4/17/2008

17 април 2008 г.

„24 часа” пише, че Митьо Маслинката (Димитър Димитров), персонаж от СРС-то на (анти)мафиот Иван Иванов е брат на Иван Димитров, alias Иван Гранитски. Маслинката бил едър търговец на цигари... Те всъщност били трима братя, третият - художник. Това му е хубавото като са трима, че двамата като се случат гении, третият да ги храни…
Мисля си, то като че ли по-добре човек сестра да има, па ако ще… Ама при Гранитски па хубаво, че от трима само един е под въпрос… При пътния шеф Веселин Георгиев и тримата братя крадат златната ябълка…
Столичните тийнейджъри били на първо място по употреба на алкохол сред връстниците си в осем европейски града. Според изследването бащите на близо 30% от децата, които пият, били алкохолици.
А на останалите сигурно бащите са обикновени любители… Братя, казал съм ви. Бийте децата си всеки път, когато забележите, че почват да приличат на вас. И не само за алкохола. Изобщо, ако искаме да се оправим, трябва да селектираме нова порода, различна от нас.
Ромски организации подали над 20 жалби в комисията по дискриминация срещу различни медии за употреба на думата "циганин". И сега работна група към комисията проучвала доколко това е дискриминация.
Какво има да проучват?! Това си им е името. Все едно ние да почнем да се срамуваме, че ни викат българи. Е, няма ли случаи, когато да ти кажат българин, е обидно?! Ето сега например в ЕС като се каже българин и се подразбира организирана престъпност и корупция. И какво, да се прекръстим на унугундури ли? (Само в скоби да ви кажа, че четох на едно място, че прабългарите били три племена: унугундури, чукундури и клатикури. Само последните тръгнали с Аспарух. Дали е верно?)
Всички народи така им викат. Англичаните - цингаро или джипси, германците - цигойнер, италианците - дзингаро, гърците - циганос, руснаците – цыган и т.н. Така се споменават за сефте в “Житието на св. Георги от Атон” (атцингани), Хронографията на Теофан Хомологет, в Тимарски данъчен регистър на Никополския санджак (което значи че са плащали и данъци!)...
Теофан пише, че византийският император Никифор І разрешава на “атцинганите” да се движат свободно из империята и част от тях се заселват в Тракия. И заради това, според некои, хан Крум съвсем справедливо му е отрязал тиквата. Но според мен е за друго...
Пък изследване на Евростат твърди, че България била на едно от последните места по кражби на коли (680). По-зле от нас били само Малта, където се откраднали едва 584 автомобила, и Люксембург със скромните 523. В Италия били откраднати 280 000, във Франция – 243 000 и т.н. Та се сещам сега, че са ми разправяли, че във Факултето и Столипиново кражбите били рядкост... Преди време един български туроператор в Германия пусна реклама: “Елате в България! Колите ви вече са тук.” Което си е съвсем така. И старите, и новите им са тук.
По повод упрека на Станишев, че Бойко от охранител станал главен секретар на МВР, Бойко вика в „Труд”: „Станишев отново показва, че е изключително некомпетентен. Бойко Борисов е доктор на науките, завеждащ катедра...”
Ама защо не казваш бе, човек? Сульо и Пульо си носи титлата, ти скромничиш! Я си тури титлата отпред! Пък ако не те кефи отпред, може като мен, отзад – Бойко Борисов, д-р.
Я да го видя тогава Станишев как ще му се обърне езикът да каже “д-р Борисов”. Обаче при кореспонденция няма ли да стане малко дълго: До кмета на София, неформален лидер на ГЕРБ, о.з. генерал-лейтенант, доктор на пожарните науки Бойко Борисов?
Всъщност, Бойко голям доктор ли е, или малък? Щото тия, дето останаха да си вадят хляба само с наука, са много ревниви. Доган като се представи наскоро като „доц. д. ф. н.", проф. Николай Василев от СУ-то скочи. Доган даже асистент никога не бил, камо ли доцент. Пък „д. ф.н.” щял да стане „когато спре да колекционира зелени банкноти и седне да напише сериозна докторска дисертация…”
Та няма смисъл и Бойко да го развяват по вестниците, че си приписва титли… Само що тоя навик да говори за себе си в трето лице, като монарх...
Пък Станишев вика за репаратурата на кабинета: "Формулата може да е 4:4:4 или всякаква друга".
Пич (дано не преувеличавам) опитайте със схемата на стратега от Мировяне - 4:4:2. Много печеливша.

No comments: