12/22/2008

22 декември 2008 г.

Орките излязоха във ваканция до 14 януари. Сега ще си смуча от пръстите... Щото, както сигурно сте забелязали, аз от депутатските простотии хляба си вадя. Питали Радио Ереван какво ще стане, ако простотията изчезне от парламента. Ами ще се събере на друго място и където се събере, там ще е парламентът...
Помня, че по-лани правителството в Латвия създаде бюро за борба с глупостта в държавата. У нас ако се направи такова бюро, ще се блокира законодателният процес. Ама и на тях не им помогна много. Оня ден почнаха подписка в интернет да се покани Швеция да ги окупира... Но нас, дето се вика, всички са ни окупирвали вече и хаир не сме видели. Освен да поканим некой да повтори... Ама те и окупаторите имат лош опит с нас, та не знам дали ще искат.
"Стандарт": "Фермерите се опитаха да изплашат депутатите, като стовариха под носа им десетки трактори."
Не се опитаха бе, колеги, уплашиха ги. Закриха панически петъчното заседание за 29 мин и духнаха. Щото нали, 1997...
Наскоро Велко Вълканов разказа за ужаса, който са изпитали тогава: "Почти всички от БСП бяхме вътре. Очаквахме да ни нападнат. Бяхме се барикадирали с маси и други мебели зад вътрешните врати. Аз се бях въоръжил с крак от стол..."
Има много начини да се справиш с народната любов, но от тях най-ефективният е да избягаш навреме. С крак от стол е най-неподходящият!
Но сега не е 1997 г. Съдя по това, че и опозицията се скри. Даже Волен не отиде при трактористите. Народът май вече дип не ги различава. Само Иван Костов се повъртял малко из кулоарите, да види дали историята няма да се повтори, ама тя не се повтори и той си тръгна.
Между другото, Костов разправя в интервю пред сп. "Макс" как веднъж в дома им влезли крадци. "Скочихме и тръгнахме да ги гоним, жена ми извади пистолет..."
Според мен тя и без пистолет е могла да ги уплаши. Стига да запали лампата, ама да не изпадам в "изгледизъм"... В тяхното семейство Ленчето е малко мъжът. (Август управлявал света, но Ливия управлявала Август.)
Всъщност у Костови често влизат крадци. "Лъжите за моето богатство стигат и до ушите на крадците. Шест пъти са ме ограбвали." Може и наистина да са лъжи, но те крадците са длъжни да проверят... Щото както викаше Бендер, "щом в страната сноват някакви парични знаци, трябва да има и хора, които притежават много от тях." Ако не е Костов, ще е Овчаров...
Като стана дума за въстания... На днешния ден през 1989 г. започна румънското. Всъщност работата със започването е малко по-различна. Всичко започва с "откриването" на един масов гроб в Тимишоара. (Хора на ЦРУ изваждат 36 трупа от моргата и ги хвърлят в импровизирания масов гроб.) На 17 декември 1989 г. народът научава за масовия гроб и се вдига на въстание. На 22 агенция Франс прес обявява, че изровените в Тимишоара са 4630. На 4 януари "Пари мач" обявява убитите за 12 000. Разстрелът на Чаушеску и жена му "по бързата процедура" идва съвсем естествено. Йон Илиеску представя преврата като народна революция. Докато медиите се занимават с Румъния, американците спокойно нахлуват в Панама и съвсем истински убиват 12 души.
Сложно нещо са народните въстания.
Астрологът Кирил Стойчев разправя в паралелно интервю със социолога Андрей Райчев пред "24 часа": "На 10.11.1989 г. точката, която показва целта - северният лунен възел, се намира в знака на Водолей, символизиращ промяната. През 2008 г. тази точка завърши своя 18.5-г. цикъл и се завърна там, където се намираше през 1989 г. Затова 2008 г. ще е последната година от българския преход. През 2009 г. ще живеем в нормална пазарна икономика."
А дано, ама надали...
Странно обаче, че Райчев не възрази на астролога, че преходът свършва едва сега. Когато през 2002 г. Никито Василев, под влияние на анализите на кънчовците съобщи, че преходът е свършил, аз много се притесних, че съм проспал този важен момент. Щото кой знае кога пак ще свърши. Ама на, добър е Господ, дочаках да свърши отново... Не гарантирам, че за последен път свършва, след 18.5 години ще знаем със сигурност...
Оня ден, навръх Игнажден, бизнесменът Георги Гергов, близък приятел и спонсор на Параванката, рекъл: "Компетентните органи да проверят дейността на всичките ми фирми."
Груба грешка според мен. Той така Ковачки призова органите да му направят пълна проверка и те се възползваха. Ако той не ги беше поканил, те никога нямаше да идат неканени. И оттам му почнаха ядовете. А като те "полазят" баш на Игнажден, е много лошо. Щото "сполазникът" определя цялата година...

2 comments:

Anonymous said...

Тоя път добре се е получила...

Anonymous said...

Вярно е, докторе. Хаир не сме видяли от окупатори, ама верно си е, че и те не са видяли хаир от нас. Чудя им се само на еуропейците... язък за хубавия европейски съюз, направихме ги да си приказват сами.
Маринов