11/26/2008

26 ноември 2008 г.

Пишат ми в блога: "Докторе, тази седмица си в отлична форма! Да не би вдъхновението да ти идваше заради текущия конгрес на партията любима? Подпис: Червена бабичка с мобифон."
Точно затова, г-жа, как познахте?
И Т.З. от Пловдив, и той: "Д-р Филипов, наистина тази седмица си в отлична форма, както казва Червената бабичка."
Какво искате да кажете, бе!? Че миналата седмица съм бил зле, това ли? Айде да си имаме уважението! И аз имам мнение за вас, ама не ви го казвам, нали? Да не мислите, че не знам, че повечето читатели на блога например ме четат през работно време в службата? И не съм забелязал какви са муфтаджии? Четат и един не ще да кликне на рекламата. Не че им струва нещо, ама е така, от злоба, да не би докторът да забогатее. Айде да не си казваме мислите, че "много хрян ще трябва". Като съм във форма, та к’во? Да се сети некой да иде да ме сложи поне в Уикипедия, а не аз като некои "видни" сам да се слагам? Ама то може би по-добре аз да си се сложа, щото ще напиша цялата истина за мен си...
Както и да е.
Андрей Райчев вика в "Труд": "Социализмът все пак не е религия". Бъркаш, Райчев! Николай Бердяев в "Писма до революцията" убедително доказва, че е религия с всички свещени атрибути: божество (Ленин, Сталин, Димитров, Живков...), свещеническо съсловие, пазещо доктрината в чист вид (политбюро), оформен култ (манифестации, паради, митинги, конгреси и т.н.) Религия си е, но вярващите нещо намаляват.
Като го чета Райчев и се сещам какво беше казал един пич (Робърт Фулфърд, ако ви говори нещо) за Бодрияр: "Жан Бодрияр беше френски интелектуалец - в най-зловещото значение на това понятие." Това се отнася и за брат му Кънчо. На Андрей брат му, не на Бодрияр. Щото тия са нещо като братя Галеви в социологията. Тях социологическите закони не ги ловят. А Кольо Медианата им държи исото отстрани.
От Комисията по дискриминация искат Бойко да се извини на социалистите, задето рече през май, че в БСП всички са без морал. Не подозирах, че освен етническа има и етическа дискриминация...
Ама Бойко си е виновен, щото то не се прави така! Първо, пресилено е да кажеш, че всички са без морал. Все ще има поне един, който да има морал, поне малко. Сега, ако ме питате кой, не мога да кажа, но съм сигурен, че има. Па може и повече да има. Ами я си представете, че са половината?! Та там има над 90 000 пенсии само - честни социалистически труженици. Верно, че Бойко им рече вампири, но то беше в яд, не в спокоен размисъл.
Кмете, ако непременно искаш да им кажеш някоя гадост, трябва да го направиш като Лорд Дизраели. По време на един дебат в английския парламент лордът нещо се издразнил и казал, че половината от членовете на кабинета са задници. Председателят се възмутил и го приканил да се извини. И той се извинил: "Председателю, оттеглям думите си. Половината от членовете на кабинета не са задници."
Та искам да кажа, че ако беше казал, че половината само са задници, сега можеше да се извиниш, хем без да се извиняваш.
Човек трябва да внимава, когато е ядосан. Какво разправяше джуджето Хаяско: "Аз си имам една пирятелка, Ламята Спаска, ама тя да вземе да кихне веднъж срещу огледалото, както си била ядосана, и си опърлила брадавицата... Даааа. Ама те щото ламите, като са ядосани, бълват огън. Ама само тогава. Иначе си бълват... кихавица си бълват. Ахъм."
Ало, пенсиите, "Стандарт" пише, че с коледната надбавка сте можели да си купите 15 шарана. Мислите ли, че случайно ви препоръчват точно шарани? Аз не мисля.
Пък британското правителство решило да зарадва тамошните шарани, пардон, поданици, като им намали ДДС-то от 17.5% на 15%. И да вдигне данъците на богатите от 40 на 45%. Щото, братя, не се лъжете по некакви плоски данъци, които освен това облагодетелстват богатите. Голямата кюския е в косвените данъци.
Ей, пенсиите, вчера от "Метро" са ми пратили Гурме каталога. Има страшни работи. Черни трюфели по 840 лв. с ДДС. Има и бели трюфели, но те, струва ми се, ще са малко скъпи за вас - 10 999.99 лв. с ДДС. Ако правителството махне ДДС-то на трюфелите, черните ще са само 670 лв., а белите едва 8999.99 лв. Има и черен хайвер по 119.99 лв., ирландско говеждо за 52.79 и американско за 59.99.
Живейте, братя, после да не съжалявате. Направете си гурме клубове. Сметнах, че ако се съберете 100-150 души, ще можете с коледната пенсия да си позволите да опитате и черен, и бял трюфел. Щото животът е колело: днес ядеш трюфели, утре си при трюфелите...

12 comments:

Anonymous said...

Дараги ми колега,
срамувам се да призная, но колкото и да щраках с мишката по твоят блог, така и не намерих прословутата реклама! Да не си мислиш, че колегата Свиркофф е скрънза?
-Не, отнюд! Богатей колега, не се помайвай. Виж как дори и журналята започнаха да посредничат за финикийски знаци. Намери си и ти олигарх и ..."Вперед, товарищ Филипов"!! Може и Станишко да е. Ти да не мислиш, че не си е загладил вече косъма? Най-малкото покрай братока си, блажно лапа и през пости. Тоя и Агата със Срайте построиха по един голям курник на бул. България между Била и бензиностанцията над в.Стандарт. Надникни зад тях да видиш как се спазват строителните норми - междублоковите отстояния. Може и без дъска да се прескача от спалня в спалня. Е, това сега не важи за пенциите, но те пък на времето не са останали без прескачане - взели са си своето...
И така, драги колега, вземи и обясни напоително къде точно, кой надпис, да кликнем. Е, ако искаш де. Но после да не се чудиш 'що народа не те ощастливява...

Бъди здрав! - твой д-р Свиркофф.

Anonymous said...

Белите трюфели са само 10799,99 лв с ДДС. Моля да не подвеждате пенсиите с невярната информация за цена - 10999,99. Та това са 200 (!!!) лева/кг повече, д-р Филипов! Това Вашата комисионна ли е?

Anonymous said...

Докторе, не знам как да си напиша името... май че не много добре започнах, така че трябва да свършвам.
Маринов съм. Вчера тракнах на рекламата, ама какво стана , не знам... ако е било на рекламата де.
Четем те с удоволствие! Лека ръка имаш.

Anonymous said...

Да си намеря некой олигарх,както имам едни 20 декара ниви в Пазарджишко, пък да ми ги купи по 100 евро квадрата... А да видим дали ще дращя глупости по вестниците... Ако знаете некой олигарх да търси 20 декара за равнинен туризъм, насочете го към д-р Филипов.
Уж имало много олигарси, а като ти потрябвя - няма!
Колкото до "кликането" на рекламата, там за лимонадката, то значи просто да разгледате рекламата, само толкова. Със здраве.
Тони Филипов, д-р

Anonymous said...

Бат Бойко, колкото и да се напъва умствено, не може да стигне Бареков (нали последният все политиканства на страниците на един вестник), кво остава за Дизраели. Ма той дали знае кой е Дизраели?

Anonymous said...

О, забравих да се подпиша под последното:
Червен вампир с верту

Anonymous said...

za reklamite:
izklyuchitelno nepodhodyasht izbor za vashata auditoria ot pensionirani uchiteli, voenni i sluzhitelki ot ban na predpensionna vyzrast. koj, kazhete, ot gorenazovanite kategorii se interesuva kak da si kupi kola ot ruski dilyri, da nameri lyubov v niu jork ili ruska sypruga???
edinstveno poslednata reklama mozhe da gi zainteresuva. az naprimer kliknah na neia.
kombat #5

Anonymous said...

Ой, Комбайн наш родной, пак са те изпуснали от Помощното, преди да научиш българския. Много съм поласкана, че ме смяташ за служителка от БАН - това предполага, че поне съм интелЕгентна. Но да, прав си, не ме вълнува правенето на сайтове. Интересувам се от мъже. Дай оферта, универсални експерте! Къде да те намеря освен в Ская и Медиапул? И знай, Ян Флеминг е казал, че възрастните жени са най-всеотдайни, защото си мислят, че им е за последно.
P.S. Да не се чудиш кой е тоя -
създателят на Джеймс Бонд.

Бабунгер с М-тел карта

Anonymous said...

gospozho, ne iskam da prevryshtame tova kytche v kvartalna sladkarnica za zapoznanstva mezhdu pensioneri. vse pak domakinyt dotam edva li shte stigne...

kombat #5

Anonymous said...

Ох, г-н Комбайне, бях 1000 процента убедена, че поради липса на въображение ще визираш точно възрастта. Но домакинът не съм поканила сигурно защото не е имал такива претенции като твоите. А доколкото съм забелязала, ти най-вече се подвизаваш под футболните новини в някои сайтове. Така че като не ти е комфортно тук, що не си ходиш при умозрителните като теб? За твое успокоение - стоически ще преглъщаме липсата ти.

Granny без научна титла, но с още хляб в нея :Р

Anonymous said...

Абе, докторе, къде искаш да те четем? В тоалетната дома? Ми службата, разбира се. Такава веселба става при колективно четене. А вкъщи детето ли да просвещавам колко ни е объркана държавата! Ще ма прощаваш, не ставаш за педагогическа подготовка.

Anonymous said...

gospozho, stavate za vratar.
s uvazhenie,
kombat #5