12/24/2008

24 декември 2008 г.

"Бих искал да пожелая на всички читатели приятни коледни празници и щастлива Нова година. Разбира се, давам си ясна сметка, че това не може да се случи на всички. Някои от вас следващата година ще умрат, а други ще бъдат осакатени или ранени в катастрофи, а може би дори да останат напълно парализирани. Други пък ще бъдат повалени от неизлечими болести или ще бъдат ужасяващо обезобразени при пожар. И да не забравяме грабежите и изнасилванията - ще има много и от тях. Следователно много от вас няма да успеят да се зарадват на щастливата и плодотворна нова година, която ви желая. Така че просто се постарайте, колкото можете."
Чухте ли?! Просто се постарайте! Направете каквото трябва, пък да става каквото ще.
Ей, това не съм го казал аз. Аз не съм способен на такъв морбиден хумор. Който познае откъде е, ще получи новогодишен подарък във вид на втората книга на доктора.
И понеже стана дума за пържоли... Опа, изпуснах се... Нищо, айде, жокер. Та да предупредя братята и сестрите от последната възраст, щото забравих, че ако са постили 40 дена, трябва първо да се захранят малко с "Галина Бланка", бълбук, бълбук" и чак тогава да се нахвърлят на мръвките. Нема по-тъжно от това да връщаш пържоли от по 10 лева килото...
И умната с алкохола, защото от някои ваши действия резултатът ще се появи в края на септември... Искам да кажа, ако ще карате празника в леглото, не се събирайте по много...
Пенсиите, кое идва по-често? Сексът или Коледа? Не ми отговаряйте.
Пък вчера как забравих да честитя на Иван Костов рождения ден. Между другото, във връзка със 130-годишния юбилей на БЧК оня ден Костов получи първия "Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела." Което малко ме учуди, но да не го казвам аз, че съм под подозрение за пристрастност. Желю Желев: "Костов е човек едновременно и мизантроп, и грандоман. Това е много рядко срещано съчетание, но ето, получава се - себичен човек."
Няма да споря с д-р Желев. Кой съм аз, че да споря с човек, дето е открил четвъртото измерение?! Пък и съм съгласен.
Сега се сещам какво казваше Селин: "Трябва всеки ден да се опознава по малко и да се примирява с наученото". Аз например не всеки път оставам доволен от наученото, но се примирявам. Щото какво да се лъжем, "навиците се придобиват по-бързо от смелостта, особено навикът да гризкаш..." Но сега не е момент за саморефлексии... Всъщност исках да кажа да не стигате до крайности в самопознанието, защото именно то направи Костов мизантроп.
Бойко Борисов посетил дома за сираци в Драгалевци и с лекота изсвирил "Леката кавалерия" на Франц фон Супе. И рекъл: "Да види Станишев, че мога и да се надсвирвам с него".
Вземам си обратно думите, че Бойко смятал, че разликата между виола и роял е, че роялът гори по-дълго... Казал съм ги в невежеството си, а не от злонамереност. Сега, като гледам снимката на кмета зад рояла, той има длан като на Шопен (само дето е малко по-дебела, даже не малко) и според мен обхваща поне октава и половина, ако не и две...
Аз когато я пуснах тази пожарникарска шегичка, още не знаех, че Бойко свири и на китара. След евроизборите слушах негово изпълнение на "Батальонът се строява" на китара и трябва да ви кажа, че... И на акордеон свири, но го пази в тайна, щото нали, акордеонът свири с въздух и прави кофти асоциации...
Тъй че тоя път хвана на тясно Станишко. Сергей никой инструмент не владее. Чувал съм, че като малък пеел в детски хор, даже бил солист, но инструмент не изучил. И как му го върна само, а? Станишев в старчески дом, Бойко контрира с дом за сираци. Това е, бе, конкуренцията движи света.
"Блага вест" в СДС, Мартин Еванджелиста победи Румен Антихриста. Нищо, в крайна сметка именно протестантската етика е залегнала в духа на капитализма. БСП си избра ИБ на принципа мир да има... Станишев прокара Антон Кютев, Пчеличката Мая, младежа Добрев, Овчаров си вкара Корнелия Нинова, Петков неговите си... И изобщо, както пишат колегите в "Новинар", "две сватби и едно погребение". Тъжният обред е в НДСВ. "Титаник" потъва по план, оркестърът свири...
Джингъл белс, Джингъл белс...
Реклама: Ей, поръчайте си втората книга, че останаха десетина бройки само. Там ще прочетете много интересни неща. Ето например нещо предколедно: "Стандарт" съветва: "Подарете на любимата скок с бънджи за Коледа". Интересна идея. Но не може ли първо на тъщата, и ако щерка й не си вземе бележка, тогава? Така ще е по-справедливо, щото ще е била предупредена. Пък и децата едва ли много ще разпитват защо на баба им се е скъсал ластикът. За поръчки на Тонифона 0885 233 691 или на мейл dr.filipov@express.bg. Айде със здраве.

6 comments:

Anonymous said...

g-n toni, chestito rozhdestvo i da napishete nova kniga - togava shte si ya kupim.
ajde, zhiv i zdrav i edin syvet - ne biva da predlagate tolkova agresivno. v biznesa agresiyata e znak na otchaianie.

kombat #5

Anonymous said...

veseli praznici na dokrota i na ostanalite!

ps
tva pa ot de go izmisli be bitka? 4eti siteove za marketing, ako ne ti se stava ot pc-to. ako ti se stava ima i knijki. veseli praznici i na teb!

Anonymous said...

Докторе,земи подари 1 комплект от книжките като коледен подарък на някоя регионална библиотека /например на "Никола Фурнаджиев"/,че да можем и ние от третата възраст да си ги прочетем...!

Anonymous said...

Докторе! Да си жив и здрав! Весела коледа, мирна и щастлива Нова Година! НАЗДРАВЕ от Форт Лотърдейл!

LOTOS said...

Честито Рождество Христово,д-р Филипов!
Желая Ви крепко здраве и щастие през новата 2009 год.

Anonymous said...

Честито Рождество Христово!Колкото, толкова!
Маринов