11/22/2008

22 ноември 2008 г.

Пишат ми: "Г-н Докторе, с огромна радост и надежда научихме, че ще правите нова партия "Четвърти километър", та и ние да се вредим и започнем с ваша помощ да си лапкаме. Молиме ви веднага да ни запишете, за да сме от основателите, и сме готови да ви издигнем за наш лидер, вожд и учител. Никакви такива неформални лидери! Фамилия Станчеви от Ст. Загора."
Естествено, че ще лапкаме, бе, нема да правим партия на Великите пости, я! Партия е да се блажи, не да се говее! Колкото до желанието ви да сте основатели, то не е толко важно. Костов да не е основавал СДС? Пък как лапкаше... За лидерството не знам, щеше ми се да съм неформален, та да мога да си взимам заплатата от вестника, а друг да опъва каиша. Но пък ако се случи за формален некой като Цецко, може да преебе работата...
В друго писмо чета: "Ако речеш да ме земеш за главен секретар, моа ме намериш те тука, щото по цел ден си пишем и си отговарям самичък. Чекам те - bisian@abv.bg."
Тоя, като го гледам, е дървен шоп и може да е от голяма полза. Такива са скрити лимонки в организационната работа. Но за главен секретар ще се търси човек като Данчо Ментата, дето е врял и кипял. Тип закупчик, дет' вика Мишо Неделчев.
Обаче не знам дали да се захващам с партия. Щото междувременно получих мейл от една английска лотария, че съм награден с 500 хил. лири: "You have just been awarded of the sum of £500,000 GBP Pounds which was won by your E-MAIL Adress in our Monthly Promo... Искат само да им пратя трите имена и адреса via email mr_pinket02@btinternet.com, Mrs Rose Wood, Lottery Board. И парите тръгват "immediately".
Пратих им. До края на седмицата може и да дойдат.
Но пък ако ми гласуват 1 милион, а що не и 2, като на царя (аз съм не по-малко смешен от него) и както БСП искат да се утрои субсидията, само за година ще се изкара повече... (Отсега да сме наясно, да нема после циркове като в "Атака", субсидията си е за лидера!) Ще направим вестник, също "Четвърти километър". Булката ще го оглави. Тя никогаш не е оглавявала вестник, но тя и тетка Капка не беше, па к’во?! Офиса, дето ще ни го дадат, викам да го направим пийп шоу, с намаление за пенсиите. Ще се изтрепат да идват. Те нали са свикнали само да гледат, без да пипат. Но заради тях ще въведем авансов членски внос. Щото са непрогнозируеми. Току гушне босилека и завлече партията. Може и една книжарница да направим, от тия, дето на дувара пише: "Списанията се разглеждат с две ръце!" Тоже не плоха.
Хубавото при мен е, че родата ми е малка - жена, дъщеря и сестра. Кака е малко копук, в смисъл, че е много принципна и не става за партизанин. Ще я пратим посланик некъде. Щерката в ЕП - хем знае езици, хем е завършила европеистика. Тъстът и тъщата координират за Благоевградския регион, кумът и кумата - Пазарджишкия. Може би кумеца само да го вземем в централното ръководство, щото е завършил философия. Ще видим, ще мислим. Главно по програмата: пенсии 2000 евро, средна заплата 4000, пълна национализация, Закон за изтребване на разбойниците (като при Стамболов), Закон за Народния съд, Закон за защита на държавата, Закон за разпускането на ЕС и НАТО, Закон за националния отбор по футбол...
Ей, почвам да се паля! Знаете ли каква хубава работа може да излезе! Чак не ми се пише вече за другите партии. Щото ние като се конституираме и те немат бъдеще.
Философията на програмата е проста. Ще правим всичко наобратно на досегашните. В тая връзка да не забравя, нула акциз за ракията и премахване на забраната за пушене. Що за простотия, Наша Маша решила от 2010 г. да се въведе пълна забрана. Както писа Андрей Райчев, няма нито едно доказателство за вредата! (Райчев и Сънчо ще поканим за имиджмейкъри.)
Оня ден проф. Миланов от "Св. Наум" каза, че цигарите задържат развитието на Паркинсона и деменцията. "Пушач, вика, с Паркинсон няма." А нали знаете Паркинсон колко е опасен. Непрекъснато си разсипваш чашата и си причиняваш оргазъм при всяко пишкане.
Между другото в "Свети Наум" препоръчват за превенция на деменция кръстословици. Аз отсега си събирам и като се пенсионирам, само това ще правя - ще поумнявам. Никога не е късно. В тая връзка ще се издаде нов Закон за ДВ и ще се задължи да публикува една секция с кръстословици.
И, братя, на всяка цена Закон за езика. Айде, ако обичат, илитератите вън от политиката! Не може Кирчо Добрев да подарява торта на Станишев, на която пише "Кучетата си лаят, трамвая(?) си върви" и Станишев да я приема без редакция. Макар че той като съветски гражданин не е длъжен да знае кой член къде се туря. Граматическите де, иначе си е негова работа...

4 comments:

Anonymous said...

Докторе, тази седмица си в отлична форма! Да не би вдъхновението да ти идваше заради текущия конгрес на партията любима?...

Червена бабичка с мобифон

Anonymous said...

Д-р Филипов, наистина тази седмица си в отлична форма, както казва "Червената бабичка с мобифон". Но пък при такива поводи, които ти се дават отвсякъде, как да не пише човек като теб.
За партията помисли по-сериозно, ще имаш още много последователи!
Поздрави от Пловдив
Т3

Anonymous said...

Всеки си е башка луд, но най-голямата лудост е да не си никак луд.

Зорбас Гърка (Н. Казандзакис)

Anonymous said...

Д-р Филипов, по повод коментара Ви за граматическата култура на Кирил Добрев. Ама не е виновен човека.
Преди време /както и Вие отбелязвате/, културният ни министър написа "Збогом", а вие искате К.Добрев да знае кога се слага пълен член.
То това е и проблем почти за 2/3 от пишещите.
Т3