11/21/2008

21 ноември 2008 г.

Българи, шестаци! От шведите насам толко бой не бяхме яли. Направо, дет вика Звездев, бой - колкото поеме. Гошо вратарчето ще вади голове от шортите поне до Коледа. А уж приятелски... Дръжки. От Гарашанин насам никога не сме били приятели.
Но честно казано, на такава игра 6 гола са малко. Лани "Сън" писа, че гледането на мач е по-ефикасно за отслабване дори и от секса. Щото за 90 мин. изразходваш 1145 кал., колкото при 3 часа секс. При скачане от радост за гол се хабели 81.5 кал. По тази линия аз изхабих само веднъж 81.5 кал., докато сръбските колеги само от голове изхарчиха 489. Компенсирах малко при двете дузпи. (У нас втора дузпа се свири само при смъртен случай, а тоя!) Докато викаш на съдията Елтън Джон и споменуваш жена му, се хабят по 60 кал. При споменуването на жените и майките на футболистите в посочения контекст също отиват по толкова. Като турих чертата, вчера все едно не съм ял.
Ама къде ще се мерим ние със сърбите?! Помните ли какво стана по-лани на Евровизия? Сръбският травестит победи даже украинския травестит. Изобщо на тях и педерастите им са патриоти, не като у нас...
Както и да е. Колежката Мечкова от "Новинар" ме подсеща, че на 20.11. 2002 г. ЕП ни определи датата за влизане в ЕС - 1.01. 2007 г. Да сведем, братя, глава пред героичните усилия, които кабинетът на Н. В. и лично Паси положиха, за да се изтегли датата на 31.12. 2006 г. Е, не успяха. Но може би по-добре, щото се оказа, че и на 1.01.2007 г. не сме били готови, та камо ли на 31.12.2006 г. Езотерично правило е: "Учителят идва, когато ученикът е готов." А в нашата езотерична вселена учителят превари...
Езотеричните дисциплини, не знам дали знаете, са астрология, кабала, таро, алхимия, съдебна астрология. Сетих се да ви го кажа, щото вчера прочетох, че Плевенският съд дал на Стойко П. 4 г. затвор и 150 лв. глоба, задето откраднал 10 лв. Това в същия ден, когато Вальо Топлото се подпичкваше със съда, че бил "експерт по кражбите".
От мястото, на което съм сега, ми се открива перфектна гледка към тази първа година от членството ни. Оказа се, че от всички инициативи, към които трябваше да се присъединим като членове на ЕС, сме били подготвени единствено за кампанията, която мина под мотото "Не е леко да се носи тежко". Тя имаше за цел да се намалят травмите на гърба от вдигане на тежки предмети. За всичко друго бяхме неподготвени. Дори и за кривите краставици не успяхме да въведем стандарта (отклонение 1 см на 10 см). Добре, че го отмениха.
Проф. Стефан Габровски каза веднъж, че в основата на романа "Полет над кукувиче гнездо" била залегнала челната лобектомия, направена за пръв път от португалеца Егаш Муниш, който получава за това Нобел през 1949 г.
Споменавам това, щото ми се струва, че е един възможен подход да надникнем в нечии черепи и да видим има ли някой вътре.
Вчера Мохамед Реджеп, първият началник на кабинета на Доган, каза: "Страшно е, но ще призная, че в някои райони, където управлява ДПС, ако не си турчин и нямаш протекцията на партията, и за чистач няма да те вземат." Казвам го само в подкрепа на онзиденшното твърдение на проф. Людмил Георгиев: "Общините, в които кметовете са от ДПС, са една малка приказка!" Щото нали, всеки народ си има собствени приказки. "800 дни", "1001 нощ", "Али Баба и 40 разбойници" и т.н.
Пък Камен Костадинов вика, че имало сценарий срещу ДПС, който започнал с махането на Петков. Те дълго в ДПС му викаха Зетя. Но това го знаете. Друго искам да ви обърна внимание. Забелязвате ли как в този сценарий на предна линия излизат главно доброволците от българската рота. Аллах гьонюллер версин!
Като заговорихме за турците. Проф. Дежзми Юртсевер открил, че новият президент на САЩ имал турски корен. Щото преди името му Барак Хюсеин Обама стояла думата "ака", която била архаичен синоним на съвременната дума ага. Та ага Барак бил от Южен Судан, който пък бил турска провинция по дедово му.
Сега всички теглят Обамата къде себе си. Полският външен министър Радек Шикорски каза оня ден, че имал полска кръв. Щото "дядо му изял полски мисионер".
А ние изоставаме в търсенето на българска връзка. Може би трябва да се види там ония четирима цигани, дето са били в делегацията на Колумб. Може некой да е българин...
Пък Бил Клинтън не позволявал на Хилари да стане държавен секретар на Обама. Което не е изненада. Нали помните какво каза Бил: "Ще подкрепя Обама, когато ме цуне по задника." А Обама отказа...

No comments: