3/31/2008

30 март 2008 г.

Според СЗО сексуалните актове, които се извършват всеки ден общо в целия свят са 100 213 401. Във връзка със ставащото в МВР имам основания да смятам, че в понеделник или вторник, най-късно в сряда ще са с един повече. Горкият Петков. Все повече заприличва на човек, към когото бих изпитал съжаление, ако имах малко повече време, ама нямам. Трябва да пиша…
Татяна Дончева вика, че Станишев имал 48 часа да вземе оставката на Петков. Иначе лавината тръгвала и един Господ знае къде ще спре.
Пък Виктор Вълков, пенсионирано ченге-дипломат от кръга „Монтерей” топна Дончева, че ходила при Петков да го моли да употреби влиянието си пред братя Галеви, Пашата и други видни криминали, та да я подкрепят на изборите. Което, ако е вярно, значи, че връзките на Петков с тези бизнесмени са били широко известни в БСП.
Членът на ВС на БСП Илия Божинов също демонстрира чувство на емпатия към министъра. Вика пред „Стандарт”: „Ако погледнем процесите в МВР, нещата там отиват в положителна посока. Колкото и странно да е, но може би точно това, че Петков на думи е малко хулиган, му помага да е генератор на този процес. Защото за това се иска голяма лична смелост и, дето викат хората, малко да си луд…”
Не е д-р Филипов тоя, дето ще каже нещо напреки ползата от лудите. Още от Ботев „Свестните у нас считат за луди...” Но дето викаме ние, лудите, и лудият бяга от пияния… Ето в това е въпросът. Че като пийне става неуправляем като кълбовидна мълния… Пак по данни на СЗО всяка секунда 1% от населението на земята е мъртвопияно. От времето на Петканов нашето МВР трайно участва във формирането на тоя процент…
Станишев, Дончева е права, скрий запалката, че пожарникарят само това чака… А той не се е срещал с „оперативно интересни лица”. Той просто за известно време е бил „оперативно интересно лице”, но това е минало. Чувал съм например, че кметът на Гьотеборг Йоран Еурениус бил участвувал в 14 порнофилма, но съгражданите му не го оценяват по това.
И не забравяй огромното доверие, което президентът Буш ти гласува, наричайки те Мистър Клийн! И освен това до седем дни се очаква атака на полените. Ще ви засърби и там, дето не ви сърбеше до сега…
Проф. Евгени Дайнов пише: „Жалко за блестящи министри като Давниел Вълчев или Николай Василев, но на цялата сюрия й е време да бъде изметена от метлата на историята.”
Кога дал Господ сливите, че дал и костилките. Ама не е било костилките да са повече от сливите. Но дали Никито е сред сливите? Надали! Генчо се е объркал нещо. Само един пример ще дам. Като влезли червените в министерството на транспорта, заварили две трети от кореспонденцията с българските фирми на английски. Никито ги задължил да си комуникират на този малко познат за тях език, за да свиквали с ЕС!
За Вълчев – не знам. Оня ден позволил да му отскубнат косъм от главата за ДНК анализ. Според мен на Румен Петков трябва да се изследва косъмът и да се види чист ли е, не на Вълчев.
Изследвания… Дрън-дрън. Американци от Генеалогичното дружество в Нова Англия открили, че Барак Обама бил девети братовчед на Брат Пит. И за да няма сръдня, „открили” също, че Хилари Клинтън пък е девета братовчедка на жена му Анджелина Джоли.
Преди време руски учени откриха, че всички хора са 16-ти братовчеди. До подобни изводи стигна и Иван Костов. Но той чрез саморефлексии…
В Австрия организирали специални курсове за хората, които ще идват в България, за да ги запознаят с особеностите на културата, манталитета и традициите ни. Австрийците не разбирали защо българите отделяли толкова много време за пиене, ядене и приказки.
Ами техен проблем си е ако не разбират, че у нас всичко се решава на маса. Ако, разбира се, преди това не е решено под масата. Но ако искат да правят бизнес с нас, трябва да свикнат. Щото, дето казваше една от героините на Добри Войников в „Криворазбраната цивилизация” „… у нас, българите, цивилизацията, която ваша милост разбирате, не е още в употребление.”
И не се знае кога ще влезе в употребление…

No comments: