1/17/2009

17 януари 2009 г.

Бойко направо като Черногледец Храбър. Руският газ щял да потече към България едва напролет по причина неправилните действия на премиера. "Вместо да отидат в Брюксел и там да договорят нашата енергийна независимост, те обикалят и се унижават, защото след посещението в Москва все още газ няма".
А като иде в Брюксел, газът автоматично ще ни потече. През крачола... Барозу сигур затова реве като флекс и плаши бялата мечка със съд. И Тополанек, и той по-прост от Бойко. Но все пак ходенето на Станишев не беше напразно. "Постигната е политическа договореност с Гърция за пускане на количества газ през тяхна територия и за доставка на втечнен газ."
Остава малко неясно, що трябваше да ходи до Москва и Киев, за да договори газ с Атина, но тя голямата политика е като брането на гъби. Като гъбар мога да ви кажа, че много често човек отива некъде, дето лани е брал манатарки, пък тая година се родила овча прахан и други полугъби, дето се берат само за гости.
И втечнен газ само да ни дадат гърците, пак е нещо. Верно, той не може да се пусне по тръбата, но си има други предимства. Населението ще може да ходи с туби и шишета да си налива. И така един по един ще преодолеем газовата криза.
Пък Петър Димитров, който придружаваше Станишев, колкото да потвърди поговорката, че като тръгнеш с глупак, ни си сам, ни сте двама, рекъл: "Ако Турция разреши да отворим крановете, ще започне обратно подаване на газ".
Обратно подаване с турците?! Хм... Не е ли рисковано? И освен това, ние точно от обратното подаване на Параванов сме на тоя хал...Така де, метафорично казано, ако ми разбирате метафората.
Станишев коментира и протестите: "Това се върши от част от опозиционните сили, които са известни именно с тези традиционни похвати. Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили."
Опозицията верно се държи като оня китаец, който ял за пръв път свинско, когато му се запалила кочината. И оттогава всеки път, като му се приядяло, си палел кочината.
Въпрос на справедливост обаче е да отбележим, че и червените нищо ново не научиха. Вземат ли властта и изкарват народа на улицата. Много са постоянни, вече трети кабинет с тоя номер излиза...
А времето така се закучи... "24 часа": "До края на януари: 2 дни топло, 2 дни студено". Демек ни чака едно климактерично време, на топли и студени вълни. Дип че не остана много.
Като стана дума за китайците. Оня ден съобщиха, че имат ръст на БВП от 11.9%. Обаче вчера се поправиха. Не бил толкова. Бил 13%! Що така не могат да си го изчислят точно като нас. През 2006 г. пак така съобщиха, че БВП нараснал с 9.8%, а след два дни се доуточниха - с 16%. Толко бързо расте, че не могат да го премерят. И вече са третата икономика в света, след САЩ и Япония, като задминаха Германия. Лошо става за света. Ама аз предупредих, че те рано или късно ще открият, че досега са яли само гарнитурата и това ще бъде краят на другите велики сили.
Вчера четох, че китайският йероглиф за криза означавал още и възможност. Интересно, че и Станишев така обясни световната криза - като възможност за България.
Пак объркахме цивилизационния избор. Какъв Барозу, какъв ЕС! Бъдещето е жълто и с дръпнати очи. Само жълтите май го разбираха. Помните как Мони Паси изчисли, че само от клечки за зъби можем да правим по 3 млрд. оборот с китайците. И ако всеки китаец пие по една българска бира, ние няма що да произвеждаме други работи. А Шулева като ходи в Шанхай, кметът Хан Чжън я предупреди: "Пригответе се, 17-милионен Шанхай е готов да тръгне за България." Което е още по-добър вариант. Да тръгне за Черноморието големият китайският народ на малки групи от по един милион туристи, па да пие и по една бира, да си почисти зъбите с българска клечка за зъби... Не ти трябват руснаци, не ти трябват западняци!
При това ще отбележа, че всички тези успехи китайците ги постигат при ръководната роля на ККП и наличието на 85 млн. комунисти. А нашите останаха един файтон и пак не тръгва работата. Абе, да не би да ни са малко комунистите? Или щото се разпределиха в различните партии? И освен това забелязали ли сте, че у нас антикомунистите само за комунизъм говорят?

2 comments:

Anonymous said...

Хахахаха! Евала бе докторе, Велик си майна! Абе, бай Филипов, кога ше пускаш нова книга от твойте "Записки.."? Питам, щото и аз, като преобладаващото простолюдие тука взех, та ти ги изчетох първите две от кора до кора, дет'се вика и на челядта се опитах да ги пробутам, макар и без голяма доза успех в проумяването от тяхна страна, ама туйто - да си ми жив и здрав след 10 годин - сигур ше го схванат. Барем жената ихтибар ми стори, за мой хатър ги прочете и тя, пък то мечешка услуга ми стори - допреди тебе само мойте творби хвалебстваше, а сега току ме жегне - да ме прощаваш мило, ама много - вика - имаш още да растеш литературно, че и в други посоки. Намеква нещо чумата и черна, по причина най-вероятна щото напоследък майка и нещо и мърмори всеки месец на 28-мо число... ше видим. А засега - хаирлия да си ми, и още да публикуваш!
Твой приятел верен - Вертигорн Албигойски!

Anonymous said...

Докторе, помощ !
Смутен съм - Вертигорн Албигойски, бразилското племето Пираха, което говори уникален език, майна ми звучи като близко до Пазарджик...пък ихтибара май е доста по на юг...направо съм объркан за състава на верните ти почитатели...
ТТ