10/01/2008

Присмяла се кука на криво дърво...


Колегите от "Нощен труд" пуснали тази снимка, на която шефът на вътрешната комисия чете колонката на д-р Филипов и написали под снимката: "Минчо Спасов чете "сериозната преса". Иронизират ни демек. Това вестникът, дето има конкурс "Дупе на годината".
Вероятно го правят заради това, че аз не проявих състрадание по отношение на главния им редактор във връзка с написаното от "Опасните", че приятелката му правела сублингвални изпълнения на Параванката... Наистина, трябваше да проявя състрадание. Това са сериозни неща. Имахме такъв случай навремето в Пазарджик. Споменавал съм ви за Мона Лиже. Мъжът и беше в Либия и като се върна, всички в кръчмата го гледаха приятелски и го черпеха. Щото не знам дали сте забелязали, но дето вика колегата Сираков, баджанаклъкът е по-силен от кръвна връзка. Докато един ден пича не разбра отнякъде грозната истина. И повече не изтрезня. Пиеше и викаше: "Аз съм единственият, дето е целувал целия Пазарджик по оная работа..."
Е, Първанов не е целият Пазарджик... Пък и може просто да се е похвалил абсолютно необосновано. Има една група интелектуалци първо поколение, които ако ги слушаш са натръшкали едва ли не орталъка...

No comments: