7/26/2008

26 юли 2008 г.

След Златко Баретата и Малкия Маргин беше поканен да посети ДАНС. Не знам дали съм прав, но останах с впечатление, че Бареков им казва кого да канят на кафе. И Бойко е останал със същото впечатление, щото вика: „Хубаво е да се всява респект и държавата да демонстрира сила, но не е нужно това да става чрез Бареков.”
Ама нищо, важното е да става. Пък и Бареков вече е незаобиколим фактор в българската политика. Да напомням ли колко и кои му отидоха на крака на втората свадба?!
„Стандарт”: „Гювен взима газа на Свиленград”. Общинските съветници единодушно гласували. Има си хас!
Помня как на общинските изборите през 2004 г. ДПС, ДСБ, ССД, ВМРО, НДСВ и т.н. се събраха зад един кандидат. Което много ме учуди. Даже си помислих, че се създава модел на дясно единение. И звъннах на едно приятелче да го питам къде е ключът от бараката, дет’ се вика. “Ти си луд, бе, вика, нема толко партии по нас. Ние имаме само три: на първа смяна, на втора смяна и на нощна смяна. И трите са подчинени на Фуат Гювен…”
Ключът от бараката, всъщност се оказва ключ от митницата…
Апелативният съд в София призна за виновен Владо Кузов за извършване на хомосексуални действия (не е ли бездействия?) с малолетен. И сега е само на една инстанция от панделата.
Айде вкарвайте го, че тия в затвора се пренадаха вече. Приготвили са му посрещане от лани, а той все се мота.
Мисля си дали ще ни се зачете от Брюксел като борба с престъпността? Те май искат истински бандити да видят в затвора…
Тоя пич… Какви глупости говоря… Тоя Кузов е член на комисията по вътрешен ред и национална сигурност!
И все пак на фона на некои народи имаме известни успехи цялостно погледнато. Оня ден от парламентарната трибуна (в пряко предаване по телевизията) албанският премиер Сали Бериша рекъл на един депутат от опозицията: „Ще те убия! Ти повече в парламента жив няма да влезеш!” Щото оня нещо го подбъзиквал. Представяте ли си Станишев от парламентарната трибуна да каже примерно на Иван Костов, че ще го убие?! Не, нали?! Най-много да му се усмихне иронично, както само той и Мона Лиза могат…
Пък руският депутат Владимир Медински поискал да се махне мумията на Ленин. Според него от тленните останки на вожда били останали едва 10% и нямало смисъл този „идеологически артефакт” да седи в центъра на столицата.
Между другото, оня ден естонски учени, на база изследвани 11 000 руснаци, казаха, че са развенчали мита за изключителността на руската нация. Руснакът не се различавал от другите нации нито генетично, нито психологически.
Не знам дали руснаците са като другите. Миналата седмица там се проведе конкурсът „Кой е най-великият руснак?” И докато у нас, ако си спомняте, на първите места се класираха Апостола и Азис, там „най-велик” е Сталин, а трети е Ленин. Демократите се задоволили с второто място на Висоцки.
Може верно да са останали само 10% автентични, но учените, които се занимават с поддръжката на мумията твърдят, че ако тя получава необходимите грижи ($1 млн. годишно), може да се запази поне още 100 г. И ще се запази, доколкото анкетите показват, че 64% от руснаците са против да се вади мумията.
При това на руснаците вече и Господ им праща нишани. Оня ден гръмотевица тресна паметника на Ленин в центъра на Москва и го раздбори на части… Тоя същия паметник, дето има виц за него. Може и да съм ви го казвал. Дето избягал и го намерили в покрайнините на Москва да лови гълъби и да им сере, пардон, на главите.
Та ако трябва да изведем някаква поука от този виц, може би такава: ако дълго си сереш на историята, тя рано или късно ти го връща…
А ние нашата мумия я закопахме. Дано не ни потрябва…
Като споменахме Левски… Верно ли, че Гонзо щял да играе в Англия? На Бербатов на сватбата… Ей, тоя е като бумеранг. Където и да го продадат, все се връща…
Новият земеделски министър от квотата на ДПС Валери Цветанов бил платен агент на ДС с псевдоним Сендов. Пък бившият зам.-министър на МВР и сегашен секретар на Параванов Горан Йонов бил от І-во, даже през 1975 г. минал курс в КГБ.
Вече ясно се очертават две огнища на ченгета – около ДПС, което не е ново и около Гоцето. Което ме кара да повторя: няма да дойде светлото бъдеще, докато на власт са хора с тъмно минало.

No comments: