1/22/2009

22 януари 2009 г.

Комисарят по правосъдието Жак Баро ни нахока, че твърде малко съдебни дела довеждаме до край. Постоянно се отлагали, нямало степенуване на престъпленията, което пречело да се установят приоритетите. И намекна за предпазните клаузи.
Обаче гл. прокурор Велчев веднага обясни, че областите на действие на организираната престъпност не са тайна за правосъдието ни и е само въпрос на време да има резултати.
Да де, ама времето, което беше, изтече!
На 29 август г-н Велчев каза: „Имаме изключително ясна представа за знаковите хора в организираната престъпност. Остава само да се съберат доказателства и до пет месеца ще има наказателни актове.”
Значи в оставащите 8 дни до изтичане на петте месеца трябва да станат големи работи. Ще ги изловят всичките накуп сигурно.
Абе да не са се сетили за идеята на Кукуридзе…Разправяли са ми, как Параванов изхвърлил Филчев от кабинета си. Филчев (него време той беше вече тотално дерайлирал) отишъл да му обясни, че при състоянието на съдебната система единственият начин да се справим с престъпността бил да се съберат бандюгите на един стадион и да се разстрелят без много-много...
Параванката първо станал блед като карфиол, а после червен като партийната си книжка, изобщо минал през всички фази, през които минава синята слива, преди да втаса и в състояние на прединфаркт едва успял да му посочи вратата. И вероятно тогава е решил, че този човек трябва да се държи далеч от България. Между другото Кукуридзе едва оня ден го уволниха от посланическия пост в Казахстан, нищо, че той абдикира още преди нещо като година…
Ама според мен не е съвсем прав Баро. Някои престъпления изглеждат маловажни на пръв поглед, ама не е така. Районният съд в Кърджали реагирал мълниеносно и осъдил на по 40 лв. глоба две мадами, които претрепали от бой един пич без никакви обяснения. Толкова е бил пич де… Ето такива опасни тенденции трябва да се пресичат още от корен, нищо, че от тях не зависи пускането на спрените фондове.
Кеворкян много учуден в „Труд”: „Кънчо Стойчев можел да говори и истината. Само той се опита да види обективно руската позиция в газовия конфликт.” Първо, не е само той. И Андрей я видя и я написа в „Труд”, та се наложи лично първият зам. Кицевски да му опонира. И второ, ако случайно е казал истината, то е по съвпадение. Нима една пиар агенция не може да обслужва едновременно две партии, едно президентство и едно посолство? Щом си плащат.
Пък по телевизията Харалан Александров, Митко Атаката и Недко Солаков дискутираха скандала с българската тоалетна. Харалан рече, че реакцията ни била провинциална. Митко, пък му се сопна в стил пастрок: „Вие сте мазохисти, искате да ви обиждат!”
И Харалан го ковна: „Не мога да се обидя повече, отколкото ме обижда факта, че вие сте евродепутат.”
Браво, и аз съм много обиден от тоя факт. И от другия факт, архонта, съм много обиден… Но виж, Харалане, тая работа с „Гражданската лига”, дето си я почнал с Гамизов, няма да излезе на добре. Тоя не му е чист косъмът, ще те омаца. Виж само какво направи с „Идеалист”. Събра екип от 30 журналисти и ги завлече с три заплати. Хвърлял компютрите, трошал там…
Абе, дали е верно това, дето Гамизов го каза оня ден при Цецка, че бившият шеф на АЕЦ ходел перманентно пиян? Може би така се предпазва от облъчването. Аз по времето на Чернобил що ракия изпих. Тогава казаха да избирам между йод и ракия и аз естествено… Както и да е, но само затова заслужаваме да ни затворят централата.
Между другото, Стефан Солаков писа оня ден, че тая провокация с България като кенеф била дело на „група чешки евреи”. Ами да, Давид, евреин. Нема ариец с такова име. Обаче не бил Черни, според Солаков, а Чорни. И световна централа им дърпала конците. Сещате се коя. Това им е хубавото на в. „Атака”, че винаги посочват и кой е виновен. Е, той винаги е един и същи, но сигурно е случайно.
Пък в Пазарджик пациентите на психиатрите се увеличили с 20% по причина на кризата. Тия па, ебати колко са лабилни! Тя кризата още не е почнала. Бива ли да полудявате, когато жънем такива успехи, особено на културния фронт. Ето, Евгени Минчев организира руски бал във Виена с 800 видни гости! А световно известната певица Лейди Би (рожденная Бойка Щерева) тоже от Пз се класирала за Евровизия. Плеймейтката Златка също се оправя добре, вършее като VIP комбайна… Соня Немска вчера Милен Цветков я целува, целува… И ако погледнете в относителни дялове, Пазарджик е дал най-много корици за „Плейбой”. За малък град това са големи успехи.

No comments: