5/15/2009

15 май 2009 г.

Минчо Минчев от "Нова зора" вика, че Бойко имал 28 млн. лв. И що си залага тогава къщата, за да финансира изборите? Да не харчи готови пари сигурно. Мани, ами и на оня шушляк Цецо апартаментчето заложи. Ама то като погледнеш, колко ли са 28 млн., едно нищо. Смятам, че това не е онова богатство, което прави човека честен. Нищо не казвам, но ми се струва беден на фона на некои други, които продължават да крадат...
Юруците направили втори опит да регистрират СДС. За народа загуба велика! Едно дясно по-малко. И без това стана тясно вдясно за толкова субекти. Тъжно е, но излезе прав д-р Николай Михайлов, когато постави диагнозата на дясното: "анорексична манекенка в състояние на дискретна печал". Ама поне да беше дискретна...
Бог да прости СДС, от грозна смърт се спомина, орфическа. Като Орфей, разкъсан от вакханките. Всеки откъсна по нещо от синьото тяло и го замъкна нанякъде.
И в БСП новости в последния момент. Станишев е преосмислил възможността за втори мандат и извадил вицепремиера Плугчиева от евролистата. За Татяна Дончева не останало избираемо място и тя се фръцна обидена. Не ще изобщо да е в листа - ни в тая, ни в парламентарната. Не напуска БСП, но щяла да прави политика извън парламента. Рекла загадъчно: "Нощта е бременна!"
Ще ви разтълкувам какво иска да каже. Това е една турска легенда за налбантина Юмер, разказана от Димитър Подвързачов в едноименната му поема. В един град пристигнал паша и наредил на Юмер: "До заранта, за моите коне, да ми приготвиш онбешбин (15 000) пирона! Не го ли сториш - тегля ти патрона!"
Изтръпнал налбантинът пред непосилната задача: "Отишъл си Юмер дома в тревога: Петнайсет хиляди! Кога, за бога?!"
Разказал на жена си: "Не се грижи! - ханъмата го учи. - Кой знай какво до утре ще се случи: гедже гебедър (нощта е бременна)! Я върви да спим!"
На сутринта го събудили силни удари по вратата: "Юмере, ставай! - глас отвън говори. - Таз нощ пашата се пресели горе: дай четири пирона за сандък!"
Та това значи "Нощта е бременна!": "Живей със вяра! Не му мисли! Какъвто ти е зара!"
Кой е протагонистът в този разказ и каква е поуката? Сандък и четири пирона за патрона...
Станишко рекъл вчера, че харесва Дончева, но не разбира позицията й: „Или съм до трето място, или не играя!” Аз пък я разбирам. Таня е сметнала, че ще вкарат само трима в ЕП и не ще залудо да се юрка. Толкова е просто.
Опасна е тая, да не ти е в къщата. После природозащитниците се чудят, що некои хора си бият жените. В Хасково например и бедни, и богати еднакво си ги биели за добър ден. Да са благодарни, че само ги бият. Австралиецът Андрю Норман намушкал жена си с нож, защото не искала да му опече хлебчета. Неколко пъти я подканил, обаче повлеканата се размотавала. После обяснил: "Не исках да я убивам. Щях само малко да я намушкам". Малко, колкото да й е за обеца, но то като почнеш веднъж, и те увлича...
Боже, какво ли пък е в страните, дето е разрешено многоженството, като при зулусите например! Можеш да се побъркаш. Новият южноафрикански президент Джейкъб Зума съобщи, че занапред ЮАР ще има три първи дами. Те всъщност можеха да са 5, ама една му е умряла и с една се е развел... Което все пак е нищо в сравнение с краля на Свазиленд, който има 14. Тая, парясницата, всъщност ще влезе в правителството, щото сега е външен министър и доверена съветничка на Зума. Представяте ли си наш Герги да има 5 жени. В смисъл официални, де... И 19 деца, братя, сестри, лели и лелинчовци...
Но да се върнем на актуалната политика. "Новинар" съобщава с прискърбие: "Движение "Напред" с фаталния 13-и номер на вота." Едва ли номерът ще е причината. Невинаги 13 е фатално. Така например не виждам нищо фатално в 13-ата заплата. Когато я виждам де, щото отдавна не съм виждал.
Янето нъмбър уан - иди кажи, че Господ не помага на лудите! Добрата новина е, че семантиката на това число не предполагала масовост. Най-много един, ако не и хич. Бюлетина №4 се паднала на ДПС. Те го изтълкували като нишан, че пак ще имат четирима евродепутати. Което, ако е така, означава, че №5 - "Атака" - ще има пет. Всъщност атакистите трябва да се пазят от "нисшата вибрация на петицата", която внушава "първо действай, пък после мисли". Ама това според мен им е от по-преди, не от петицата. Коалиция за България са шести - демек отличници. Обаче пък номеролозите викат, че "отличниците" са големи идеалисти и лесно могат да попаднат в капана на своите утопии. Е, чак пък такъв идеализъм не съм забележил. НДСВ №8. Както знаете, осмаците рядко оцеляват. "Синята коалиция" ще е под №11 - "най-интригантското число. То предполага раздори, конфликти, дръзки предателства. Амбициите ще се окажат без покритие".
Още предателства?
Боже,
За някой грях ръце всесилни
издигна ти и десните наказа
...
Инцест, тежък политически инцест!
P.S. Тамън да туря точката и научавам, че модерният десен счупил крак, десния крак. И сега дясното ще куца на ляв крак. Някои анализатори твърдят, че е от ритане на Станишев, но според мен има процент вероятност да е и Доган.

Важно съобщение:
Уважаеми читатели, поради настъпил смут в една от душите ми се налага да изляза в отпуск. Щото нали, казано е: Medice, cura te ipsum! (Докторе, лекувай себе си!) Обещавам ви, като се върна, да има поне две нови неща: ново правителство и нова книга. Е, за правителството не съм съвсем сигурен, но за книгата се кълна. Ако много ви домъчнее, Тонифонът е: 0885 233 691. Писмовните могат да се обръщат и на мейла: dr.Filipov@express.bg
За всеки случай хвърляйте по едно око и на блога. Като нищо може да ме назори нещо да ви споделя.

5/14/2009

14 май 2004 г.

Бойко Борисов вика: "По-добре е да си с Костов, отколкото Доган да ти е началник". В релативен план може да е по-добре, но иначе не е добре. Психологът на ДПС проф. Людмил Георгиев вика пред "Стандарт": "Костов погълна пионерчетата в СДС. Той определено е силна личност. Хлапетата от типа на Мартин Димитров няма как да му се опънат. На Костов могат да се противопоставят само политици от ранга на Доган и Симеон. Това са големите играчи, които могат да му се опънат."
Прав е, Костов ги закуси. ВАС отмени решението на ЦИК за регистрация на СДС на Юруците. СГС пък спря делото за регистрацията на СДС-то на Димитров. Значи и на парламентарните избори СДС ще се яви инкогнито. А пък "Софийска вода" спира днес водата в Драгалевци, но засега не мога да си обясня с какво това облагодетелства Костов.
Прави ми впечатление, че в класацията на професора Станишев не е посочен. Предполагам, щото напоследък между Костов и Сергей не се забелязва особено желание да се опъват. Но отсъствието на Бойко е обезпокояващо. Тъй че, вместо да си вика "по-добре", да си бае да не го среща мечката. Щото тя не пита, като те срещне. По-точно пита: "К’ъв си ти, бе?" "Ами аз съм турист." "Не, аз съм турист. А ти си ми обедът." Което не е точно питане, не ли?
Евгения Живкова се самозапитва в "Труд": "Защо Борисов вече не споменава дядо ми". И си отговаря: "Прави се на антикомунист". Нека, дето викал Наполеон, не спирай врага си, когато греши. 37% от българите тъгували по комунизма. (И това при социалистическо управление!) Значи социалистите са оставили ниша за един автентичен комунизъм, която Бойко може да запълни... Има в него нещо автентично, атавистично дори, не мислите ли?! Говори просто като Тато, даже мисли като него, че дори и костюмът му седи по същия начин... В смисъл че не му седи.
В "Стандарт" коментират: "След като свърза кариерата си с династиите Живкови и Сакскобургготски, генералът сега заложи на клана на българските Кенеди - брата на бившия президент и лидер на СДС Петър Стоянов". Той, братът, оказва се, не бил основател на СДС в Пловдив, даже не бил и член, само им помагал. То по-нататък ще се окаже, че и големият не е бил...
Кенеди! Жив да не бех! Минал е Пешо покрай JFK. А може и покрай KFC, щото му беше на път за старата работа. Със сигурност мина само покрай Фил Кенеди, като заммин на правосъдието... И беше един от първите, които взеха евтин държавен апартамент...
Иначе в политическия дискурс на деня за мен стават некои необясними работи. Станишев пуска вицепремиерите си Плугчиева и Калфин да водят евролистата на БСП. Което оставя впечатление, че повече вицепремиери няма да му трябват. От друга страна, със Закона за управление на отпадъците в София направо си хваща въшка на задника, ако, разбира се, не е за задника на Бойко. Самият Бойко нямало да се кандидатира за депутат. Вероятно се готви да стане направо премиер, като царя. И извадил Ники Зеленчука от евролистата си, щото го сънувал за външен министър. Та взех да се обърквам вече кой за какво се стяга.
Между другото научавам, че най-новата придобивка на социалистическата революция във Венецуела е най-евтиният в света телефонен апарат. Има си всички екстри и струва едва $14. Казва се "Vergatorio", което в приблизителен превод на български означава "Курчо". Телефоните са по китайска технология. Какво съвпадение! Ние пък ще правим в Ловеч най-евтините джипове, също по китайска технология. Премиерът им удари първата копка. Но за съжаление не знам как се превежда "Хувър" от китайски. Но джип за 10 хил. евро нема как да не е нещо такова...
Но стига политика. Дайте да видим нещо по-светско. 18-годишната Ноеми Летиция, причината да се паряса Берлускони, се оказва девствена. "За мен, вика, девствеността е най-ценното качество за едно младо момиче."
Така е, но до време. Статистиката показва, че у нас например 10% от младежите се "отварят" още на 14 г. Останалите малко по-късно. Но не много, защото, ако си девствен/а на 15, това се смята за голям позор сред тийновете. Не помня дали съм ви писал за една девствена във факултета по журналистика. Всички бяха възмутени. Даже сложиха табела на видно място: "Хименът на Виолета - срам за факултета." Щото беше на 18 ненавършени.
Срам, срам, обаче тя се съхрани и после се ожени много подходящо за посланик и тия дни зае престижен пост на европейска институция в София.
Както и да е. Може пък и да е девствена Ноеми. Всъщност, аз не изключвам и Моника Люински да е била девствена. Имаше една мома в Пазарджик, за нея съм сигурен, че съм ви казвал, която се ожени девствена. Викаха й Мона Лиже. Много беше добра. Така казват.
Ей, уважаеми съселяни, таман се сетих. Абе, наша Златка Райкова нямало да се жени. Правилно, нали?! Що да прави нещастен един мъж, като може да направи щастливи много...

5/13/2009

13 май 2009 г.

Сергей Дмитриевич смотрит на свой портрет и говорит:
"Эх, Сережа, снимут меня".
А портрет отвечает: "Меня снимут, тебя повесят".

13 май 2009 г.

Стоичков дал интервю, което по народопсихологичните си дълбочини може да се мери поне с прозренията на Иван Хаджийски: "Злоба, завист, наглост, безочие... Това е генът на българина."
Има право да го каже. Защото, както с основание попита някой преди време, до Стоичков ние с какво бяхме известни? С една бактерия. Те всъщност са две, но не знам защо винаги се споменава само Lactobacillus bulgaricus и се неглижира Streptococcus thermophilus. Двете бактерии са в симбиотична връзка и ферментацията не е възможна при наличие на само една от бактериите. Та искам да кажа, че ние с тия три бактерии сме известни. Като дойде лани Бандерас, и на летището си призна, че знае само за Стоичков и турското робство. И само ще вметна, че турското робство и киселото мляко са свързани. Щото навремето френският крал Франсоа I страдал от нелечима диария. И неговият приятел и съюзник Сюлейман Великолепни му пратил един българин да му кваси мляко. И нашият го довел до хронична констипация. И като благодарност промоцирал киселото мляко из цяла Европа.
Към днешна дата турско робство няма. Киселото мляко се прави от палмово масло и бактериите са напълно неуместни. И ни остава само един Стоичков.
Камата вика още, че политиците не искали да сменят парламентарната система с президентска република, щото: "Много ще изгорят, няма да има лапачка. То тепърва започва голямата лапачка. Дотук малко откраднаха, многото предстои".
Разбрахте ли, братя българи! А вие се надявахте, че като влезем в ЕС... И защо се надявахте, да ви питам? Вие плакахте ли, като ни приеха в ЕС? Не, нали! А Соломон Паси плака. И Станишев призна наскоро, че е плакал. Затова вие сега ще плачете. Така де, както казвахме през соца, ако не си хранил партизаните преди 9-и, ще ги храниш след 9-и. Е, и след 10-и...
Но по-добре така. След като сме я докарали до там, че Бакърджиев да каже: "Тъжно е! Левите са демократите". Според мен не е тъжно, ако е верно. Не казвам нито че е верно, нито че не е. Казвам само, че е хубаво да има демократи. Дори на най-неочаквани места. Щото на очакваните нещо... Юруков на свой ред се готвел да изключи Еванджелиста от СДС... Втори съдия по делото на Мартин дал отвод... А иначе и СДС, и съдът трябваше да са демократични.
Да се върнем на Стоичков. "Всички знаят, че в НДСВ са боклуци... най-големите крадци в държавата." Бих могъл да оспоря, но чисто философски. Щото животът е така устроен, че и от най-големите се намират по-големи. Иначе не мисля да споря.
Стоичков отишъл на опера. По едно време се обърнал към съседа си вляво: "Вие ли казахте "Да му ... майката". "Не, не съм аз". Обърнал се към съседа си вдясно: "Вие ли казахте "Да му ... майката". "Ама моля ви се, как може..." "Значи остава музиката да ми го е внушила..."
Лично аз не му се сърдя на Ицето. Щото знам, че никой не може да стане велик, ако няма вътре в себе си един демон, който го яде денонощно. Виждате Бербатов - голям талант, но му липсва демон... Стоичков е един автентичен прототип на великата мисъл на Далчев: "България е богата на таланти, но бедна на характери". Защото тука имаме среща точно със "злополучие от областта на характерите..."
Пък Сергей Станишев се срещнал със студенти от Велико Търново. Те се вълнуваха от това защо армията ни е толкова малка и вече не всява страх, както е било в миналото.
Да, бе, верно! А какъв страх всявахме! Еле Трета армия по южната граница! Като тръгнехме на маневри, и турците направо се насираха, да ме прощавате. Помня една година ни дигнаха под тревога, ужка, че фесовете ни нападнали. Половината от машините не запалиха, на половината половината окапа по пътя. Но и с тия 25%, с които стигнахме до границата, всяхме такъв смях, пардон страх... И като почнехме да стреляме: това гробище, камбанария, училище... Абе всявахме голям страх. Сред мирното население поне...
Пък военният министър пратил хабер на Бойко: "Съвсем нормално е да желая да продължа мандата си и да завърша това, което съм започнал." К’во нормално, бе, направо е възможно. При тоя кадрови недоимък в ГЕРБ като нищо... Че Бойко колко време вече управлява със замовете на Софиянски! И маха некой само ако се осере тотално. Като Велизар. Знаете ли кой му е четвърти в евролистата? Братът на "Аз съм седесар" Емил Стоянов. Е, това не е от имане.
Цецо на Бойко обяснил как са редили евролистата: "жена, мъж, жена, мъж..." Не знам, според мен в БСП са по-прави, като слагат и от третия пол. В Европа много държат на това. Пък и в Америка. Обама обещал да се пребори и в армията им вече да се приемат открити хомосексуалисти.
Но мисля, че ако си имаш Цецо, нямаш нужда от хомосексуалисти.
Това стана малко грубо. Не невярно, но грубо.

5/12/2009

12 май 2009 г.

На 11 май 1720 е роден барон Йероним Карл Фридрих фон Мюнхаузен, по чийто живот Рудолф Распе написва знаменитата си книга "Приключенията на барон Мюнхаузен". Веднъж баронът бил на лов. Над него прелетяло ято яребици, но той вече бил свършил куршумите. Обаче не загубил присъствие на духа, натъпкал пушката и вместо сачми затъкнал шомпола и гръмнал. И на него се нанизали седем яребици. Но това не е всичко. От нажеженото желязо яребиците се били опекли и се зачервили толкова сладко, че оставало само да бъдат изядени...
Седем яребици... Сетих се за този епизод, щото след щателна проверка на опитите за комасация на дясната нива, изброих точно седем десни организации, които ще се явяват на изборите: ГЕРБ, "Синята коалиция", СДС на Пламен Юруков, "Напред", РЗС, БНД и ЛИДЕР. Не остава нищо друго, освен да бъдат схрускани...
Пък веднъж Мюнхаузен преследвал един заек, който имал четири крака на корема и четири на гърба. Когато се уморят долните, той се обръща и почва да бяга с гърбовите си крака. В туй време коремните си почиват. Иди гони такъв заек! Е този заек пък е дясното обединение.
Между другото баронът също е воювал с турците. Даже попаднал в плен. Там го турили да пасе султанските пчели. Сутрин ги изкарвал на полето, вечер ги прибирал. Но веднъж една пчела се отлъчила и той се върнал да я търси. Открил я нападната от две мечки... И т.н., и т.н. Да не ви разказвам всичките подвизи на дясното обединение...
"Напред" се коалирали с ЕНП на Мария Капон, което ще добави към коалицията поне още три гласа. Ковачки става лидер на "Новото време"... Мераците на таралежите за места в листите били прекалено високи и затова не успели да се споразумеят с нито една друга партия. Пък понеже нали в листите на Ковачки изобщо няма избираеми места, та им дал колкото поискали. Даже направили Куши водач на евролистата.
"Синята коалиция" се регистрира: Костов, земеделците на Мозер, социалдемократите на Нихризов и радикалдемократите на Захари Петров. Като крайно се оказва, че ДПС е работило в полза на Костов. Мартин май ще пасе пчелите.
Обаче той вика: "СДС е там, където са лицата и общността. Водач на листата на "Синята коалиция" е Надежда Михайлова. Съпредседател на коалицията съм аз - това е политически договор и без моя подпис листа не може да има."
Оня ден водачът на евролистата отишла в УНСС да чете лекция за ЕС. Отзовали се едва 10 студенти. "Труд" писа: "Михайлова разчупи тягостната атмосфера в голямата конферентна зала на университета с човешки разговор за това, какво е очаквал българинът от ЕС и какво се е случило."
Та ако това е общността...
Тук се сещам, че на изпита по литература в СУ дали като втора тема сравнение между Ботевите "Хайдути" и "В часа на синята мъгла" на Яворов. "Деца, боя се зарад вас." Да не вземете да ги видите в политическите категории на днешния ден тия "чорбаджии и турци" и "клети сюрмаси", че ще стане емаси бабата...
Ало, общността на свободните пенсионери! Да не забравя, че имам много добра новина за вас. На завършилия оня ден конгрес на балканските дентисти проф. Куидас обявил, че до 10 г. се очаква да има и технология за пълното възпроизводство на зъби. Ама не с импланти, които струват годишна пенсия, а чрез три вида специални клетки, които учените вече са изолирали в човешкия организъм. Те ще самоизграждат пулпата на липсващ зъб. Тъй че, братя, стискайте зъби или там каквото ви е останало още пет-десет години. Само едно ме смущава. Учените се притесняват, че една такава революция може да породи етични проблеми. И ще породи наистина. У нас специално, ако 2.5 млн. пенсионери почнат да ядат като преди, ще породи сериозни проблеми. Дано дотогава поне е свършил мандатът на Бойко. Щото той и без зъби ви нарича "дърти вампири", па какво остава, ако отново сте озъбени...
Но да се върнем пак на политиката. Щото, дето рекъл колегата Монталамбер, ние може и да не се занимаваме с политика, но тя така или иначе се занимава с нас. С призива "Искаме да си върнем държавата!" тръгнало ДНЕС - Движение за национално единство и спасение, с участието на над 500 граждани и представители на над 43 неправителствени организации. Първият протест на ДНЕС щял да бъде срещу енергоразпределителните дружества.
Много правилно. Защото по новия закон на правителството се предвиждало и таксата за боклука да се върже за тока. После, сигурен съм, ще вържат водата за боклука, парното, съвсем логично, за водата, газта за парното... Газта ще се върже за "Набуко", а ЕС ще даде 250 млн. за него... Виждате колко сложно става. Затова е много важно да се удари токът, всичко почва от там.
"Благодаря ти, Господи, за този добър живот и прости ни, ако не го харесваме достатъчно."

5/11/2009

11 май 2009 г.

Събота. Девети май. Ден на победата, Ден на Европа. По-добре по едно и за двете, отколкото две за едното. Никога не се знае.
Царистите избрали точно на 9-и да си внесат регистрацията в ЦИК. Минчо Спасов рекъл: "Днешният ден не е случайно избран. Като празник на Европа сме убедени, че ще ни донесе късмет."
А дано. Макар че мисля, че в случая и карбо вегетавилис няма да помогне. (Хомеопатите го наричат "съживител на трупове"!) Иначе е логично царските люде да не споменават победата, щото у нас тя беше над "монархо-фашизма" и като резултат прати царя в чужбина за половин век.
И Станишев внесъл документите на БСП. Те също не избрали датата случайно, а защото "и Денят на Европа, и Денят на победата са значими събития". И аз това казвам.
Пък г-жа Мария Пронина рекла в Пловдив, на честването: "Преди години ни наричаха "освободители", а сега сме били "окупанты". Без нас това "сегодня" нямаше да го има".
Права е, може би нямаше да има "сегодня". Но пък можеше да има today и tomorrow. И щеше да има life, а не жизнь...
Сега се сещам, че когато на руските евреи в Йерусалим им домъчняло за родината, решили да си направят ресторант. Кръстили го "Тъга по родината". Келнерите били облечени в руски народни носии и дълго не идвали на масата. А когато накрая идвали, казвали: "Какого хуя тебе здесь надо, жидовская морда?" И така си лекували носталгията...
Чакайте да не забравя. На Гергьовден министрите Петър Димитров и Асен Гагаузов носели чудотворната икона на Георги Зограф на литийното шествие в Зографския манастир.
Другари, тя верно е чудотворна, но не чак дотам, бе!
Омразата между Бойко и кабинета изглеждаше, че е достигнала вече "point of no return", ама не. Тя е на път да прерасне във взаимоизгодно сътрудничество. "Стандарт": "Борисов: Уредих пари за "Тракия". Лично! Не е лошо като постижение на едно самомнение.
Еми нормално е, след като правителството чисти столицата, кметът пък да уреди магистралата. Така се ражда народното благо - като всеки политик свърши работата на опонента си...
Бойко казал на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес да се отпушат фондовете за магистралите. Лопес казал на Барозу, а Барозу казал: "Ще видим". И сега Лопес, като дойде тука, разказал на Бойко какво е свършил, а Бойко веднага докладва на нас.
Той още през 2005 г. обясни подхода си: "Аз всеки ден се отчитам пред обществото. Този ежедневен отчет накара хората да видят, че много се стараем и че сме искрени."
Историята, забелязал съм, се интересува от резултатите, не от старанията. Колкото до старанията, аз ако бех, щех да се отчитам най-много през ден. Ай, как няма пък да им се отчитам всеки ден!
Пък "Стандарт" пише: Инвестициите в София ще са над 1,5 млрд. евро през следващите година и половина. Това заяви Бойко Борисов при откриването на цех за армирано желязо в с. Мировяне".
Това, уважаеми читатели, е първият и единствен в света цех за армирано желязо. Има много цехове за арматурно желязо, но за армирано няма. 142 години след като Жозеф Моние патентова железобетона, колегите откриха железо-желязото...
И понеже сме на територията на Мировяне... Аз ако съм му началник на автора на тази дописка, ще го пратя да "учи в БАН", както обича да казва Стратега.
То какво ли ще научи в БАН, де... По повод на кръговете, които се появиха на ливадата в с. Горица, Поповско, шефът на Института за космически изследвания на БАН проф. Петър Гецов вика: "Ние от БАН не изключваме възможността да съществуват извънземни". Браво, БАН, браво! И ние от Философския факултет на СУ не я изключваме. Лично аз знам за тая възможност още от първи курс. Каза ми Бернард Монтян, Бог да го прости. И се радвам, че и вие сте съгласни. Така де, нищо не трябва да се изключва. Освен може би шалтерът на финансиране на въпросната академия...
Шефът на СГС Светлин Михайлов прогнозирал, че Мартин Димитров няма да може да бъде регистриран като лидер на СДС до 12 май, когато изтича крайният срок за регистрация за евроизборите.
И с това, както каза социологът Кольо Колев пред "Политика", "единствената реална коалиция за момента е невъзможна". Малко нещо като армираното желязо.
Абе, знаете ли какво ми разправя един политолог. Партиите се отказали да поръчват социологически изследвания. Щото дадеш маса пари и после седнеш да се чудиш дали са верни резултатите. Сметнали, че с парите за социолозите могат да си купят реални гласове, а не виртуални.
Тия избори ще са майката си трака...
Като слушам политиците какво говорят и като гледам какво вършат, се сещам за Иванчо. Дето гледал през ключалката какво правят майка му и баща му в спалнята. И възмутено заключил: "И тези хора ще ми казват да не си бъркам в носа!"

5/08/2009

8 май 2009 г.

Ало, пенсиите, забравих ви напоследък бе, злото да ви забрави. "Левовете в диаманти", съветва "Стандарт". Може и в златни кюлчета по кило, но вече е демоде, пък и златото е "трудно за реализация". Откъде левове ли? А, не знам, това не е моя работа. Аз съм длъжен да ви съветвам къде да инвестирате, а на въпроса "какво" се обърнете към съответните институции. Така де, в тая държава си има партия, правителство и църковно настоятелство.
Колегите съобщават още нещо много интересно: "Компания в Швейцария използва праха от кремирането на хора, за да изработва диаманти като вечен спомен за най-близкия и скъп човек, съобщи Ройтерс."
Странно как са го запомнили колегите, щото Ройтерс го съобщи още през 2002 г. Както и да е, това е жизненоважна информация и не е лошо да се припомни. Може би мъртвеноважна по-точно. Братя, помислете само каква последна радост можете да доставите на госпожата - ритате камбаната и тя цъфва с нов пръстен с диамант. А пък ако имате и две-три златни пломби, хептен ще й се смекчи мъката. Така де, те зъбите на земята не ви трябват, та камо ли на небето. Предполагам, че горе се яде манна небесна. Поне така е хранил Господ избрания си народ, докато е обикалял пустинята да търси място без петрол.
Като тъй и тъй стана дума за зъбите. Шефът на българските дентисти Николай Шарков съобщил на ведомствен конгрес, че само един на трима българи си мие зъбите редовно. 8% от бегетата си ги миели по веднъж на няколко дена.
Според мен бегето го прави това не щото е мундар. При тия цени е далеч по разумно да си ги осмукваш, отколкото да ги миеш... Аз така една Нова година, като си осмуквах зъбите от едно черно хайверче, нали знаете то как се муши между зъбите, и изтеглих една пломба, па мани, ами я и глътнах по невнимание. И бая се притеснявах, да не стане като в оная руска песничка
Долго страдал крокодил-старичок:
В жопе застрял пионерский значок...

Ей, тия, руснаците, са си ебали ветъра, имат страшни частушки. Нищо свято не е пощадено.
Маленький мальчик зашел магазин,
Тут из трамвая выходит грузин.
Малчик нагнулся угрушку поднят -
В список вошел он под номером пять.
Щото те, грузинците, с това са известни... И други народи де, да не ги споменавам сега. За грузинците викат, че им вървяло, щото дори и съдбата не смеела да се обърне с гръб към тях.
Сега се сещам нещо друго за руснаците. Преди време, като се заговори че Путин ще ограничава пиенето в Матушката, гледах по CNN репортаж от Москва. Питат един казак какво мисли по въпроса. Вика: "Ние нашето сме си го изпили. Жал ми е за децата само." Сетих се за това, щото прочетох, че украинският МВР шеф Юрий Луценко и 19-годишният му син така се надрали, че пилотите отказали да ги качат в самолета. Та станал скандал, имало и малко бой... Младежът бил с 3 промила в кръвта. Във Върховната рада не вярвали на ушите си. То наистина не е за вярване. И ние сме имали вътрешни министри, дето пият. Даже май такива, дето не пият, не сме имали... Но да напиват и децата си, това у нас не се е случвало.
Да, друго си е в Москва. Чета, че още на първата репетиция за Евровизия счупили главата на Човека без глас. С кокилите на балета му го били. Заподозрени са сръбските участници. И тук има две хипотези. По-лани, ако помните, украинският педал победи сръбския педал. И е възможно сега сърбите да са се амбицирали да не допуснат да ги изклати и българското алтино. Втората хипотеза е да са го били заради пеенето му. Защото не всички народи са толерантни към фалшиментото. По-лани в бара в гр. Сан Матео застреляха 29-годишния Роми Балигула. Копелето пяло фалшиво "My Way" на Синатра, което във Филипините се смята за голямо престъпление. Първо бил предупреден, че се дере като хремава коза, но той не си взел бележка. И тогава един от охраната му теглил куршума. Тъй че Човекът без глас леко е минал.
Къде се отплеснах... Да се върнем на денталната тема. Само 33% от бегетата ползвали четка за зъби. Но понеже общо 41% си мият зъбите, та трябва да приемем, че или част от тях си мият зъбите с пръста, или ползват фамилна четка (както ви споменах оня ден, когато оспорвах вероятността да си имат персонални клизмени балончета). Разбира се, статистиката на дентистите е некоректна, защото премълчава една голяма прослойка бегета, които имат привилегията да си свалят зъбите. А то, като ги свалиш, вече можеш да ги измиеш с всякаква четка, включително и за дюшеме... И нема нужда от паста, може и с веро.
Зъболекари! Конгреси им дай, да си петнят народа на тях. А дето оня ден един некадърник в Сливен извади на жена здрав зъб, вместо болен, не споменават!
Абе, пенсиите, да ви питам. Вие още ли правите оня номер със смяна на пастите в кутиите - вземате "Колгейт", плащате "Астера"?
Ужасни сте! Да ме пази Господ като стана като вас, да стана като вас...

P.S. (Само за читателите на блога, щото изтече от страницата). Ако се чудите защо изобщо не повдигам дума за политика днес, да знаете, че хич не е случайно. Решил съм да държа неутралитет и по никакъв начин да не променям мнението, което сте си съставили за българските политици. То не че е възможно некой да ви промени мнението, де. Аз ви пиша, че Лудото Яне е поредния проект на ченгетата, вие предпочитате да му вярвате, че щял да вкара лидерите на тройната коалиция в затвора за сумарно 300 г. Ще ги вкара на Куково лято. Но добре, нека приемем, че ги вкара в Софийския например. И кой е директор на Софийския? На министър Орешарски брат му. Е, мислите ли, че няма да им даде най-хубавите килии? С югоизточно изложение и телевизор? Да, бе, няма!

5/07/2009

7 май 2009 г.

Юруков издал заповед да се запечата сградата на СДС на "Раковски" 134. Пред "Труд" обяснил с "вълнение и героичен фалш": "В този хаос да не се стигне дотам важни реквизити на партията да изчезнат."
Щото то на партията, ако забелязвате, само реквизитите й останаха. Лъвче, знаме... Тия двата реквизита. Метронома мисля, че отдавна го откраднаха.
Сини мисли плуват по реката
И си хрупат зеленчук
Там една изправи си главата
И потъна като струг...
Знаете сигурно какво означава "юрук". Турчин или потурчен българин, който води скитнически живот. (РЧД, С., 1970 г., с. 855) Малко нещо овчар, малко нещо разбойник... Казвал съм ви и друг път, вярвам, че името до голяма степен прокобва човека, предопределя целия му живот. Например името Сергий означава "слуга на народа". Е, не съм ли прав?! Разбира се, има и изключения. Семантично името Иван означава Бог е милостив. А, познавам поне един Иван, който не е милостив. Гледах също така едно изследване в OnePoll.com, което твърди, че жените на име Таня пускат от раз, навивали се на секс още от първата среща, без кандърми. И тук бих могъл да възразя, ако бях сигурен, че е искано. И за един Георги мога да възразя, но да не му разваляме празника.
Иначе скандалите в СДС са дежа вю. Помните ли когато Надка беше шеф на СДС? Тогава Петър Стоянович, о.з. седесар, а сега шеф на Гергьовден, написа в "Новинар": "Кучешка сватба. Дясна." Демек, нали...
Мога и аз да се включа в сватбарската метафорика. Седи един без ухо във влака и се хили. Питат го: "Къде ти отрязаха ухото, бе!" Вика: "Мани, мани... - и пак се хили. - Бяхме на сватба и се сбихме и на мен ми отрязаха ухото." "Добре де, що се хилиш?" "Щото аз останах без ухо, но членът на младоженеца ми е в джоба."
Не мислите ли, че има нещо сходно. Само дето в джоба е подписът на младоженеца. И сега той никаква работа не може да свърши. Ако съдът се произнесе до 12 май - добре. Ако не - пак добре, но за други среди.
И тук искам да призова дамите на сините членове. В Кения хиляди жени обявили сексуална стачка за една седмица, с която целят да сложат край на вътрешнополитическите конфликти между президента Кибаки и неговия премиер Одинга. С този подход още в Древна Гърция жените са отказвали мъжете от безсмислените войни - "Лизистрата" на Аристофан.
Един се върнал вкъщи и поискал да прави секс с жена си, но тя му отказала. "Ама какво ви става днес, бе, всички сте се наговорили!" Та искам да кажа, че трябва всички да се сговорят - приятелки, любовници, съпруги... Той, Мартин, е евангелист и едва ли, но мисля, че на Юруков може да се повлияе. Писаха нещо такова вестниците. Точно когато си обърна алаброса, ако помните. Ако сините лидери не са се пристрастили към самозадоволяването, мисля, че този подход може да сработи. Знаете ли как се проверява? Гледа се линията на живота на дясната ръка. Ако се е изтрила вече, работата е загубена...
Като има някъде бедствие, винаги се появяват и мародери. Янето пуснал съобщение, че "от 7 май РЗС създава улеснена процедура за прием само на редови членове от СДС". Иначе процедурата изисква препоръка от ДАНС, даже лично от Сертов. Щеше да направи услуга на дясното, ако вземеше лидерите и оставеше редовите седесари. Ама никой не ще лидерите. Янето рекъл: "Духът и романтиката на СДС, демократичните идеи от началото на прехода са вече в РЗС."
Може, ако ченгетата са носителите на романтиката, може. Иначе не може. Шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов вика: "Стигна се дотам, че една партия си позволи да се обяви за "партията на ДАНС". Заместникът на Яне Янев публично се похвали, че Петко Сертов му казал, че най-добре работи с РЗС, а останалите партии му пречели. И колкото и да е учудващо, ДАНС въобще не излезе с опровержение.
Учудващо друг път.
Ето тези хора се заканват "да сбъднат реалната демокрация в страната ни". "Момчето, което носи пиците и букетите", както го нарекоха в един форум.
Но стига с политическия елит. Да погледнем и в средите на простите хора. Ау, ама колко прости има... Шефът на сайта, който класира децата за детските градини, измислил нова система. Децата ще се класират според времето, за което родителите им се регистрират в информационната система, измерено с точност до наносекунда. Въвежда се машинописен ценз. С което секретарките получават съществено предимство пред тези, които цял живот са им диктували. Абсолютно съм за, но понеже все пак става дума за сферата на образованието, та мисля, че освен скоростта на писане трябва да се вземат предвид и правописните грешки. И за всеки сбъркан член да се отнема по една наносекунда.
Идиоти!
Когато от недрата на един народ извира такава идиотия, хич не се учудвайте, че стига и до върха.

5/06/2009

6 май 2009 г.

Ясновидката Алена вика: "Денят, в който са насрочени изборите за евродепутати - 7 юни 2009 г., е носител на изискването избирателите да мислят и да анализират действията си."
Браво! Ако беше на 8-и или на 9-и, изобщо нямаше да се налага да мислят, но за 7-и звездите са категорични. Което не значи, че те ще помислят, де... Пък и нали махнаха деня за размисъл, кога да мислим.
Алена препоръчва още: "Съветът на звездите е на 7 юни да не вземаме прибързани решения само защото някой около нас ни принуждава, дори и да зависим от него. Защото тази зависимост е временна..."
Абе временна, ама се проточи... Препоръчват звездите, но са на милиони километри, дома получавам други препоръки... Както и да е, да не ви занимавам с къщните си работи. Човек трябва да е по-дискретен за личния си живот, даже и да не е точно живот...
Като стана дума за прогнози. Станишев каза на 1 май, че след като вали, значи ще им върви по вода. Възможно е, но зависи. Щото си спомням, че и на царя накрая му тръгна по вода. Ама вода да видите! Тогава анализаторите отбелязаха, че понеже управлявал на принципа "след нас и потоп" и потопът дошъл съвсем логично и закономерно. Но сега царят се дистанцира от успехите на тройната коалиция и потопът може и да ни се размине.
Пък Бареков си направил блог и всяка сутрин го рекламира. Влязох да го разгледам. Като начало пуснал интервю с националното съкровище. Пита го дали не са се разделили с Цветелина. Не били. Просто си живеели всеки в неговата си къща. После Бареков го пита: "Ти, като станеш премиер, ще се промениш ли? Ще ме каниш ли пак да гледаме мачове заедно в събота?"
Кметът не отговаря директно ще кани ли пак Бареков, но дава да се разбере, че не възнамерява да се променя. "Каква е разликата между кмет и премиер? Ако си премиер, единственото, което е, ше ти сложат едно портретче у Министерски съвет."
И за едно портретче толкова зор! Но дето вика моят приятел Селин: "Не съществува интелигентна суета. Тя е инстинкт. При суетата каквото и да е, е по-добре от нищо."
Между другото той казва и още нещо, за което се сещам, като гледам как част от хората, които се преживяват като лузърите на прехода, залитат след различните породи популисти: "Отмъщават за несправедливото си настояще, като вътрешно си изработват бъдеще от чисти лайна."
Братя, можете да си гоните разсъдъка към "другата страна на интелекта" колкото искате, но от това няма да ви стане по-добре. Янето ще вкарва лидерите на тройната коалиция в затвора за 100 г., Сидеров ще национализира откраднатите предприятия, Бойко ще намалява данъците...
Ще, ще...
Не знам. Напреде пропаст, назаде вълци. Между другото, да ви кажа, аз не чух защо сините искат да влязат във властта, освен да се коалират с Бойко. Не съобщиха нещо като програма, тезиси поне. А и Бойко е кът откъде програма... От няколко месеца сините се занимават да си го завират един другиму... И както правилно пишат колегите в "Труд": "Вече няма значение кой срещу кого е. На тези избори СДС няма да говори за проблемите на хората, а пак ще ни завира под носа мръсното си бельо."
Ама верно мръсно. Както казал на царя дедо му на една официална вечеря, "мирише като вътрешния ръб на гащите ми след осемчасова езда". Той, Фердинанд, си е падал малко простак...
Ако не знаех, че българският съд е независим, безпристрастен и обективен, щях да си помисля, че той, по молба на някои политически сили, туря прът в колелата на прогреса, като не иска да регистрира Мартин Еванджелиста... Но понеже съдът не може да е такъв, в правото си е гл. секретар Сотиров: "Да се надяваме съдът да вземе бързо решение и да обяви официално лидерството на Мартин Димитров..."
А дано, ама надали...
И цялата тупурдия, за да влезе Костов в парламента. Вместо СДС да скочи сам 4%, сега ще трябва да скача осем с Костов на гърба си. Щото без Иван няма демокрация. И заради него СДС се раздели на мекеретата на Костов и мекеретата на Бисеров, на "агроконсерватори" и "жалбоподатели". Наистина млад е Мартин Еванджелиста. Но мисля, че вече е време да си търси друго оправдание...
Ей, да не забравя да ви кажа, понеже иде сезонът на ремонтите. "168 часа" съветва как да боядисвате, без да ви капе по ръцете. "Нанижете на дръжката на четката срязана наполовина гума от помпичка за клизми". Вероятно колегите предполагат, че в българското семейство всеки член има индивидуална помпичка за клизма и някой, като си смени старата... Скептичен съм. Те в устата си бъркат с обща четка, та камо ли в... И освен това някак така се е сложила историята на българина, че все друг му е правил клизмата. Но според мен можете да използвате и онова приспособление за отпушване на тоалетни чинии. Само се опитвам да ви бъда полезен.
Ало, пенсиите, във Варна са се появили фалшиви двулевки. Вие ли ги пускате? Нема кой друг да си играе да фалшифицира два лева.

5/05/2009

5 май 2009 г.

"Труд" направили интервю с д-р Бойка Пенева, дипломиран хирург, отдала се на екстрасенските науки. Ама то като доде дарбата, не пита за образование. Прогнозира по-страшни работи и от Лещански. Вика, че масово щели да се купуват гласове. "Главните купувачи ще са червените... Свети ми на пари в Пернишко, надолу към Благоевград, нагоре към Видин... В София не е за приказване... БСП ще излезе в опозиция, нищо че се скъсват да спечелят... Това не може да бъде, но имам идиотското усещане, че ще има коалиция между ДПС и Бойко. Чудя се дали да го пишеш, но така ми излиза, направо невероятно... Не ми се вижда Бойко и Костов да се разберат. При сините ще е голямо меле, всеки влачи нещо насам-натам. Не могат да се центроват. Ще имат малко народни представители. НДСВ почти не го броя."
То НДСВ кой ли го брои... Само шефът на европейските либерали Греъм Утсън вика: "Очаквам добри резултати за българските либерали."
- Уотсън, някъде сте настъпили случайно кучешко лайно.
- Тоя път вашата интуиция ви подвежда, драги Холмс. Настъпих го съвсем съзнателно...
Какво да се прави, така е преди избори.
Но да се върнем на врачката. За бъдещия премиер: "На Бойко ми прилича. Сергей не го виждам...Бат' Бойко добре му пасва. И на акъла, той е гяволе. Управлението няма да е особено успешно. Няма да ни дръпне напред и нагоре, но поне няма да падаме надолу. Хоризонтала се очертава. За хората ще е някак по-меко, по-спокойно ще стане."
А дано, а дано...
Струва ми се, че госпожата много работи и ще познае. Повече от Андрей Райчев. Ама то не е трудно, щото Райчев нищо няма да познае. При това точно като Уотсън, съвсем съзнателно. Макар че понякога си мисля, че той подсъзнателно и себе си заблуждава. Ще му се, понеже знае, че Бойко, като дойде на власт, първо ще ликвидира правителствената концепция за голф туризма и ще приеме такава за футболен туризъм. Нямаме футбол ли? Да, щото голф имаме!
Червените верно се скъсват, за изборите. Колегите от "Монитор" снимали червената депутатка Надка Балева качена в тролей! Чудо невидено! Добре че ватенките не я познават. Те до изборите и пеша ще тръгнат, и с кръпки на лактите...
И вероятно ГЕРБ ще управлява. Като гледам, всички го подкрепят. Ето и Сашо-Томовата колибка, пардон партия, взела решение за "широка подкрепа на ГЕРБ без условности на предстоящите избори". Сашо изразил "принципна готовност" да се яви и като мажоритарен кандидат на изборите за национален парламент.
У Сашо готовност, особено принципна, за такива работи никога не е липсвала. Но според мен него го имат предвид за друго. Мисля, че е избран мажоритарно, тоест, като най-подходящ, за курбан. Щото нали все некой трябва да влезе в затвора, да се замажат очите на европейците...
И за синята коалиция е права г-жа Пенева, не могат да се центрират. СДС е на път да си свали главата. Само че за разлика от илюзионистите няма да може да си я сложи пак... Днес ще изключват Юруците, щото внесли подписи и регистрирали СДС за самостоятелно явяване. А като стане това, единственият шанс за СДС е да се яви на изборите като ДСБ.
Мартин Еванджелиста вика: "Срещу нас се води война и зад нея стои ДПС и в по-малка част БСП. Битката в момента е кой ще управлява. И очевидно е, че Синята коалиция ще направи правителство с ГЕРБ, и ще им бъде потърсена съдебна и политическа отговорност за всички безобразия, които свършиха."
Може и да им бъде потърсена, не знам. Но няма да бъде намерена. Търсиха ли на Софиянски? Делата срещу него бяха станали предмет на НСИ, толкова много бяха. И какво? В "Стандарт" прочетох, че се говорело, че си купил прекрасен палат край Лоара. Колеги, да не бъркате, да не е в Поручик Чунчево?
Ще се търси отговорност, колкото царят потърси на Костов. Каза му с нескрита възхита: "Г-н Костов, вие вдигнахте летвата много високо." И още със сделката за външния дълг го задмина. Между другото дори Костов не посмя да се заиграе с външния дълг. Чувал съм, че направил няколко операции, но за своя сметка. С държавна пара не посмял.
На днешния ден през 1818 г. в Трир, Германия, е роден Моше Мурдехай, останал в историята като Карл Маркс. Не мислите ли, че е бил прав, че държавата ще отмре. Поне у нас отмря. Затова не може да се намери отговорност.
Пак на 5 май, но в Херсон, е роден друг виден социалист, Сергей Станишев. Той не е цял еврей, което може би обяснява защо философското му творчество обхваща само брошурата "Защото сме социалисти".
Бийте му, братя, една телеграма! Или нещо друго му бийте...
Сега ми хрумва, че ако се запознаете с живота на Маркс, ще видите, че евреите, макар и да са измислили социализма, избягват да го практикуват.

5/01/2009

1 май 2009 г.

Вицето Калфин вика: „Ако някой се изненадва защо този път изборните закони са променени преди изборите, ще му припомня, че това винаги така е ставало. Аз не си спомням изборни закони да са променяни далеч преди вота.”
А пък аз не си спомням дали съм ви казвал за оня китаец, дето за пръв път ял свинско печено като му се запалила кочината. И оттогава, всеки път като ме се преяждало, си палел кочината. Та и червените така. Всичките им аргументи са в миналото.
Като казах свинско… Свинският грип се разви в дипломатически скандал между Израел и Мексико. Ултраортодоксалният (от тия с масурите) израелски министър на образованието Яков Лицман рекъл: „Предпочитам да говоря за грип от Мексико, за да не споменавам думата „свиня”.
Щото нали знаете, според еврейската религия прасето е мръсно животно. И не кусват, мирише им гадно. Освен ако някой си поръча лимон, пък келнерът му го донесе в устата на печено прасенце и му тури и него в сметката… Тогава вече няма накъде.
Мирише им! Ако не им миришеше, сега щяха да са много по-напред с материала. Като ги водел Мойсей из пустинята, на третата година харесал едно място и рекъл: „Тук ще се заселим”. Обаче евреите се възпротивили: „Не, тука мирише много гадно.” На петата година Мойсей харесал друго място, но на тях пак и миришело. И така обикаляли 40 г. докато намерили място, където не мирише. Затова сега Израел е единствената държава в Близкия изток, в която няма петрол. Както и да е.
„Новинар”: „Депутати се допитват до хора с паранормални способности ще влязат ли в бъдещия парламент”.
Вероятно Иво Атанасов. Той сподели преди време, че не предприема нищо важно преди да се допита до врачката си. А важното в момента му било да се вреди на избираемо място в евролистата на БСП. Не знам дали врачката му е казала истината, но тя листата май вече е затворена. Татяна Дончева е четвърта и вероятно ще влезе. Честито на Брюксел, Страстбург и лично на председателя Ханс-Герт Путаринг. То добре, че му изтича мандатът… Но като цяло е добре за ПЕС. Втората по големина група в ЕП ще получи вербална преднина… Водач на червената листа естествено е Вигенин, следван по петите от Йотова, после Бай Евгени Кирилов и пети Папаризов. Пак само един мъж в листата на БСП. И той връстник на свободата.
Всички вестници нашироко описват благотворителния руски бал на „светския олигарх” („Стандарт”, вероятно Албена Атанасова) Евгени Минчев. Хапнали сьомга, раци, аспержи…
„Като гледа човек колко пари се пилеят за благотворителност, истинс­ко чудо е, че остават някакви бедни. Но за щастие винаги се намират.” Откраднах тази мисъл на Джером специално за случая. Щото то не е само Евгений. В Художествената галерия пък брадърите провеждат благотворителна разпродажба, на която ще се наддава за празната тубичка с паста на Милко Калайджиев, дезодоранта за крака на Ицо Хазарта, миглите на Азис, косъм от венериния хълм на Ивайла Бакалова... За това последното не съм сигурен, но за гащите на Део съм… Дано им е минал една вода преди това. Но, дето се вика, важното е намеренията да са ти чисти.
Тия дали им намалиха малко пиенето. Като ги гледат хората и почват да си мислят, че е напълно възможно човек да си вади хляба с пиене.
И в един такъв момент, когато цялата държава се е отдала на благотворителност, царя пак за имотите си само мисли. Царя и кака му поискали да им се върнат 1414 дка. земи, които някога принадлежали на стопанство „Враня”. Адвокатката им вика, че нямало нужда от нотариални актове, щото ставало дума за владеене по давност. Няма нужда, щото актовете са на интенданството. А интенданството на царя е било като УБО на др. Живков – държавна организация. Сега се сещам. Ми то ако става дума за давност, Жени и Тошко могат спокойно да заведат дела за резиденциите на дедо си. Та той ги е владял много по-дълго. По тая логика „Кричим” се пада не на Симеон, а на Пенчо Кубадински да ме прощава Величеството.
И накрая една културна новина. Личният автомобил на директора на Русенския драматичен театър “Сава Огнянов” Пламен Панев бил подпален. „Колата е изгоряла до основи”, както пишат колегите от „Новинар”, нищо, че не е къща. Г-н Панев вика, че не било отмъщение.
Не знам. Ще спомена на вниманието на разследващите органи, че през 2007 г. г-н Панев уволни дисциплинарно артиста и директор на Европейския културен център в Руси Огнян Жеков. Като гледах Аня Пенчева, останах с впечатление, че артистите са доста злобни и отмъстителни хора. Та че заведе и дъщеря си. Което даде повод на некои вестници да попитат: „Куку ли е Пипи или майка й е куку?”…
Айде стига за днес. Че Лещански ми пише в хороскопа, че ме чакат парични печалби. Та да отивам да видя какво ще ги правя…