7/25/2008

25 юли 2008 г.

Джефри ван Орден, бивш докладчик за България, рекъл: "Отнесохме се приятелски с България и подкрепяхме нейното присъединяване, макар да знаехме, че тепърва има да се предприемат мерки за преодоляване на редица проблеми. И няма как сега липсата на напредък да не ни разочарова много. Факт е, че българските власти предприеха някои действия, но не виждаме никакви резултати..."
Трябва да му дадем на Джефри Ван Орден "Стара планина"... Много заслужил на България човек! Това между другото.
И в доклада на ЕК се казва същото: "Въпреки значителните усилия за създаване на необходимите институции и за внедряване на нужните процедури твърде малко са резултатите, които свидетелстват, че системата работи правилно."
Обаче нали котка по гръб не пада. Червените в парламента спешно изработили "опорни точки по комуникацията на доклада", демек как да ни замажат очите:
"На фона на изключително интензивната работа на българската страна от последните два месеца и половина (!!!) можем да съжаляваме, че част от усилията ни не са отразени."
Ами да, не са. Щото историята не работи с усилия, а с резултати. Още по-малко се интересува историята от усилията в 12 без 5 ("последните два месеца и половина"!). Георги Гергов затова изпусна "Пловдив БТ", щото тръгнал да наддава в последния момент и системата не отчела усилията му. Макар че пък некои политически наблюдатели викат, че било естествено, като престане да върви на патрона ти, и на теб да престане...
В червените "опорни точки" се казва още: "Благодарение на стриктната фискална политика държавата ни има достатъчен ресурс, за да реализира приоритетните си проекти."
Ми що влизаме в ЕС тогава, бе! Да въведем още по-стриктна фискална политика и да си гледаме кефа. Що храним европейските бюрократи да ни лаят!
Софисти! Изкушавам се да кажа, че червените в клозета да ги туриш, лавка ще отворят. Но друго ще кажа. От старите хора знам, че насран не бива да чурулика! Щото, както се казваше в поучителната приказка, не всеки, който те насира, ти мисли злото. И не всеки, който те вади от лайната, ти мисли доброто. Народът го разбира това. 40% от българите одобрявали финансовите санкции на ЕК.
"Стандарт": "Премиерът пуска вода с ляв завой".
Първата ми мисъл беше, че в тази ситуация... Нормално е да пусне една вода. Зорът е невиждан. Предполагам, че колегите максус са го сложили, щото има контекст точно за такова възприемане... А всъщност истината е, че Станишев пуснал някакъв нов водопровод. И нали техническият принцип е наляво да се отваря кранът, надясно да се затваря...
Ало, пенсиите, вас парите от ЕС не ви засягат, нали? Щото, дето се вика, в предизборна година вашето не се губи. Вие сте направо като родените през високосна година. На всеки четири години празнувате! Научавам, че Станишко щял да ви брои три пенсии накуп по Коледа. Отделно се обмисляло активистите на БСП да пазаруват по-евтино. От "Позитано" вече преговаряли с "Билла" и МЕТРО да се даде на членовете 5% отстъпка...
Искам да кажа, че от догодина, като надмогнете материалното, ще можете да се обърнете към духовното.
Ей, братя от последната възраст, знаете ли какво станало в Уфа, Башкирия? Една рускиня я треснал токът. И после като се съвзела в болницата, усетила, че мисли в ноти и рими. И оттогава е написала 200 песни, издала е 5 диска и е изнесла 40 концерта. Знам, че стана много скъпо, но си струва да проверите какъв талант криете в недрата си!
Абе изобщо ефектът на тока не е изучен цялостно. Наскоро един хомосексуалист в Полша го удари високо напрежение и го върна в правия път. С което не искам да кажа, че трябва да бием педалите с ток. Само го споменавам като възможност...
Между другото, оня ден о. з. полк. Иван Бацаров сподели: "Политиците казаха: "Още крадем, не ни трябва силно МВР". Това го казали през 1995 г. А сега сме 2008-а и още няма силно МВР. Това какво ви говори? И на мен.
Но за друго го споменавам. Бацаров обясни, че младите бягали от МВР: "Назначили му някакъв тъп началник, който може да бие цигани, но нищо друго не може да прави."
От което съдя, че още бием циганите... Да не би пък да не ги бием достатъчно?
Шегувам се, бе! Боят има смисъл само когато е в умерени дози. Иначе се свиква...
ЕС, ако искаше, можеше да ни спука от бой. Но ни бие само в рамките на разумното...

1 comment:

Anonymous said...

Жив да си, дофтуре! Така ме зарадва с тез три пенсии накуп! И 5% отстъпка! Тичам да се запиша в Бесепето. И тогава няма да има нужда да ме треска токът... Животът ще бъде песен...

Пенсия с интернет