докторе,"За много по-малки работи са давани много по-големи проценти". Така е, и за много по-малки работи са давани много по-големи присъди, ама на, за сега е така.
Зарежи т'ва, ами кажи като попълних анкетата, къде ме вреди по партийна линия? Виж там нещо по-така..., аз после и жената, и децата, и родата ще си ги уреждам сам. Ти гледай сега мене да ме уредиш, а по нататък аз ще си имам грижата:-)
Маринов

Цар Кару Ⅰ said...

Докторе, това т.нар правителствоне само, че нищо не може да произведе, но и да "клати" не е способно... Щото са тъпандури© by default :)
Не само в Google са станали за резил, но и из целия нет - горките не могат даже и порно филми да свалят из торентите докато са в офисите си - щото повече торент тракери са ги баннали по IP
Ей им ги IPтата:

www.president.bg: 88.203.128.0 - 88.203.255.255

Bulgarian Government Network: 212.122.160.0 - 212.122.191.255