10/23/2008

23 октомври 2008 г.

"Новинар": "Топлофикация" София пред фалит", "Градският транспорт пред фалит". Като прибавим към това, че Гамизов съди кмета, щото го нарекъл "мекере на Станишев" (подлец, мазник), и можем с чиста съвест, а "даже и със собствената си", да кажем: "Всичко Мара втаса, само книгите на пл. "Славейков" са й ексик. Щели да махат сергиите, грозяли центъра на столицата. Книгата не може да загрозява, бе! Където и да я туриш, тя само украсява. Гого Лозанов например си държи част от книгите в тоалетната. Той да не е некой аналфабет! Аз също си държа една в тоалетната. Та като ме назори да чета, да не си потискам желанието. При социализма и най-простите си купуваха книги. И по книгите в една къща се съдеше за хората. Един се ожени, щото като отиде на годеницата в дома им, на рафтовете цялата световна класика - Мопасан, Юго, Дюмите.... Пък тя излезе проста като гъдулка... Но може пък децата й да прочетат, внуците... Честно ви казвам, аз като минавам по пл. "Славейков" и винаги получавам литературна скомина, така да се каже. И никогаш не съм си тръгнал от там без книга...
Полското списание "Впрост" си извадило класацията на най-богатите хора в Източна Европа. България се представлява от Васил Божков ($1.35 млрд.), Христо Ковачки ($700 млн.) и Валентин Захариев ($680 млн.)
Дали тези хора много са чели, не мога ви каза. Ще се поинтересувам. Знам, че са рожба на различните демократични режими, които преживяхме. Валентин Захариев например (той по лице е черен като Иван Костов) през 1999 г. купи 71% от акциите на "Кремиковци" за $1. Държавата изчисти дълговете на комбината и Вальо го продаде на Прамод Митал (още по-черен от Костов) за $300 млн. по неофициални данни. Е т’ва никога няма да го разбера. $300 млн., отделно колко е изпомпал за тия 6 г. И сега пак се гласи да взема комбината. И синдикатите, които той навремето щедро купи с джипове, джесемета, заплати, лобират за него.
Искам само да попитам: получи ли държавата некой дивидент за своите 29% от комбината, докато Вальо ставаше третият по богатство в родината? Получи некому...
Не сергиите на пл. "Славейков", "Кремиковци" затворете! Той е като големия адронен колайдер - такива черни дупки прави... Милиарди се източиха. И сигурно още има, щото иначе хиените нямаше да се навъртат... Абе, Сашо Томов ще иде ли некъде, където нема яма?!
Пише ми една госпожа да съм питал защо само в България плащаме гражданска застраховка и отделно "Каско". Кого да питам бе, госпожа?! Застрахователите могат да купят когото си искат, даже и мен могат, ако искат. Щото за 20 г. демокрация стигнах до извода, че трябва да си оставя и една такава опция. Така де, мога да се корумпирам, мога и да не се корумпирам. Зависи кой какво предлага. Ама нещо няма платежоспособно търсене...
Всичко Маша втаса... До края на месеца вкарва в МС законопроект за пълна забрана на пушенето на обществени места. Защо, бе джанъм! Защо тормозите хората?! Наскоро Андрей Райчев написа една аргументирана статия (отдавна търся начин да кажа поне една добра дума за него, щото почна да изглежда, че имам фиксации, но понеже по социологически и политически въпроси не ми е възможно, та използвам сега случая), че всичко това за вредата от цигарите са измислени работи: "Доказано не водят до рак. Няма доказателства, че вредят и на сърцето. Статистиката издиша дори по въпроса дали вредят на самите бели дробове." За тия 10-15 г., откак забраниха пушенето в Щатите, заболяванията от рак на белия дроб намалели с 0.0%!
Защо не забранят алкохола?! Да сте видели некой пушач да се качва на тротоара и да гази мирните граждани?! Или да изпуши една цигара и да вади пищова и да пуца из тотално демилитаризираната ни родина?!
Ама така е, светът като пръдне и ние... Извинявам се, ама е така. В Холандия един го съдиха, че си турил тютюн в марихуаната. После що бабите в Петричко гледат канабис! Ами щото това е бъдещето!
Кореспондентката ми за Либерия Диляна Д. ми пише, че там всички пушели трева и по цял ден ходели като извънземни. Десет цигари стрували $1.
Ние Либерия ли ще ставаме? Макар че що пък не. Диляна вика: "Тука всички ги мързи официално". Нещо, което вече се наблюдава и у нас масово. Там полицията ходела без оръжие. Щото като им раздали и те почнали да извършват въоръжени грабежи. И им го взели, та да извършват само невъоръжени...
И като си помислиш, че робите, които са създали Либерия, са освободени доста преди нас...

2 comments:

Anonymous said...

Izvinyavai otkoga hodi6 pe6a i do Slaveikov dori. Nali go kara6 na naturalna razmyana 4e malko skrundza padash.

k.#5

Anonymous said...

Аз пък ходя в библиотеката на пл. "Славейков", това брои ли се?
Уточнение: в икономически активна възраст съм.