9/16/2008

16 септември 2008 г.

Англиканската църква се извинила на Дарвин, че навремето "не е проявила разбиране към теорията му за еволюцията". Тоест, призна, че всички хора са произлезли от маймуната. Е, не съвсем всички. Македонците например са произлезли от българите. Факт, който ги тормози и те се опитват да докажат, че са произлезли от нещо друго. Наскоро поканиха принца на пакистанското племе хунзи да посети исконната си родина. Братята разправят, че туй племе водело корените си от войниците на Александър Македонски, които не успели да се завърнат след смъртта му. А самият принц бил пряк потомък на Санде, т.е. законен наследник на македонския трон. За това, че се постави в услуга на целите на "Преродбата", принцът на хунзите (известни в родината си като "келешите" - Б. Димитров) се обзаведе с парцелче на Охридското езеро. (Ректорът на СУ Илчев да не се занимава с глупости като пращане на картички за рождените дни на служителите, ами да протестира! Раздават гребната база на СУ!)
Ей, чакайте да ви кажа пресен македонски виц, вчера ми пратиха.
Си седат двајца "антични" Македонци од ДПМНЕ, пијат вино, и едниот на другиот му раскажува античка историја:
- Знаеш ли, брате, како Пакистан го добил своето име? Знаеш ли дека то има чисто наше, македонско потекло! И не е од сега, ами од времето на Александар кога покорувајки ги народите кон Индија - случајно доживеал еден мал пораз на територијата на денешен Пакистан. По таа битка војската, нормално, била ранета, повредена, малку деморализирана... па затоа нашиот Војсководец одел од воин до воин и ги охрабрувал: Ајде јунак македонски не се предавај, ти пак ке станеш! И така на еден - пак ке станеш, на друг - пак ке станеш, се сторило: ПАК и СТАН, т.е. Пакистан!
- Аууу, вели другиот, па ти бре, брате, многу полезни работи си научил со почнуванието на Преродбата! Па ние така бре сега ке можеме да објасниме како настанал и Курдистан!
Ке моете... Междувременно албанският стана официален език, ама нищо...
В "Стандарт" питат Масларова дали е възможна коалиция на БСП с Бойко: "Възможно е БСП да направи такава стъпка в интерес на България. Дори с риск това да не се хареса на избирателите й."
А няма ли пак с ДПС да повторите бе, госпожа? Що така никой не ще да повтори с ДПС? Ама и аз като майката на Джак Изкормвача. "Защо бе, мама, никога не излизаш два пъти с едно и също момиче?" Ами щото...
Изследване на "Сова Харис" твърди, че 62% смятат, че трябва да бъде въведено насилственото гласуване.
Неприятно е, но това изглежда е единственият начин нормалните българи да вземат превес над чугунените глави на твърдите електорати. И всичко да си иде на мястото. Костов при теменужката в Драгалевци, Царя при унуките в Мадрид, Спетемов, пардон, Юруков при кафеения си бизнес, Сидеров да си завърши висшото за поп, Станишев да се отдаде на проучването на новите тенденции в униформата на руската армия, Ахмед да престане да бъде "непотопяемият Доган"...
Е, дълбоко в една от душите ми се таи подлата мисъл, че и всички да гласуваме, па същото... Но сме длъжни да опитаме.
Плугчиева вика: Предлагам да сменим лексиката - вместо "крадем" нека казваме "имаме проблеми и ще ги преодолеем". Ми добре. Той, езикът, е въпрос на конвенция, важното е да се разбираме. А и тия в ЕС да ни разбират. Вместо "крадем" можем да казваме и "политиканстваме". А защо не и "царуваме", "депесарстваме". Ама много ни са големи проблемите! Чак да не повярваш, че с тия големи проблеми сме малка държава (Малкия Иванчо). 19 години имаме проблеми и още има какво да ни създава проблеми. Как не свърши!
Между другото, Параванката намекнал, че и Бойко имал проблеми. И затова не построявал завода за боклук.
Неблагодарник! Ако Бойко не му беше отстъпил, щеше да гледа втория мандат през крив макарон. Даже не и през макарон, през юфка щеше да го гледа.
Ама и Бойко не е прав да го обвинява за боклука. Софиянски правилно обясни сабале по телевизора. "За 10 г. съм сменил трима президенти и трима премиери. И никой от тях не съм занимавал с боклука. На десетата година, като не се справих, се оттеглих."
Е, можеше и малко по-рано, например на деветата. Но това едва ли щеше да промени нещата, щото концесията е сключена така, че Вълка все да е сит...
Ало, пенсиите, не остана място да ви почеша, но утре ще ви напиша за старческия сатириазис. Мискини...

No comments: