4/24/2009

24 април 2009 г.

Оня ден в Търново Сидеров се кълнеше, че оттегля подкрепата си за 8% бариера за коалиции. Но работата малко се обърка и се наложи "Атака" да услужи на БСП. Така де, приятел в нужда се познава. То май и предател тогава се познава. Та Сидеров им отпусна 4 гласа. Казано е: "Няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае". (Матея, гл.10) Воленчо за втори път услугва на БСП във важен момент. Първият път беше, когато напусна парламента и с това си "протестно" действие неутрализира мераците на НДСВ да се правят на вътрешна опозиция на собственото си управление. С една дума, той вече е цял в кочината и грухти досущ като другите. Дето каза депутатът му Георги Георгиев, "Ние всъщност сме едни лайна..." Но и това е казано: "Няма ученик по-горен от учителя си, нито слуга по-горен от господаря си". (Пак там)
"Което ви говоря в тъмнина, кажете го на видело; и което чуете на ухо, разгласявайте от покривите." Защото, братя, идат избори. Част от народа ни е прост. Не малка част, да не кажа по-голямата. Не иска да види, че зад тоя бутафорко Болен, па и зад Янето се подава пешът на бившата ДС. Бивша, друг път.
Любчо Дилов вика, че работата станала "Ибрик има, вода няма". Но това с ибрика е по-сложно. Да си ибрикчия е деликатна и отговорна работа. Темпериране на водата точно до 39 градуса, подмиване, подсушаване, пудрене. Да не ви разправям подробности, щото може да сте на масата. (Може да ги намерите на www. bitovo.info.) Най-тънката част на ибрикчийството е ритуалът "чаламба". Капва се капка благовоние на врата на високата особа и то почва да се стича по гръбначния стълб. Когато стигне докъдето трябва, главният ибрикчия ловко го втрива с... Сещате се с какво. С ръце не се пипа. Това е моментът на голямото доверие! Щото нали, ибрикчията може просто да втрие леко благовонието, но може... И да се получи това, което Дилов нарича "смутена сексуалност". На мястото на Станишев и Доган не бих се доверил на хора като Волен и Янето да ми правят чаламба.
Абе, тоя Дилов ги е напълнил с лафове. Рекъл на Янето: "Да си бил директор на консервен комбинат, не означава да си консерватор". Веднага се съгласих с това. Даже преди Дилов да го каже. Още като го прочетох сутринта в текста на Калина Андролова в "24 часа" и се съгласих.
Какво ще стане сега с дясното, не мога ви каза. Сините са на средата на моста и се чудят напред ли, назад ли. А "Напред" направо дават назад. Изгонили Ковачки, щото не искал да се яви на избори под егидата на ВМРО. Ама не е само това. Каракачанов ревал като шотландско пони пред мои хора, че Ковачки им дал само 1000 лв. Представям си пък Любчо като "търговски ориентиран политик" (П. Стоянович) колко е разочарован. Чудя им се какво са очаквали. Да си имат частен банкомат в лицето на Ковачки. Те, милионерите, така лесно си раздават парите. Биеш му една телеграма "Товарете портокалите в бурета! Братя Карамазови." и той ти брои един милион. Па той ги и няма. Това и в Сърбия го разбраха. Даже чух, че Тадич е казал остри думи на Параванов за необслужваните кредити на Ковачки към сръбски банки. Щото те били получени с ходатайство от високо място...
И изобщо вдясно стана... Ало, Петров вкъщи ли е? Вкъщи е, ама вече изнесоха венците... И сега единственият шанс на сините е да се регистрират като партия. Ебати шанса! Като познавам драгалевския катил, нямам никакви съмнения, че партията ще е СДС. "Духът се връща в тялото", както отбеляза Лютвито. Е, малко изотзад, ама к’во да се прави... Ще вика Мартинчо "чаламба-а-а-а..."
Прокуратурата обеща на Лещански една от приличните награди, предвидени в НК. Адв. Михаил Екимджиев обаче го защитава: "По същата логика прокуратурата може да преследва синоптиците, които обещаваха хубаво време за празниците. Много хора, подведени от тази прогноза, тръгнаха за почивните дни в планините, където не спря да вали. Сакскобургготски, когато встъпваше в длъжност, обеща, че за 800 дни ще ни оправи. Това също беше прогноза. Трябва ли да му се търси отговорност?"
А що да не им се търси. През 2005 г. едни хотелиери в Румъния им заведоха дело. Щото тамошните метеоролози предрекоха проливни дъждове и им провалиха уикенда. А то като грейна едно слънце... Изобщо всички гадатели - астролози, метеоролози, социолози - трябва да носят съдебна отговорност за прогнозите си. Още през 1317 г. папа Йоан XXII огласява булата "Супер илиус спекула" и им предвижда смърт чрез обесване или изгаряне и отнемане на имуществото. А да ги видя тогава Кънчовците как ще надуват процентите на БСП, а Мира Янова на ГЕРБ. И царя... Мислите ли, че щеше да посмее да прогнозира така едно към гьотере, ако имаше опасност да го клати ветърът на некоя бука във Врана... Ако действаше булата, ние щяхме да му вземем имотите и да го осъдим, а не той сега да ни съди...

4 comments:

Anonymous said...

Янетата и Болен ката ден се завират по ъглите на втория етаж на НС-то да си шушукат. Нека се знае!

Anonymous said...

Браво докторе, върхът си!Вдигна ми настроението и меракът за работа в петък следобед/последното не е много верно ама../.

Mohsen said...

Good luck...

Anonymous said...

Апропо проф. Поповски:
- В Монитор бе джанкането между колегата д-р и Папазки. Но после Поповски се изнесе във форума на в. Сега. Стоя там до кончината си преди няколко години. Така, че битката д-р Филипов - проф. Поповски е свършила с закриването на мониторския форум.
- Д-ре, Комбат5 не е професора. Той бе голяма капия, Бог да го прости. 5-цата има някой черти на Поповски и негови предпочитания, но не може да се мери с него. Има хора са правили анализи и са писали по въпроса.

д-р Свиркофф