6/13/2008

13 юни 2008 г.

И БСП иска касиране на изборите в Сандански и нещата отиват към потретване. Като стане дума за потретване, винаги се сещам за Швейк. Когато един беше отишъл за трети път да си иска дълга от фелдкурата Ото Кац, пък той го предаде в ръцете на Швейк. И храбрият войник хвана нежно под лакът господина и кротко му заговори: "Елате, господине, елате да потретим, па дано е на хубаво." И пак го изрита по стълбите...
Колегата Перпелиев пише в "Дума": "Нелепо ми се струва искането на БСП за касиране на изборите в Сандански. Именно БСП като водеща сила в управлението и в частност като управляваща МВР би трябвало да обезпечи демократичните избори."
Сашо, верно ли не разбираш, или се правиш? На предишните избори ДПС спечели едно съветническо място, сега има три. И кой стои зад "Евророма" не знаеш? Подкрепата си има цена бе, момче младо! За царя цената са имотите. За Доган - разширяването на географията на ДПС. (Чак не ми се вярва, че депесарите са първа сила в Батак, ама са!)
Доган каза преди време, май по повод на Бойко: "Ако играеш шах, седни да играеш шах, не показвай брадва." Бойко го преведе: "Като не щеш мира, на ти секира..." Агата имаше предвид друго. Знаете ли, дето един българин се загубил в пустинята. Пет дена без вода и гледа оазис с кладенец. До кладенеца змей. Вади меча и почва да се бие със змея. По едно време змеят го попитал: "Какво искаш, бе?!" "Да пия!" "Ами пий, де! Що се биеш?!"
Та правете избори, не се бийте с въображаемия змей! Докато българските партии делят електората, онези 350-400 хил. гласа на Доган си дигат цената. Даже се и увеличават. Дет’ се вика, ако седиш достатъчно дълго на едно място, след теб се образува опашка. Еле па ако мястото е във властта. Времето показа, че ако искаш постоянно да мишкуваш в хамбара на властта, трябва да се наредиш на опашката зад Доган.
Та няма да се учудя, че при потретването ДПС може да има вече и 4, че и 5 съветници...
И с "Кремиковци" ще потретваме. Вчера Жеваго цъфнал в комбината. Обиколил, поговорил с работниците и на излизане, като един истински екшън герой, рекъл: "I’ll be back!" После отишъл да се види със сънародника си Станишев.
Трудно ми е да кажа на кого да се даде "Кремиковци". Дали на доказаните мошеници Митал, или на недоказания Жеваго. За такива като него руснаците имат специален термин "рейдърство" - сложно доказуемо престъпление по кражба на предприятие на база дупките в закона. В зависимост от наглостта, рейдърите биват бели, сиви и черни. Та не знам Жеваго от кои е. Но не е нужно да сме Лещански, за да кажем, че който и да дойде, ще точи. С активната и съвсем не безкористна помощ на синдикатите... Не слушайте Тренчев: "Никой не може да се ебава с 5000 металурзи!" Може! От Илия Павлов, през човека на Костов Валентин Захариев и до Митал все това правят...
Както и да е, да ви кажа сега нещо весело. Работна група начело с др. Пирински разработила тезиси за нова програма на БСП. Та в документа бъдещето ще се постигне със следните стъпки: 1. 2009 - 2013 г. - ускорен растеж чрез социално партньорство. 2. 2013 - 2020 г. - създаване на социална сигурност в стабилна държава. 3. След 2020 г. - достоен живот в солидарно общество.
Ало, пенсиите, следите ли ми мисълта? Тяхната де... Отсега направете консултация с личния си лекар и вижте дали клинична ви пътека стига до 2020 г.
Излъгах ви... И това не е смешно. Много е трудно да си смешен, когато те конкурира цяло едно правителство!
Ще направя още един опит. 1,65 евро на час е средната заплата у нас, докато в останалите страни от ЕС е около 20,35 евро. Даже румънците вземали повече от нас - 2,68.
Но не са важни парите сами по себе си, а покупателната им способност. Но точно тук почва терминологичният батак. Всеки гастроном може да ви докаже, че при нас става дума за покупателна неспособност. Дори от албанците сме по-неспособни. Те имали 48% от европейската способност, а ние 38%. А помните ли кога се смеехме, че албанската подводница излиза над водата на всеки 2 мин., за да могат гребците да си вземат въздух?! Пък на византийците способността им стига до 86% от европейската. Но оня ден като един отказаха да купуват мляко по 1.38 евро и продавачите свалиха на 95 цента. Не е ли смешно? Като един! Ебати стадото...

No comments: