7/08/2008

8 юли 2008 г.

В Будапеща се провел конкурсът "Мистър гей Европа". Нашето момче (момиче) се класирало в челната тройка. Обаче и там не минало без ексцесии. Тамошните националисти нападнали гейовете с яйца, камъни и коктейл "Молотов".
Пък Боян Расате го осъдили на 6 месеца пробация, дето неговите хора метнаха едно коктейлче на тукашния гей парад. И го включили в програма за обществено превъзпитание.
Не че ги оправдавам националистите, но те си имат своите исторически основания. Божидар Димитров пише в "Поглед": "Помня колко ми беше мъчно, когато като млад историк разбрах, че железният Самуил е бил победен от един педераст (Василий II Българоубиец). Той и 15-те хиляди наши войници ослепяват, защото Гавраил Радомир убива в боя неговия любовник - пълководеца Вотаниат. Любопитно, но за нито един български хан или цар византийските хронисти не пишат (макар че много ни мразят), че е мъжеложец. Нито за който и да е друг българин."
Какво се чудиш бе, г-н Димитров. Та ние сме били варвари, каквито сме си и до днес. Както съм ви казвал, те, англоезичните, затова много-много не ни харесват. Щото на тях бългериън им звучи почти като барбериън...
Интересно, след като българите не са познавали педерастлъка, по каква линия идва той? Щото доколкото знам, и сред траките не е бил разпространен. Те пиели виното, без да го разреждат, за разлика от гърците, които го разреждали с вода и се измятали. Славяните? А може би наскоро разкритият четвърти елемент - готите. А може и печенегите (днешните шопи)... Все отнякъде трябва да им тръгва жилката.
Пък колегата Лачански вика в "Новинар", че на Димитров му се явила Богородица. И му говорела. Което е много обезпокоително. Щото когато ти говориш на Бог, това е молитва. Но когато Бог ти отговори, това вече е шизофрения...
Ало, пенсиите, знаете ли, че имало 237 причини да правите секс? Повишавал имунитета, повдигал настроението, горял калории... Новото е, че две дами, Вал Сампсън и Джулия Коул, провели изследване "Как да правим як секс през целия си оставащ живот" и доказали, че и ракът се лекувал със секс!
Отделно научаваме, че се продавало специално легло южнокорейско, което лекувало рак... Струвало само 6000 лв. То също изглаждало бръчки и спирало косопад, подобрявало слуха и зрението...
Един балък се оплакал, че не се излекувал и КЗК се произнесла, че има подвеждаща реклама! Ми тя нали затова е реклама, бе! Да те подвежда и да те отвежда в магазина! Един от най-големите американски тарикати, Финиъс Т. Барнъм, казвал: "Всяка минута се ражда по някой смотаняк. Никога не давай на смотаняка колкото му се полага."
В средата на XIX в. тоя пич купил Американския музей в Ню Йорк и му направил много интересна промоция. Наел един просяк и му връчил пет тухли. Просякът трябвало да измине няколко пресечки с тухлите. На определени места имал право да остави три от тухлите на тротоара, да седне върху тях, като държи във всяка ръка по една тухла. И трябвало да върши цялото упражнение с много сериозен и съсредоточен вид. После се връщал по същия маршрут, влизал в музея и обикалял залите. Още на първата обиколка гражданите почнали да се чудят тоя какво прави с тия тухли. И тръгвали след него, за да видят. И така се налагало да платят входната такса, за да го проследят и вътре. До края на първия си работен ден просякът успял да примами в музея 1000 посетители.
Та си мисля, че едни хора вече 20 години разнасят тухлите, а ние вървим след тях и си плащаме за тъпото любопитство. В резултат на което покупателната ни способност още не била достигнала тази през 1989 г.
Казват, че на същия тоя Барнъм принадлежат думите (приписвани на Линкълн): "Можеш да мамиш всички хора известно време и някои хора през цялото време, но не можеш да мамиш всички хора през цялото време."
С което не мога да се съглася. Българският опит показва, че можеш да мамиш и всички хора през цялото време. Стига да сменяш лъжците от време на време...

No comments: